در جلسه‌ی امروز مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر امور خارجه برگزار شد برخی از نمایندگان مسائلی را در رابطه با برجام، سیاست خارجی، توافق 25 ساله با چین و مذاکره با آمریکا مطرح کردند.

به گزارش جماران، محمد جواد ظریف امروز در جلسه‌ی علنی مجلس حضور پیدا کرد تا گزارشی در مورد مسائل سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی در سال جهش تولید به نمایندگان مجلس یازدهم ارائه دهد. در این جلسه برخی از نمایندگان مسائلی را  در رابطه با برجام، سیاست خارجی، مذاکره با آمریکا، توافق 25 ساله با چین و مواردی دیگر  مطرح کردند.

 

در مقابل این زیاده خواهی آژانس به طور جدی خواهیم ایستاد 

محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (یکشنبه، 15 تیرماه) مجلس شورای اسلامی خطاب به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، گفت: نکته ای که امروز دغدغه و محل نگرانی مردم و نمایندگان مجلس است، ریشه در مشکلات و سختی های اقتصادی دارد و این در حالی است که مردم از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون پیوسته نشان دادند که هزینه استقلال کشور را هرچه باشد می پردازند و حتی اگر نیاز باشد جان خود و فرزندانشان را هم در این راه تقدیم می کنند و حتی اگر بنا باشد سختی های اقتصادی را هم تحمل می کنند کما اینکه دیدیم در طول 40 سال درتمام عرصه ها امتحان خوبی پس دادند و همیشه کمک مدیران و مسئولان در مقاطع مختلف بودند و در آینده هم خواهند بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه امروز مردم و نمایندگان مجلس توقع دارند این است که هزینه اضافی بر آن ها وارد نکنیم و در تصمیم گیری ها چه در سیاست های اقتصادی، داخلی و خارجی به گونه ای عمل کنیم که هزینه بیش از اندازه به مردم وارد نشود.

وی تصریح کرد: ما امروز در حوزه سیاست خارجی به این موضوع باور داریم که اگر بخواهیم دستگاه دیپلماسی مسائل سیاست خارجی را پیگیری کرده و تحقق بخشد اولین چیزی که بدان نیاز دارد تولید قدرت است چرا که وقتی قدرت داشته باشیم می توانیم در مقابل دشمن بایستیم و موفق شویم و در چرخه چانه زنی و فشار آن ها قرار نگیریم و عقب نشینی و وادادگی پیدا نکنیم.

دکتر قالیباف تاکید کرد: بخش عمده ای از تولید قدرت در کشور در حوزه توان و کار اقتصادی است و همان طور که وزیر امور خارجه نیز بدان اشاره کرد وزارت امور خارجه در این مورد می تواند نقش کلیدی داشته باشد، کما اینکه در تغییر ساختار و رویکرد در این دولت حوزه معاونت اقتصادی را تشکیل داده ایم.

وی یادآور شد: البته شاید توقع بنده این بود که وزارت امور خارجه به وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل تبدیل شود چراکه امروز جنگ ما اقتصادی است و در حوزه مسائل ارزی با وجود تمام سختی ها انتظار می رود وزارت امور خارجه شرایطی را فراهم کند که اگر نتوانستیم به دلیل مشکلات ناشی از برجام سرمایه گذار خارجی وارد کشور کنیم، به گونه ای اقدام شود که پول مردم که نزد برخی کشورها باقی مانده که سالیان سال در این کشور معاملات اقتصادی را تجارت می کردند در این شرایط سخت ارزی انتقال ارز را به کشور با تلاش مضاعف انجام دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کرونا در مبادلات مرزی اشکال ایجاد کرد اما الان فرصتی فراهم شده که آن را جبران کنیم بنابراین وزارت امور خارجه در بحث اقتصادی، همکاری مرزی و تبادلات تجاری باید بیش از گذشته فعال باشد.

دکترقالیباف افزود: آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای حکام باید این را بدانند در حوزه سیاست خارجی، جمهوری اسلامی و نمایندگان مجلس هرگز به آژانس اجازه نخواهند داد که دستش باز باشد و بدون محدودیت هرچه می خواهد انجام دهد و به دنبال این باشد که حلقه های اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای متخاصم را تکمیل کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در مقابل این زیاده خواهی آژانس به طور جدی خواهیم ایستاد و از وزارت خارجه می خواهیم که در این شرایط سیاست های کاهش دهنده تعهدات برجامی که تصمیم گیری شده را اجرا کند و هم زمان با آن همکاری با آژانس را در چارچوب تعهدات ادامه دهیم که حق ملت است.

دکتر قالیباف با بیان اینکه انشاالله وزارت خارجه بتواند در حوزه اقتصادی که مهم ترین عنصر در تقویت تولید قدرت ملی است، وظیفه خود را به درستی انجام دهد از وزیر امور خارجه برای حضور در این جلسه قدردانی کرد.

 

وزارت امور خارجه مسیر مذاکرات را کج ریل‌گذاری کرد

مجتبی ذوالنوری  با بیان اینکه ظریف تنها مخاطب مباحثی که مطرح می‌کند نیست و به رأس دولت برمی گردد، گفت: شما به عنوان فردی تأثیرگذار و یک مهره اساسی در همه مسائل شریک، سهیم و تأثیرگذار هستید بنابراین ممکن است برخی مباحث را بگویید بر عهده بنده نیست.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از زحمات ارزنده ظریف و دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ریل‌گذاری و هدف‌گذاری در خصوص سیاست خارجی در دوران شما از ابتدا غلط بود و مسیر را کج ریل‌گذاری کردید و به سمتی حرکتی کردید که اهداف ملت محقق نشد.

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که سیاست های بالادستی و اصل نظام تکیه بر توانمندی‌های داخلی است و حل مشکلات از طریق داخل و تکیه بر منطقه است، اصل بی‌اعتمادی به آمریکا و غرب است اما شما وارونه عمل کردید و داخل و منطقه را رها کردید و کسی را که نباید به آن اعتماد کرد، تمام اعتماد را بر آن متمرکز کردید بنابراین خروجی غیر از این نمی تواند باشد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما مخالف دیپلماسی فعال نیستیم و مخالف رابطه با دنیا نیستیم و نمی‌گوییم مسائل را باید در عرصه بین‌المللی رها و ترک کرد اما مسیر را نباید غلط رفت و ما در این مورد تضمین نگرفتیم. اگر در این مورد آگاهی نداشتید باید به این نکته توجه می کردید که مقام معظم رهبری در طول مذاکرات بارها تذکر دادند چرا توجه نکردید و شروط یازدهگانه که تعیین کردند عملیاتی نکردید، چرا قدرت و ابزار چانه‌زنی خود را از دست دادید که امروز دنبال آنها بدوید.

ذوالنوری خاطر نشان کرد: در ابتدای مذاکرات جان کری گفت ما اجازه نمی‌دهیم بیش از دو هزار کیلوگرم اورانیوم غنی سازی شده داشته باشید اما بعد از مذاکرات طولانی آن را به 300 کیلوگرم رساندید، شما بیش از 10 تن اورانیوم غنی‌سازی شده کشور را با اورانیوم خالی یا کیک زردی که باید چرخه غنی سازی را طی کند مبادله کردید و ابزار انعطاف و چانه‌زنی را از دست ملت خارج کردید، شما به عنوان بازطراحی و بهینه سازی رآکتور 40 مگاواتی آب سنگین اراک را به آن وضعیت درآوردید که دشمن خیالش راحت شود و الان می‌گویید چرا به حرفتان گوش نمی‌دهد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم عنوان کرد: شما 19 هزار سانتریفیوژ را به 5 هزار و 100 رساندید، ابتدای مذاکرات آمریکایی‌ها در مورد 20 درصد غنی‌سازی حرف می زدند و در حقیقت فردو را از دور مذاکرات خارج کرده بودند، شما حتی نطنز را از بین بردید و وقتی مقام معظم رهبری تأکید بر حرکت متناظر و گام به گام کردند شما همه چیز را در طبق اخلاص گذاشته و بدون گرفتن تضمین تحویل دادید، آن هم در شرایطی که می دانستید طبیعت غرب و آمریکا این است که اگر می‌دانستید چرا به تذکر مقام معظم رهبری گوش ندادید که فرمودند نتیجه همه مذاکرات باید رفع کل تحریم‌ها باشد و نتیجه این بی‌توجهی خسارت محض شد، چرا ملت را به این خسارت رساندید و تحت عنوان مذاکره 3 سال منطقه را رها کردید.

وی یادآور شد: چرا پیمان‌های دو جانبه مالی با کشورهای همسایه و کشورهایی همچون چین که باید مهمترین رابطه را با آن داشته باشیم، برقرار نکردید و به رغم تأکید مقام معظم رهبری نسبت به آنها بی‌مهری کردید تا آنجایی که مدت‌های طولانی ما در این کشور سفیر نداشتیم و دیپلماسی اقتصادی تعطیل شده بود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اگر در گذشته روابط با چین را رها نمی‌کردید امروز این سطح از فشار اقتصادی به مردم وارد نمی‌شد بنابراین شما باید در این زمینه پاسخگو باشید و در پیشگاه خداوند استغفار کنید.

 

ملت ایران مذاکره با آمریکا را ذلت می‌داند

موسی غضنفرآبادی  با اشاره به گزارش وزیر امور خارجه در نشست امروز گفت: آقای ظریف شما فرمودید دنیا در شرایط گذار است و اگر کسی این شرایط را درک نکند خسارت خواهد دید؛ سوال این است که چه کسی باید کمک کند که شرایط گذار را مدیریت کنیم و نقش وزارت امور خارجه و شخص وزیر چیست، شرایط گذار از چه زمانی و چه سالی شروع شد البته شما در شرایط گذار حرف‌هایی را زدید که نباید می زدید.

نماینده مردم بم و ریگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینکه می‌گویند آمریکا چنین می‌کند و چنان می‌کند، درست نیست زیرا آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، من نمی‌خواهم شما تضعیف شوید بلکه می‌خواهم به آنهایی پیام بدهند که به اشتباهات افرادی چون شما دلخوش شده‌اند. ملت ایران مذاکره با آمریکا را ذلت می‌داند و آمریکا برای همیشه برای ملت ایران منفور و غیرقابل تحمل است.

وی افزود: آقای ظریف شما وزیر خارجه کشوری هستید که مردان بسیار بزرگ و شجاعی داشته و دارد، از حاج قاسم سلیمانی بزرگ گرفته تا شهید همت، شهید کاظمی، شهید باقری، شهید باکری و شهید حججی، باید تا یک هفته فقط نام شهدا را بشمارم و مردان بزرگی که امروز دراین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خدمت می‌کنند.

غضنفرآبادی گفت: آقای ظریف شمابا شهامت و در تراز وزیر امور خارجه ملت بزرگ، دلیر، قهرمان، هوشمند و ولایی ایران اسلامی موضع بگیرید و بدانید چنین ملتی پشت سر شما است. آقای ظریف در شرایطی که کشور ما نیاز به ارز دارد چرا برای صادرات کالا از جمله محصولات کشاورزی از جمله خرما تلاش نمی‌شود. آقای ظریف دیپلماسی باید قدرت و عظمت ملت ایران را به جهانیان نشان دهد، آقای ظریف امروز بسیار خوب صحبت کردید و تشکر می‌کنم اما امیدوارم همان‌گونه که خوب صحبت می‌کنید، خوب عمل کنید.

 

آقای ظریف چرا با توپ پر و تندی با مجلس رفتار می کنید

علیرضا سلیمی در اخطاری با استناد به بند ج اصل 22 و بندهای 3، 5 و 16 اصل 3 و بند 8 اصل 43 قانون اساسی، گفت: آقای ظریف چگونه است زمانی که با 1+5 مذاکره می کنید لبخند به لب دارید اما با توپ پر به مجلس می آیید. آقای ظریف ما خودی هستیم یا خیر. این چه لحن و ادبیاتی است. شما باید تمرین کنید که حرف نماینده مردم را به گوش جان بخرید.

سلیمی خطاب به وزیر امور خارجه گفت: آقای ظریف فرمودید مذاکره کرده‌اید تا فشار بر معیشت مردم کمتر شود اما آیا می‌دانید دلار به 21 تومان رسیده، این نتیجه مذاکرات شما است. آیا شما و آقای رئیس جمهور نمی‌دانید قیمت مسکن به کجا رسیده؟ این نتیجه عملکرد شما است.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای رئیس جمهور هفته گذشته گفتند هر قدر فشار اقتصادی بیشتر شود باکی نیست، اما اگر آمریکایی‌ها در حوزه مسائل سیاسی اقدامی کنند آن موقع می‌توانید اقدام خاصی انجام دهید. شما فرمودید کلاه بر سر اوباما و آمریکا گذاشتید، اگر بر سر آنها کلاه گذاشتید چرا اکنون جرأت نکردید بعد از خروج آمریکا از برجام از آنها شکایت کنید. ترسیدید آنها از مکانیزم ماشه استفاده کنند.

وی خطاب به وزیر امور خارجه گفت: شما در رابطه با دیپلمات‌های زندانی چه کردید در حالی که بیش از یک سال و اندی در زندان هستند، جنابعالی فرمودید اصلاح طلب و اصولگرا را نمی‌شناسید اما در متینگ‌های حزبی احزاب اصلاح طلب سخنرانی قرایی داشتید و می‌دانیم چه مطالبی را گفتید.

سلیمی افزود: شما گفتید آمریکا ابرقدرت نیست اما چرا در دانشگاه تهران، دانشگاهیان و ملت را از بمب آمریکایی ترساندید. تاریخ در مورد برجام قضاوت خواهد کرد اما نه آنگونه که شما فرمودید بلکه به گونه‌ای متفاوت.

 

وزارت خارجه همه ظرفیت های کشور را به آمریکا گره زد

مالک شریعتی در خصوص گزارش محمدجواد ظریف، اظهار داشت: بنا به بند 8 اصل 43 قانون اساسی باید از سلطه بیگانه بر اقتصاد کشور جلوگیری شود که شاخص موفقیت این بند تاثیر قیمت دلار و ارزهای خارجی بر معیشت مردم است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئول مستقیم دلار 20 تومانی تا حد زیادی وزارت خارجه است، بیان کرد: میزان تسلط دلار بر معیشت و اقتصاد کشور از 7 سال پیش بیشتر و شرایط بدتر شده و معاونت اقتصادی وزارت خارجه نیز بسیار ضعیف عمل کرده است.

وی افزود: اگر آمریکا اصلاح طلب و اصولگرا نمی شناسد چرا شما در آمریکا گفتید که اگر با ما توافق نکنید رقیب ما در ایران حاکم می شود آیا این بیان شما نبود؟ آیا این التماس رأی به آمریکا نبود؟

شریعتی ادامه داد: در منطقه دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه چیکار کرده، در تمام قراردادهای انرژی منطقه ما محکوم شده ایم. در کرسنت امارات، ترکیه و ترکمنستان. قرارداد گازی ما با پاکستان و هند به کجا رسید، چرا همه ظرفیت های کشور را به آمریکا پیوند زدید و از منطقه غافل شدید.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: آمریکا ابرقدرت نیست ولی شما آمریکا را به طمع انداختید تا زانوی خودش را بر گلوی معیشت مردم بگذارد.

 

مجلس در جریان توافق ۲۵ ساله با چین نیست

محمدحسن آصفری  در اخطاری با استناد به اصل 77 قانون اساسی گفت: بر اساس این اصل تمام عهدنامه‌ها و قراردادها باید از طریق مجلس مورد تأیید قرار گیرد، حال آقای ظریف در نشست امروز اعلام کرد که کشور در حال انعقاد یک توافق 25 ساله با چین است اما متأسفانه مجلس شورای اسلامی در جریان این موضوع نیست بنابراین وظیفه رئیس، هیأت رئیسه و مجلس است که از دولت بخواهد که بندهای این قرارداد شامل چه مطالبی است و چه سرنوشتی برای 25 سال کشور رقم خواهد  خورد.

نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اخیرا در فضای مجازی شایعه‌های بسیار گسترده‌ای در خصوص واگذاری جزیره کیش مطرح شده که اسباب نارضایتی مردم را ایجاد کرده است، آقای ظریف شما شاهد هستید که در مجلس نهم چندین بار گفتیم که اجازه بدهید که یک یا دو نفر از نمایندگان مجلس به انتخاب خود نمایندگان در مذاکرات برجام حضور پیدا کنند و حتی کمیسیون امنیت کتبا این درخواست را ارائه کرد اما این مسئله محقق نشد. شاید آقای روحانی فکر می‌کرد اگر قرار است فتح‌الفتوحی باشد باید به نام دولت این مسئله ثبت شود اما امروز شاهدیم که شما از تفاهم و اتحاد صحبت می‌کنید و این مسئله با رفتار دولت جور درنمی‌آید.

وی ادامه داد: آقای ظریف شما شاهد هستید در مجلس قبل چندین بار نمایندگان با مسئولان وزارت خارجه همراه شده و در دیدارهایی با مقامات همچون پوتین، بشاراسد، سید حسن نصرالله و نوری المالکی حضور یافتند، بعد از این سفرها نمایندگان گزارش‌های جامعی را به مجلس ارائه و اعلام کردند در این مذاکرات با این شخصیت‌ها چه گذشته و چه درخواست‌هایی مطرح شده اما بعد از آن وزارت خارجه اجازه نداد که نمایندگان همراه با وزارتخانه سفر کند تا مشخص شود که در این مذاکرات چه می‌گذرد از این رو اگر در این مذاکرات و دیدارها پشت پرده‌ای وجود دارد مجلس باید متوجه شود.

 

فرصت های بزرگ ملت ایران را به امید لبخند آمریکا و اروپا نسوزانید

مهرداد ویس کرمی درخصوص گزارش وزیر امور خارجه از تحولات بین المللی و سیاست جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در قرآن آمده است که یهود و نصارا از تو راضی نخواهند شد مگر از آیین و روش آنها پیروی کنید. آقای ظریف؛ این واقعیت قرآنی در سیاست داخلی و خارجی دولت آقای روحانی چقدر مورد باور قرار گرفته است؟

نماینده مردم خرم آباد و چگینی در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تا کی باید از اعتماد به آمریکا و اروپا ضربه بخوریم و فرصت های کشور را بسوزانیم. ای کاش به جای تکیه بر نظام لیبرال که در آکادمی های غربی به جوانان ما به عنوان وحی منزل آموزش داده می شود، به خداوند اعتماد می کردیم.

وی افزود: چرا برخی سیاستمداران ما از مبارزه با شیطان خسته شده اند و این خستگی را به جامعه اسلامی منتقل می کنند. فرصت های بزرگ پیش روی ملت ایران را به امید لبخند اروپا و آمریکا نسوزانید. بنا به وعده الهی اگر استقامت کنیم، خداوند ملائکه را به یاری می فرستد و در دل کافران رعب و وحشت ایجاد می کند. باید به جای کدخدا به خدا اعتماد کرد.

ویس کرمی خطاب به وزیر امور خارجه ادامه داد: انتظار ما از شما این است که به جای تئوری پردازی هایی که به آن عمل نشده، بگویید در عمل برای حفظ شأن ملت ایران در برابر نظام سلطه چکار کرده اید؟ نتیجه اتلاف سرمایه های کشور در برجام چه شد و به کجا رسید؟ تا کی از ترس اینکه آمریکا ما را تهدید جلوه ندهد، نزد آمریکا و اروپا خوش رقصی خواهید کرد؟ نتییجه این همه ترس چه بوده است؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خطاب به ظریف گفت: آیا آنچه اتفاق افتاده نتیجه سیاست های شماست یا تفکر انقلابی؟ آیا آنچه شده است، شما کرده اید یا حاج قاسم سلیمانی؟ در کدام حیطه بوده که تئوری های حاکم بر دولت روحانی کشور را به عقب نبرده است؟ ارز، مسکن، سیاست خارجی، برجام یا حفظ کرامت مردم ایران؟

وی اظهار داشت: آقای ظریف بفرمایید در کجا اقدام پیش دستانه انجام داده اید؟ همیشه اروپا و آمریکا کاری کرده اند و سپس ما یعنی شما یک واکنش ملتمسانه انجام داده اید و این زیبنده یک کشور انقلابی که ام القرای جهان اسلام است، نیست.

 

متاسفانه سیاست خارجی به برجام محدود شده است

محمود احمدی بیغش درخصوص گزارش وزیر امور خارجه از تحولات بین المللی و سیاست جمهوری اسلامی ایران گفت:  امروزه شاهد رویکرد منفعلانه و تک بُعدی در دولت به خصوص وزارت امور خارجه هستیم.

نماینده مردم شازند در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه سیاست خارجی کشورمان به برجام محدود شده است، اظهار کرد: این مهم در حالی است که متاسفانه شتابزده، بدون تامین شروط رهبر انقلاب و گرفتن تضمین کافی برجام را پذیرفتیم.

وی با اشاره به اینکه آمریکایی ها دست چدنی خود را از دستکش مخملی با خروج از برجام، خارج کردند، افزود: تازه در این زمان متوجه شدیم دستمان به لحاظ پیگیری حقوقی این تخلف خالی است و سرمان کلاه رفته است.

احمدی بیغش با اشاره به اینکه متاسفانه همچنان چشم مان به اروپا دوخته شده در حالی که این کشورها تاکنون فقط شعار سر داده اند، اظهار کرد: در این بین باید یادآور شد اروپایی ها امروزه شمشیر را از رو بسته اند و درصدد پرونده سازی علیه کشورمان در شورای حکام هستند.

عضو مجمع نمایندگان اراک با انتقاد از مدیریت ژنرال ها گفت: وضعیت کنونی جامعه نتیجه این نوع دیدگاه مدیریتی است؛ مسئولان باید بدانند همه جهان 1+5 نیست.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از دیپلماسی اقتصادی ناامید شده ایم، تصریح کرد: وزارت امور خارجه تلاش کند، همسایگانمان در روابط دوجانبه با آمریکا حاضر نشوند.

وی با اشاره به اینکه مشکل امروز توهم اداره جهان از طریق توئیتر است، اظهار کرد: قطعا توئیت کردن تاثیر بین المللی دارد، اما معجزه نمی کند، موج به راه می اندازد، خصوصاً در حوزه دیپلماسی، اما وقتی هواپیمای اختصاصی در اختیار دارید، باید حضوراً برای تاثیرگذاری و رایزنی اقدام کنید.

احمدی بیغش با اشاره به اینکه تحریم های تسلیحاتی کشورمان چندی دیگر به پایان می رسد، افزود: این مهم در حالی است که برایان هوک در حال دوره گردی برای افزایش سیاست ایران هراسی است؛ این حجم از دشمنی و رایزنی  آمریکایی ها نیازمند رویکرد فعالتری است.

نماینده مردم شازند در مجلس خاطرنشان کرد: امیدواریم قرارداد با چین به سرانجام برجام ختم نشود، از این رو باید متن چینی، انگلیسی و فارسی آن در اختیار نمایندگان قرار گیرد.

 

برجام سبب از کار افتادن چرخ های اقتصادی شده است

احمد راستینه هفشجانی  درخصوص گزارش وزیر امور خارجه از تحولات بین المللی و سیاست جمهوری اسلامی ایران گفت: جامعه ایران در طول 40 سال گذشته در اوج اقتدار و عزت بوده است.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در وزارت امور خارجه شاهد شکل گیری دیپلماسی اقتصادی با همکاری بخش خصوصی نبوده ایم، تصریح کرد: در واقع اراده جدی برای نقش آفرینی اقتصادی بخش خصوصی در این مجموعه وجود نداشته است.

وی با اشاره به اینکه دیپلماسی اقتصادی وابسته به دولت نیست، بلکه با همکاری طیف وسیعی محقق می شود، اظهار کرد: وزارت امور خارجه در این حوزه هدایت کننده است؛ در واقع اکنون باید پاسخ داده شود نقش بخش خصوصی و نهادهای مدنی در سیاست های اقتصادی وزارت خارجه کجاست؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه فعالیت های اقتصادی کشور با برجام شرطی شده است، افزود: هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا با شروط برجامی محدود شده است، به طوری که وقتی شورای حکام قطعنامه ای صادر می کند، شاهد افزایش بی رویه نرخ ارز هستیم.

راستینه هفشجانی گفت: شما از کاهش فشار بر مردم سخن می گویید اما شرط های برجامی، سقوط آزاد ارز و مشکلات اقتصادی را برای مردم رقم زده است؛ به عبارتی اقتصاد دلارمحور حرکت ذلیلانه وزارت خارجه را رقم زده است.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر از شهید حاج قاسم سلیمانی سخن می گویید باید یادآور شد که دیپلماسی ایشان با مقاومت نتیجه داد که این رویه در وزارت خارجه متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه برجام با هدف از کار انداختن چرخ های سانتریفیوژها سبب از کار انداختن چرخ های اقتصادی شد، گفت: بر این اساس دلار 20 هزار تومانی را باید دلار برجامی نامید و این موضوع همان گلابی هایی است که شما به مردم وعده دادید.

عضو مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه باید پیام اقتدار ملت ایران را با پایان دادن به سیاست های برجامی و تقویت روابط بین المللی مبتنی بر دیپلماسی بخش خصوصی به دنیا اعلام کنید، خاطرنشان کرد: باید با خروج از برجام پیام اقتدار کشورمان را به دنیا اعلام کنیم.

 

آقای ظریف شما پس از شهادت حاج قاسم به غرب پیام ذلت دادید

محمد صفایی دلوئی  با اشاره به گزارش وزیر امور خارجه در جلسه امروز مجلس، گفت: آقای ظریف شما مجلس یازدهم را چگونه تصور کرده اید، شما تحولات بین المللی پسا غرب را در عمل باور ندارید. پس از شهادت حاج قاسم شما به غرب پیام ذلت دادید.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای ظریف شما بحث از وحدت ملی و موضوع فراجناحی می زنید اما درجلسه تان با کری گفته اید که اگر با ما به توافق نرسید، جریان رادیکالیسم در ایران روی کار می آید. آقای ظریف چرا به مردم دروغ می گویید، روزی که کری با پای شکسته به مذاکره آمد، رهبر انقلاب اسلامی فرمودند که او با پای شکسته به مذاکره آمده چون به مذاکره نیاز دارد، شما از مواضع مقتدرانه انقلاب اسلامی کوتاه نیایید اما شما کوتاه آمدید.

وی ادامه داد: آمریکا ایران را تحریم کرد اما آقای عراقچی در رسانه ملی به برادران افغانستانی ما توهین می کند، این است نگاه منطقه ای و نگاه همسایه ای؛ آقای ظریف در سال 2019 نشریه اکونومیست می گوید همسایگان ایران یک هزار و 200 میلیارد دلار واردات داشتند اما سهم ایران از این میزان تنها 2 درصد بوده است. این مسئله باید مایه خجالت و شرمندگی وزارت خارجه باشد.

صفایی افزود: متاسفانه بخش اقتصادی وزارت خارجه تعطیل است، در شرایط کنونی در دنیا 25 کشور تحریم هستند، حال دلسوزانی گفته اند که میان این کشورها اتحادیه ای ایجاد شود اما شما و وزارتخانه تان با این مسئله مخالفت کردید، آقای پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس سال گذشته در رأس هیاتی از مجمع تشخیص مصلحت نظام به چین سفر کرد و 4 روز مذاکرات صورت گرفت و سفیر ما در تمام مذاکرات حضور داشت. وقتی توافقات بسیار خوب میان دو کشور به شما عرضه می شود، می گویید که چون آمریکایی ها قبول ندارند نمی توانیم به آن عمل کنیم. آقای ظریف این است منافع ملی!

وی ادامه داد: آقای ظریف این فشارها حق ملت ایران نیست، اهرم فشار آمریکا باید از سر ملت ایران کوتاه شود و خواهش می کنم شما از این که کمک کننده این اهرم باشید دست بردارید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1454079
  • منبع: خانه ملت
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.