ایالات متحده آمریکا در جلسه شورای امنیت طرح پیشنهادی روسیه برای برقراری امنیت جمعی در خلیج فارس را رد کرد و این اقدام با انتقادات وزیر خارجه روسیه همراه شد.

به گزارش جماران؛ به نقل از فارس، آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد طرح روسیه برای برقراری امنیت در خلیج فارس را رد کرده است.

ایالات متحده آمریکا در جلسه بامداد چهارشنبه شورای امنیت طرح روسیه درباره برقراری امنیت جمعی در خلیج فارس را رد کرده است. 

به نوشته وبگاه المانیتور، روسیه که رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه اکتبر است، این طرح را با توجه به بروز چند حادثه امنیتی در خلیج فارس در سال جاری میلادی پیشنهاد داده بود.

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه در آغاز نشست شورای امنیت طرحی را برای خلیج فارس پیشنهاد داد که به کشورها اجازه می‌داد به تنش‌های بالقوه در بحبوحه تنش‌ها پاسخ دهند.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: «روسیه، طرح امنیت جمعی برای این منطقه را پیشنهاد داد که خواستار ایجاد ساز و کارهایی برای پاسخ جمعی به بسیاری از تهدیدها و چالش‌ها بود.» وزیر خارجه روسیه گفت این طرح با مشارکت ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اجرا خواهد شد.

«کلی کرافت»، نماینده ایالات متحده آمریکا این طرح را رد کرد و مدعی شد که هر طرحی بدون متوقف کردن «تخلفات ایران از قوانین بین‌المللی» بیهوده خواهد بود.

کرافت گفت: «می‌دانم که همکاران روسیه‌ای من، پیشنهاد ایجاد یک ساز و کار امنیتی در خلیج [فارس] برای پیشبرد امنیت در منطقه را پیشنهاد داده‌اند. ضمن احترام، فکر می‌کنم راه حل این مسئله خیلی آسان‌تر است.»

وی اضافه کرد: «این شورا، باید  صرفاً شجاعت لازم را داشته باشد و ایران را در برابر تعهدات بین‌المللی‌اش پاسخگو کند.»

لاوروف در این جلسه از سیاست‌های دولت آمریکا در قبال ایران انتقاد کرد. او گفت: «توسل به باج‌خواهی و دیوسازی از یک کشور اشتباه است. لازم است ما سرزنش‌ و سوءظن‌های دوجانبه را کنار گذاشته و از تحریم، اولتیماتوم و اقدامات تحریک‌آمیز فاصله بگیریم.»

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماه‌های اخیر روی تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران و پس از آن بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران قرار گرفته است. هر دوی این تلاش‌ها با مخالفت اعضای شورای امنیت روبه‌رو شد.

آمریکا ابتدا روز ۲۵ مرداد قطعنامه‌ای را به رأی گذاشت که خواستار جلوگیری از انقضای این محدودیت‌ها علیه ایران بود. آن قطعنامه ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.

واشنگتن چند روز بعد (روز۳۰ مرداد) با ارائه ابلاغیه‌ای به رئیس وقت شورای امنیت اعلام کرد که قصد دارد با استفاده از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تمامی تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را بازگرداند.

با این حال، تلاش آمریکا از همان آغاز با مخالفت‌های جدی روبرو شد و خبرگزاری رویترز  ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

دو رئیس دوره‌ای شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز با توجه به مخالفت اکثر اعضای شورا اعلام کردند که قادر به انجام اقدامات بیشتر در زمینه خواست آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران نیستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.