احمدشیرزاد گفت: چهرههای مطرح در قواره ریاست جمهوری در جریان اصلاحطلب بسیار زیاد است در حالی که جریان اصولگرا، فاقد چهرههایی است که وجاهت ریاست جمهوری را داشته باشند.
به گزارش جماران به نقل از برنا، احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاح طلب، در رابطه با وحدت اصلاحطلبان جهت حضور در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: اصلاحطلبان مشکلی برای به وحدت رسیدن در انتخابات ریاست جمهوری ندارند، معمولا بیشترین مشکل را در لیستهای انتخاباتی مجلس دارند، البته این مسئله منحصر به جناح اصلاحطلب نیست بلکه جناح رقیب هم، چنین مشکلی را دارد.
این چهره اصلاحطلب افزود: ایجاد وحدت در انتخابات مجلس از این جهت دشوار است که رقابتهای محلی شکل میگیرد و کاندیداهای زیادی مطرح هستند، لذا در این شرایط رسیدن به لیست واحد مورد حمایت یک جریان، بسیار دشوار است.
شیرزاد ادامه داد: تجربه نشان داده است که اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری به سهولت به وحدت نظر میرسند به عنوان مثال در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، ۶ کاندیدای اصولگرا، یک کاندیدای اصلاحطلب و یک کاندیدای میانهرو مطرح بودند، که در نهایت جریان اصولگرا از میان آن ۶ کاندیدا موفق شد، حدادعادل را راضی کند، که کنارهگیری کند اما هیچکدام از ۵ کاندیدای دیگر حاضر نبودند که به وحدت نظر برسند و بر روی یک نفر توافق کنند، که این نکته بیانگر ضعف یک جریان سیاسی است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ضمن تاکید بر وحدت اصلاحطلبان در انتخابات ۹۲ تصریح کرد: در این انتخابات جریان اصلاحطلبی توانست با یک مدیریت ارزشمند و تاریخی کاندیدای نزدیک به خود، یعنی عارف را کنار بگذارد و بر روی روحانی به توافق برسد. لازم به ذکر است که اصلاحطلبان هم در سال ۸۴ با مشکل به تواقق نرسیدن، مواجه شدند که از این نظر آسیب هم دیدند اما همان تجربه کافی بود که بدانند اگر در انتخابات بعدی توافق نکنند، به نتیجه خوبی نخواهند رسید.
شیرزاد با بیان اینکه در حال حاضر بسترها و زمینههای به وحدت رسیدن اصلاحطلبان فراهم است، اظهار کرد: همچنین چهرههای مطرح در قواره ریاست جمهوری در جریان اصلاحطلب بسیار زیاد است در حالی که جریان اصولگرا، فاقد چهرههایی است که وجاهت ریاست جمهوری را داشته باشند.
او در رابطه با نقش تایید صلاحیتها در افزایش شمار کاندیداهای اصولگرا در انتخابات خاطرنشان کرد: درست است که اصولگرایان در رابطه با نحوه احراز صلاحیتها نگرانی ندارند اما به عنوان مثال در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، فرانسه و یا سایر کشورها که مشکل رد یا تایید صلاحیت ندارند، ممکن است جبهههای سیاسی با چند کاندیدا وارد صحنه انتخابات شوند اما در رقابتهای درون حزبی، در نهایت بر روی یک کاندیدا توافق و در انتخابات ۲ الی ۳ نفر باهم رقابت میکنند.
شیرزاد در پایان یادآور شد: تجربه نشان داده است که انتخابات دو قطبی که در آن ۲ چهره مطرح هستند، جدیتر است تا انتخاباتی که ۷،۸ نفر کاندیدا ضعیف در قدرت جذب آرا، حضور دارند. درست است که جریان اصولگرایی از حیث تایید صلاحیتها مانعی ندارد اما هیچ مانعی هم برای به وحدت رسیدن ندارد، لذا این به وحدت نرسیدن نشاندهنده عقبماندگی این جریان سیاسی است.