یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اگر اصلاحطلبان و اصولگرایان راهحلی برای بهبود شرایط مملکت دارند بگویند. آن موقع است که مردم از آنها استقبال میکنند. مجلسی که الان در دست اصولگراها است، راهحلی ندارد. اصلاحطلبان نیز به همین منوال راهحلی ندارند. تنها راهی که برای هر دو طیف وجود دارد و میتواند مردم را برای حضور در انتخابات تشویق کنند این است که برنامهای دقیق و مدون ارائه بدهند.
به گزارش جماران، روزنامه آرمان ملی در شماره امروز خود نوشت: کمتر از یک سال تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری 1400 باقی مانده است اما ظاهرا خبری از ارائه برنامه از سوی دو جریان سیاسی کشور نیست و آنچه در جریان است نسبتی به آماده شدن برای انتخابات ندارد. انتخابات مجلس 98 که پیروز آن جناح اصولگرا بود، با حداقل مشارکت مردم برگزار شد تا پیش از این کمتر سابقه داشته که انتخاباتی با این حجم از مشارکت پایین شکل بگیرد. اصولگرایان با پایگاه اجتماعی ضعیفی که دارند، در پی تضعیف پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان هستند و درصددند بدنه رای آنها را روبه افول ببرند. تجربه نشان داده که هر زمان مشارکت مردم در انتخابات بالا بوده، اصلاحطلبان برنده رقابت هستند و هر زمان اعتماد مردم به اصلاحطلبها کاهش یافته میزان مشارکت در انتخابات به حداقل رسیده است که نتیجه آن پیروزی اصولگرایان است.
سنگاندازی جلوی پای کدام اصولگرا!
سعید حجاریان تئوریسین اصلاحات چندی پیش بیان کرده بود: «اگر میدانستیم از جانب نیروهای تمامیتخواه این همه سنگ پیش پای روحانی خواهد افتاد و از آن سو، دولت دستراستی مانند ترامپ بر سر کار خواهد آمد، شاید بهتر بود اساسا عطای انتخابات را به لقایش میبخشیدیم و سرنوشت اصلاحات را به دولت روحانی گره نمیزدیم.» ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا در واکنش به اظهارات حجاریان گفته است: «آیا بهواقع اصلاحطلبان که در سال 92 از آقای روحانی حمایت کردند نمیدانستند کسانی مخالف اصلاحطلبان و گزینه آنها در انتخابات خواهند بود؟ قطعا میدانستند. همانطور که اصولگرایان میدانستند اگر فردی از جناح آنها پیروز انتخابات شود، نیروهایی در جامعه اعم از اصلاحطلبان مخالف آنها بوده و سنگاندازی میکنند.» حجتالاسلام حسین سبحانینیا نماینده سابق مجلس هم معتقد است که آمدن دوباره احمدینژاد در عرصه سیاست، کار اصلاحطلبان است و آنها از آن روی قصد به چنین کاری زدهاند که دنبال سنگاندازی جلوی پای اصولگرایان در انتخابات پیشرو هستند.
هر دو جناح راه ارائه بدهند
در این راستا و برای اطلاع از برنامه اصلاحطلبان بهمنظور افزایش مشارکت مردم در انتخابات سیدمصطفی هاشمیطبا سیاستمدار اصلاحطلب به گفتوگو پرداخت. هاشمیطبا اذعان داشت: «اصولگراها در پی این بودند که مشارکت در انتخابات را پایین بیاورند که خودشان پیروز میدان شوند. موفق هم شدند. آقای حمید رسایی هم گفته بود که مشارکت را پایین بیاورید. مشارکت هم پایین آمد.» وی همچنین افزود: اگر اصلاحطلبان و اصولگرایان راهحلی برای بهبود شرایط مملکت دارند بگویند. آن موقع است که مردم از آنها استقبال میکنند. مجلسی که الان در دست اصولگراها است، راهحلی ندارد. اصلاحطلبان نیز به همین منوال راهحلی ندارند. تنها راهی که برای هر دو طیف وجود دارد و میتواند مردم را برای حضور در انتخابات تشویق کنند این است که برنامهای دقیق و مدون ارائه بدهند. وی افزود: هیچکس حرف یا راهحلی برای اداره کشور ندارد. حالا که نه اصولگراها و نه اصلاحطلبها برنامهای برای اداره کشور ندارند، باید همگی برویم و بمیریم. هنگامی که طبقه برگزیده مملکت راهحلی برای ارائه دادن ندارند، اوضاع بهبود پیدا نمیکند و همه چیز به همین منوال باقی خواهد ماند. هاشمیطبا گفت: من بارها گفتم در چنین شرایطی که در تحریم قرار داریم، یا باید تسلیم آمریکا بشویم یا اقتصاد ریاضتی پیشه کنیم. نه اینکه شعارهای بیخاصیت بدهیم. اگر قرار بر مقاومت است به مردم بگویید که باید ریاضت بکشید. اگر هم معتقد به ولنگاری هستید پس با آمریکا سازش کنید. زمینه این اقتصاد ریاضتی را هم مسئولان کشور باید فراهم کنند. این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: من تا حالا غیر از خودم کسی را ندیدم که نامی از اقتصاد ریاضتی ببرد. همه با رویه پوپولیستیشان به مردم وعده و وعید میدهند که اوضاع بهبود پیدا میکند. اصلاحطلبان پوپولیستاند. همه پوپولیستی حرکت میکنند. حاصل 40 سال از زبان یک فرد حزباللهی این بود که مردم جانشان به لبشان رسیده است. این فرد حزباللهی به من گفت که مردم جان به لب شدهاند. این نشان میدهد که دولتها نتوانستهاند خوب عمل کنند.»
اصلاحطلبان انقلابی عمل کنند
هاشمیطبا در ادامه گفت: جریان اصلاحات باید به مردم بسیار واضح و روشن بگوید که برنامهاش چیست و الا محبوبیتش را پیش مردم از دست میدهد که هیچ، رایی هم به دست نمیآورد. باید افکار عمومی را با برنامههای سازندهشان سامان بدهند. تریبونش را هم در اختیار دارند. این همه رسانه برای اینکه حرفشان را بزنند هست. حتی تلویزیون هم حاضر است که پیشنهادات آنها را پوشش بدهد و پخش کند. آنها برنامه ندارند. وی تصریح کرد: کسی هم که برنامه نداشته باشد فقط حرفهای قلنبهسلنبه میزند. این ارائه ندادن برنامهها دو علت دارد. یا واقعا برنامهای برای ارائه ندارند یا اینکه از گفتن حرفهایشان میترسند. برای اینکه حرفی زد هم باید هزینه داد. هزینهاش هم میتواند مرگ باشد. وگرنه وضع همین است که بود. وی افزود: جریان اصلاحات در برابر جریان اصولگرایی باید انقلابی وارد شود. انقلابی بودنش هم باید با جریان اصولگرایی فرق کند. انقلابی بودن اصلاحطلبی به این معنا است که محافظهکاری را کنار بگذارند و علنا حرفشان را بزنند. هاشمیطبا ادامه داد: کسانی که به آقای روحانی انتقاد دارند-اصولگرا یا اصلاحطلب- پیشنهاد داده و برنامه ارائه بدهند. پیشنهادشان به آقای روحانی چیست؟ چه کار انجام بدهد؟ فقط نشستهاند و تحلیل و انتقاد میکنند.