یکبار دیگر بحث حمایت از پیام‌رسان‌های بومی با اختصاص اعتباری هنگفت خبرساز شده، اما نائب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت می‌گوید که این ۴۰۰ میلیارد تومان تنها برای کمک به پیام‌رسان‌ها نیست!

به گزارش جماران؛ «پیوست» نوشت: خبر آغاز مرحله دوم حمایت از پیام‌رسان‌های بومی با راه‌اندازی یک مرکز داده اختصاصی که با سرمایه‌گذاری ۴۰۰میلیارد تومانی توسعه پیدا کرده، دوباره بحث بر سر ایجاد فضای رقابتی ناسالم و هدر رفتن بودجه کشور برای سرویس‌هایی بومی که کاربران رقبتی به استفاده از آنها ندارند را باز کرده است.

به دنبال این انتقاد‌ها اما سجاد بنابی، نائب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت می‌گوید که این۴۰۰ میلیارد تومان هزینه‌ای است که برای راه‌اندازی کلی این مرکز داده صرف شده و هزینه اعلام شده تنها برای کمک به پیام‌رسان‌ها نبوده است. به گفته بنابی زیرساخت‌های ایجاد شده هم تنها قرار نیست در اختیار پیام‌رسان‌ها قرار بگیرد و سرویس‌های خدمات پایه هم امکان استفاده از زیرساخت‌های ایجاد شده به واسطه این مرکز داده اختصاصی را خواهند داشت.

مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات و مرکز تبادل داده ترافیکی (IXP) قرار است فردا (۱۶ شهریور)‌با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهره‌برداری برسد. این مرکز با توجه به سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات برای ایجاد زیرساخت‌ مناسب جهت ارایه خدمات پایه کاربردی راه‌اندازی خواهد شد. آنطور که مقامات شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام می‌کنند پروژه ایجاد مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات ظرف کمتر از ۶ ماه طراحی و حالا در فاز نخست آماده بهره‌برداری می‌شود.

اما صحبت‌های روز گذشته نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در مورد اینکه «با سرمایه‌گذاری ۴۰۰میلیارد تومانی، یک مرکز داده‌‌ی اختصاصی برای این پیام‌رسان‌ها احداث شده و مجموعا ۵۰۰ سرور قوی برای آن‌ها خریداری و در اختیارشان قرار گرفته است.» بحث قدیمی حمایت از سرویس‌های بومی که در نهایت خروجی برای کشور به همراه نداشته را پررنگ کرده است.

در همین زمینه حسام آرمندهی، موسس کافه‌بازار در رشته توییتی نسبت به این حمایت‌های دولتی از سرویس‌های بومی انتقاد کرده و نوشته است:‌ «سالها در حمایت از سیستم عامل و جستجوگر ملی بودجه‌های کلان صرف شد و حاصلش هیچ. اگر به جای حمایتهای موردی و بی‌حاصل، فضای کسب و کار آنلاین بهبود پیدا کرده بود شاید الان در بازی و محتوا و شبکه‌های اجتماعی حرفی برای گفتن داشتیم. الان که در پیامرسان غرقیم چه فرصت‌هایی می‌سوزد؟» گروه دیگری از مدیران و فعالان حوزه فناوری اطلاعات نیز اختصاص این بودجه برای حمایت از پیام‌رسان‌های بومی که حالا مشخص نیست چه تعداد کاربر دارند و خروجی حمایت‌های دورهای قبلی از آنها به کجا رسیده این حمایت‌ها را ناعادلانه خوانده‌اند.

حسام آرمندهی

توییت‌هایی که روز گذشته حسام آرمندهی، در انتقاد از حمایت‌های میلیاردی از سرویس‌های بومی منتشر کرد.

در مقابل این انتقاد‌ها حالا سجاد بنابی، نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کند که مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات قرار است به تمامی خدمات پایه‌ سرویس ارائه دهد و ارائه خدمات از طریق این مرکز تنها برای پیام‌رسان‌ها نیست.

بنابی در مورد راه‌‌اندازی این مرکز داده اختصاصی به پیوست گفت:‌ «مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات براساس معماری شبکه ملی اطلاعات که برمبنای مصوبه شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده است شکل گرفته است. این مرکز قرار است به سرویس‌های پایه‌ای مانند موتور جست‌وجو، خدمات ابری، ایمیل، پیام‌رسان‌ها و … هم سرویس ارائه دهد.» او تاکید می‌کند که راه‌اندازی این مراکز و ارائه خدمات از طریق آن به سرویس‌های پایه‌ای مختلف از جمله پیام‌رسان‌ها براساس مصوبات بالادستی که در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده رخ داده و در این زمینه به صورت جداگانه وزارت ارتباطات حمایتی از سرویس‌های بومی انجام نداده است.

یکی دیگر از انتقاد‌های وارد شده به این طرح هزینه ۴۰۰ میلیارد تومانی آن بوده است. در حالی که برخی در شبکه‌های اجتماعی در نظر گرفتن این بودجه برای حمایت از سرویس‌های بومی آن هم در این شرایط اقتصادی را زیر سوال برده‌اند، سجاد بنابی این انتقاد‌ها را وارد نمی‌داند و اعلام می‌کند که ارائه سرویس‌های داخلی با کیفیت نیاز به زیرساخت‌های قوی دارند. او با اعلام اینکه هزینه ۴۰۰ میلیارد تومانی تنها هزینه راه‌اندازی سرور‌های این مراکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات نیست، به پیوست گفت:‌ «راه‌اندازی تجهیزات فیزیکی در مکان بزرگی که این مرکز در آن قرار گرفته است ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته و وقتی صحبت از این هزینه می‌شود این به معنی این نیست که این میزان هزینه برای کمک یا حمایت صرف پیام‌رسا‌ن‌ها شده است.»

اینکه ارائه خدمات این مراکز در اختیار چه سرویس‌های پایه‌ای و کدام پیام‌رسان‌ها قرار می‌گیرد مشخص نیست و بنابی نیز اعلام می‌کند که در این زمینه مرکز ملی فضای مجازی تصمیم‌ می‌گیرد. او همچنین ارائه جزییات بیشتر در مورد این مرکز داده را به فردا و همزمان با راه‌اندازی مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات موکول می‌کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.