مسئول ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا که سفرش به تونس برای راضی کردن مقامات این کشور برای موافقت با تمدید تحریم ایران با شکست مواجه شد، با طرح ادعاهای بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران گفت که سفرهایش به کشورهای اروپایی و عربی را ادامه خواهم داد و در راستای تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران به تلاش ادامه می دهد.

به گزارش جماران، برایان هوک مسئول ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در گفت وگو با روزنامه الشرق الاوسط در پاسخ به این سوال که آیا سفر اخیر او به تونس برای قانع کردن مقامات تونس به عنوان یکی از اعضای شورای امنیت بر لزوم تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه  ایران بود گفت: طبیعتا ما از نقش تونس در سازمان ملل و شورای امنیت تمجید می کنیم زیرا سیاست خارجی تونس دائما معتدل و مخالف تروریسم و خشونت و سیاست دخالت نظامی کشورهای بیگانه است. ما 13 سال است که به همراه شورای امنیت و پنج عضو دائم آن و همچنین اعضای غیر دائمی تحریم های تسلیحاتی علیه ایران را وضع کردیم تا صادرات سلاح به کشورهای مجاور و شبه نظامیان مورد حمایت خود در یمن، لبنان، عراق و سوریه را افزایش ندهد. درست است که تونس تاکنون مورد هدف سلاح ایرانی و شبه نظامیان مسلح آن قرار نگرفته است اما همانند آمریکا و دیگر اعضای دائمی شورای امنیت مخالف سیاست تجاوزهای خارجی و دخالت در امور داخلی کشورها از جمله کشورهای دوست در خلیج(فارس) و مشرق عربی و لبنان و سوریه است.

 

سفر هوک به تونس که به گفته کارشناسان با شکست مواجه شده و نتوانسته اهداف مورد نظر واشنگتن را برآورده کند، باعث شده که او به شانتاژ رسانه ای روی بیاورد. هوک روز گذشته نیز به جای کنفرانس مطبوعاتی در صفحه فیس بوک سفارت امریکا در تونس پیام ویدئویی منتشر کند و طی آن از تمام اعضای شورای امنیت سازمان ملل از جمله تونس بخواهد که در ماه اکتبر تحریم تسلیحاتی ایران را در شورای امنیت سازمان ملل متحد تمدید کنند.

 

برایان هوک در پاسخ به این سوال که شورای امنیت در رابطه با تحریم تسلیحاتی ایران قرار است چه گامی اتخاذ کند، گفت: به طور عملی پروژه ای داریم و تلاش می کنیم که تمام اعضای دائمی و غیردائمی شورای امنیت آن را تایید کنند. تمدید این تحریم ها که از 13 سال پیش آغاز شد و قرار است در 18 اکتبر به پایان برسد، امری مهم است. عدم تمدید این تحریم ها به معنای افزایش خطر برای تمام ملت های منطقه و دولت های آن ها و دوستان ما در خلیج(فارس) و تمام دنیا است. عدم تمدید این تحریم ها به معنای افزایش صادرات سلاح از ایران به یمن، سوریه، عراق، لبنان، حزب الله، حماس و غیره است.

وی در پاسخ به این سوال که گام بعدی دولت آمریکا در این راستا چیست، گفت: سفرهایی به برخی کشورهای اروپایی و عربی و خصوص کشورهای حاشیه خلیج(فارس) انجام خواهم داد تا تحولات جدید در تهدیدات ایران علیه کشورهای منطقه و ضرورت تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه این کشور را تفسیر کنیم. 

هوک گفت: به دلایل امنیتی و سیاسی به جزئیات بیشتری نمی پردازم اما تحرکات سفرای آمریکا در جهان را دنبال خواهم کرد تا شورای امنیت تحریم های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند، علاوه بر این تحریم های دیگر از جمله تحریم های اقتصادی در جای خود باقی خواهند ماند.

این مقام آمریکایی در پاسخ به این سوال که برخی ها معنقدند مردم از تحریم ها رنج می برند نه مقامات، مدعی شد: این مسائل را مقامات ایرانی ترویج می کنند اما واقعیت چیز دیگری است زیرا ما در نوامبر گذشته شاهد اعتراضات مردمی در ایران بودیم.

هوک مدعی شد: ما خواهان دخالت در امور داخلی ایران نیستیم اما مخالف ارسال سلاح به آن هستیم زیرا ایران این سلاح را برای افزایش جنگ و تنش در عراق، سوریه، یمن، لبنان و دیگر کشورهای مجاور به منطقه می فرستد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بعد از انتخابات آینده آمریکا و انتخاب یک رئیس جمهور دموکرات نیز سیاست های خارجی آمریکا در جهان عربی و اسلامی تغییر نخواهد کرد، گفت: ما یاران دونالد ترامپ و جمهوری خواهان مطمئن هستیم که در انتخابات پیروز خواهیم شد و در دوره بعد نیز خواهیم بود و معتقدم که پایه های سیاست خارجی ما ثابت خواهد ماند و از جمله این پایه ها مخالفت با دخالت ایران در کشورهای همجوار و تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه آن است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.