موضوع قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار واشنگتن پست که ۲ سال پیش در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید، هم یکی از دلایل مخالفت جدی با عضویت سعودی در شورای حقوق بشر بود.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۱۵ عضو شورای حقوق بشر این سازمان را انتخاب کردند اما عربستان سعودی از راهیابی به این شورا محروم ماند.
در رایگیری روز سهشنبه، طبق قوانین شورای حقوق بشر ، کرسیهای این شورا به مناطق اختصاص داده میشوند تا نمایندگی جغرافیایی را تضمین کنند.
چهار کشور موفق به کسب چهار کرسی آفریقا شدند: ساحل عاج ، مالاوی ، گابن و سنگال.
روسیه و اوکراین دو کرسی اروپای شرقی را به دست آوردند.
در گروه آمریکای لاتین و کارائیب هم مکزیک، کوبا و بولیوی موفق به کسب سه کرسی خالی شدند.
و انگلیس و فرانسه دو کرسی را برای گروه اروپای غربی و دیگران در اختیار گرفتند.
در رای گیری مخفی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۹۳ عضو، پاکستان ۱۶۹ رای ، ازبکستان ۱۶۴ ، نپال ۱۵۰ ، چین ۱۳۹ و عربستان سعودی فقط ۹۰ رای کسب کردند.
اعضای جدید برای سالهای 2021 تا 2023 در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد عضویت خواهند داشت.
دیده بان حقوق بشر و دیگران به شدت مخالف نامزدی سعودی در این شورا بودند و گفتند که ملت خاورمیانه و همچنین مدافعان حقوق بشر ، مخالفان و فعالان حقوق زنان را هدف قرار می دهد.
موضوع قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار واشنگتن پست که ۲ سال پیش در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید، هم یکی از دلایل مخالفت جدی با عضویت سعودی در شورای حقوق بشر بود.
انتخاب چین، روسیه، کوبا و پاکستان هم در سایه مخالفت شدید جبهه آمریکایی و غربی انجام شد که معتقد بودند آنها صلاحیت لازم را برای نشستن در این شورا ندارند.
سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد هم انتخاب امروز را نشانهای از آن دانست که قرار است کاری انجام ندهد.
آمریکا پیش از این به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی از شورای حقوق بشر خارج شد.