رحمانی فضلی وزیر کشور گفت: ما به کشورهای همجوار توصیه کردیم و تذکر دادیم که به هیچ وجه ناامنی و دخالت و هر اقدامی که بخواهد وضع امنیت مردم ما درمناطق مرزی را دچار خدشه کند تحمل نمی‌کنیم.

به گزارش جماران به نقل از تسنیم، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه جلسه ستاد اطلاع رسانی تبلیغات اقتصادی کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که درباره قره‌باغ مشکل امنیتی در مرزهای کشورمان داریم؟ اظهار داشت: در شمال کشور ما بین دو کشور اتفاقی افتاده که از نظر وزارت کشور، امنیت داخلی ما که از مرزها تا اقصی نقاط کشور است اولویت بالایی دارد و هر منطقه مرزی ما جزیی از امنیت ملی ماست و نیروهای مسلح و انتظامی ما دقیق مناطق مرزی را کنترل می‌کنند. ما به کشورهای همجوار توصیه کردیم و تذکر دادیم که به هیچ وجه نا امنی و دخالت و هر اقدامی که بخواهد وضع امنیت مردم ما در آن مناطق را دچار خدشه کند را تحمل نمی‌کنیم و امیدواریم با رعایت قوانین و روند جاری اجرای قوانین بین‌المللی که احترام به حاکمیت ملی و حقوق کشورهاست این مسأله حل شود.

وی افزود: امیدواریم با دقتی که خواهند کرد و با استقرار قوی و رصد خوبی که ما در مناطق مرزی داریم‌، در آن مناطق دچار ناامنی نباشیم. برخی گلوله ها به صورت خمپاره به مناطقی از کشورمان اصابت کرده و از آنها خواستیم که کنترل کنند و اگر ادامه یابد تذکرات قوی‌تر خواهیم داد.

وزیر کشور همچنین ادامه داد: از مردم خوب‌مان در مناطق مرزی شمالی به ویژه استان‌های آذری‌زبان به‌خاطر همراهی در تقویت و حفظ امنیت کشور و همراهی با مسئولان در ابراز عواطف و احساسات و تشکر می‌کنیم که عاقلانه و منطقی برخورد کردند. در ابتدای جریان، برخی رسانه‌های خارجی می‌خواستند عواطف مردم را تحریک و تهییج کنند تا منجر به برخی تجمعات و خدای ناکرده تنش‌ها شود ولی از مردم خوب آذربایجان‌های شرقی و غربی و استان اردبیل و زنجان تشکر می‌کنیم که همه در حفظ و تقویت امنیت همراهی خوبی با شورای امنیت کشور داشتند.

رحمانی فضلی افزود: همچنین از نمایندگان محترم ولی‌فقیه در استان‌ها تشکر می‌کنیم که مراجع مردم هستند و با موضع‌گیری‌های خوب و مناسب این فضا را پیش بردند و امیدواریم خداوند متعال کمک کند تا شاهد جنگ افروزی و از دست رفتن جان عده‌ زیادی از انسان ها نباشیم و این با احترام به قانون محقق می‌شود که قانون تاکید بر احترام حاکمیت ملی کشورها و قوانین دارد.

وزیر کشور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در جلسه امروز گزارشی از روند فعالیت‌ها و عملکرد رسانه‌های داخلی و خارجی در حوزه اقتصادی ارائه شد. متأسفانه بیش از 90 درصد اطلاعات و اخبار و تبلیغات رسانه‌های خارجی در ابعاد منفی اقتصادی کشور با قصد تهییج و تحریک مردم با نشان دادن ناکارآمدی است که عموم آن غیرکارشناسی و غیرمنصفانه بوده است.

وی گفت: این رقم در داخل هم هرچند حدود 50 درصد بوده ولی رسانه‌ها در مباحثی که در حوزه اقتصادی مطرح می‌شود، شرایط حاکم بر کشور و اقتصاد جهانی را در نظر داشته باشند.

وزیر کشور بیان کرد: ما در اقتصاد با سه پدیده مواجهیم که اثرگذاری بالایی دارد؛ یکی رکورد جهانی است و همانطور که مردم ما می‌دانند که اقتصاد های بزرگ جهانی با رشد های اقتصادی حدود -7 مواجه هستند و این بر اقتصادهای کشورها از جمله ما تاثیر دارد. مسأله بعد تحریم‌ها است که تحریم‌های ظالمانه که هدفمند و هوشمند است روزنه‌های فعالیت‌های اقتصادی، تولید و تجاری ما را نشانه رفته اند و ما دو سال است در مقابل این تحریم ها با مقاومت مردم و مسئولان مواجه هستیم. آنها می‌خواستند نتیجه این تحریم‌ها را در بازه زمانی سه و شش. ماهه در اغتشاشات داخلی کشور ببیند و نتوانستند و مردم ثابت کردند در دفاع از کشور و انقلاب خود مصمم هستند.

رحمانی فضلی ادامه داد: ولی نمی‌توان سختی‌ها، مشکلات و نارسایی‌های ناشی از تحریم را نادیده گرفت و نادیده نگرفتن به معنای یأس و انفعال و سستی نیست و بلکه باید بیشتر کار کرد و مقاومت را تقویت کرد و همدلی داشت تا این مسأله را حل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: موضوع بعدی کرونا است که در حوزه اقتصادی اثرات بسیار زیادی داشته و در اقتصاد ما هم تاثیر آن در فعالیت‌های تجاری و اقتصادی کاملا مشهود است.

وزیر کشور گفت: علیرغم این شرایط، روند فعالیت‌های اقتصادی در کشور با توجه به فراز و فرودها و مشکلات و ضعف‌ها، روند را در جلسه مثبت تلقی کردیم و برخی نگرانی‌هایی درباره برخی کالاها از جمله تامین مواد اولیه کارخانجات و قطعات و لوازم یدکی برای صنایع و کامیون ها مطرح بود که طبق جمع بندی که ارائه شد، اعضای جلسه درباره بسیاری از این کالاها نگرانی خاصی نداشتند و می‌گویند این کالاها به صورت زیاد و قابل توجهی در گمرکات رسوب کرده است. جلسه اخیر معاون اول محترم رئیس جمهور که در این باره داشت، امروز زمان‌بندی و مشخص شد که آن جلسه پیگیری شود و با ترخیص آن کالاها بتوانیم بخش زیادی از این نگرانی‌ها را بر طرف کنیم.

رحمانی فضلی تصریح کرد: با توجه به اینکه قاچاق سوخت در مرزهای شرقی اتفاق می‌افتاد، توافق خوبی بین وزارتخانه‌های نفت، کشور و صمت انجام شده و امیدواریم مسیر قاچاق سوخت را به مسیر قانونی آن با در نظر گرفتن سهم مناسبی برای مردم آن منطقه داشته باشیم تا مردم منطقه بتوانند از این موهبت استفاده کنند و طرح خوبی است و از وزارت نفت تشکر می‌کنیم که با ما همراهی کردند.

 

وی در ادامه گفت: در حوزه واردات کالا از مرزهای غربی و جنوبی که بعضاً به عنوان کوله‌بری از آنان یاد می‌شود، با پیگیری‌های مستمر وزارت کشور، صمت و بانک مرکزی تا مسأله پی‌گیری شود، قبل از تحریم‌ها به توافق خوبی رسیده بودیم ولی با تحریم‌ها و کرونا با کاهش امکان واردات به اشکالات زیادی رسیدیم و واردات بیش از 1500 قلم کالا ممنوع شد و امکان واردات آن نبود و قرار شد بیش از 100 قلم کالا را از این طریق وارد کنیم که مستلزم برخی هماهنگی ها و برخی مصوبات در دولت و اصلا خبرهای قوانین بود که انجام شده و شاهد بودیم که اولین محموله ها در قالب بازارچه های مرزی آمده و امیدواریم بتوانیم شرایط مرزها و مردم این مناطق را درک کنیم.

وزیر کشور بیان کرد: توصیه جلسه‌ی امروز به رسانه‌ها ضمن تشکر این بوده که باید به مطالبات مردم بپردازیم و ضعف‌ها و اشکالات را ببینیم ولی باید کارشناسانه و منصفانه باشد و همه دستگاه‌ها فرصت و امکان توضیح را داشته باشند و نباید تسلیم فضاسازی‌های منفیِ بیش از 90 درصدی رسانه‌های خارجی قرار بگیریم و مسیری را داشته باشیم که به قدرت مقاومت مردم ما از نظر روحانی و روانی آسیب برساند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.