علی اصغر طغرایی» مسئول نمایندگی چاپ و نشر عروج و برادر سردار «شهید علیرضا طغرایی» است که به واسطه علاقهمندی ویژهاش به امام خمینی (س) بهخصوص صحیفه ایشان همواره دغدغه توجه به آثار امام (س) را داشته است.
به گزارش جماران طغرایی درباره فعالیت نمایندگی موسسه چاپ و نشر عروج در استان گلستان می گوید: طی سالیان دراز، بارها در محافل و برنامههایی شرکت داشتم و بارها مشاهده کردم که نسبت به حکمت نظری و سیره عملی امام راحل کم توجهی میشود و این مسئله مرا زجر میداد اما در حال حاضر سه محور تجهیز کتابخانههای استان به آثار امام، حضور مستمر و برپایی نمایشگاهها با محوریت آثار امام و نهادینه کردن فرهنگ اهدای کتاب آثار امام خمینی به عنوان هدایایی ارزشمند فرهنگی را در دستور فعالیتها قرار داده شده چون بارها شاهد بودم در کتابخانهای اثری از کتابهای امام راحل نبود و یا در ادارهای کمتر کتابی از حضرت امام به چشم میخورد.
باید عرض کنم دغدغه تفکر حضرت امام ضعیف شده است؛ در زبان، بعضیها از امام میگویند اما باب معرفتی درباره امام کمرنگ شده و کمتر توجه به آن نشان میدهند. مولای متقیان حضرت علی (ع) میفرماید: اول دین معرفت (شناخت، آگاهی، بصیرت) است. باید بدانیم که مهندسی انقلاب ما بر عهده امام خمینی بود و ایشان در تمام زوایا و قضایا مطلب مکتوب و رهنمون دارند که این روزها بدان کم توجه شدهایم.
وی با گلایه از عدم تعهد لازم به سیره عملی امام خمینی(س) بعد از گذشت بیش از 40 سال از انقلاب اسلامی در بین مسئولان و مردم گفت: تحقق سیره عملی حضرت امام (ره) به قول ما بچه یتیمان خمینی، نیاز به خواصی دارد که دغدغه تفکر امام را داشته باشند. من کمی صریح میگویم و خودتان شرعاً با در نظر گرفتن خدا حرفهای من را بازتاب بدهید. همان طور که میدانید بالاترین نهاد اجرایی در استانها استانداران هستند. من یک بار با یک استاندار بارها و بارها صحبت کردم و خطاب به او گفتم که شما میگویید مقام معظم رهبری فرمودهاند به مسئله اقتصاد مقاومتی توجه نشان دهید؛ آیا میدانستید حضرت امام و مقام معظم رهبری درباره این موضوع کتاب دارند و شما به آن بیتوجه هستید؟ من حتی به آنها کتابهای مورد نظر را دادم، حتی گفتم در استانداری معاونت زنان است اما چرا به کتاب و آثار و رهنمونهای حضرت امام درباره زنان توجه نشان نمیدهید؟
متاسفانه در بالاترین سطوح بعضا اقدامی انجام نمیشود و این مسئله را در سطوح پایینتر هم بارها شاهد بودهام. من واقعا ماندهام و بارها به مسئولان فرهنگی استان گفتهام تا زمانی که مسئولی دغدغه عملی سیره و اندیشه امام و مقام معظم رهبری را نداشته باشد، نمیتواند الگویی برای جامعه و مردم بشود و امورات را به سامان برساند. به نظرم اولین کاری که باید انجام شود که بعضا مغفول مانده، نهادینه شدن سیره عملی امام راحل در تمام سطوح و بخشها است. ما جهت تبیین اندیشه حضرت امام در سال جاری ظرف 9 روز کتاب محرم امام راحل را به تعداد 2455 جلد در گرگان و سطح استان در ایام محرم در برخی ادارات، هیاتهای مذهبی و ... در بین جوانان توزیع کردیم که مورد استقبال قرار گرفت. باید بدانیم جوانان و مردم به امام همچنان توجه نشان میدهند اما باید مسئولان هم به طور ویژه و به صورت عملی رهرو اندیشه امام باشند.
سیره عملی امام خمینی (ره) را اول باید خود مسئولان درک کنند تا بعد آن را اجرا کنند. باید متخصصها و دغدغهمندها در راس امور باشند تا سیره عملی و نظری امام در جامعه به قول شما جا بیفتد. مجموعهای با عنوان «امام خمینی و مفاهیم اخلاقی» با موضوعات متعددی چون توکل، اعتماد به نفس، خودسازی، تواضع، تفکر، انتقاد و انتقاد پذیری، اخلاق مسئولان و... چاپ شده است که در آنها با استفاده از آموزههای نظری و سیره عملی امام کوشیده میشود جوانان را با پارهای از مفاهیم اخلاق دینی آشنا کند تا در معنویت و صفای زندگی سهمی داشته باشند، باید مسئولان در گام اول خود بخواهند به سیره ی امام توجه نشان دهند. جای تاسف دارد، برای دانشگاهی آثار امام خمینی را ارسال کرده بودیم اما بعد از مدتی به بهانه نداشتن اعتبار کتابها را مرجوع کردند. مسئولی که به کتاب و گفتارهای امام توجه نشان نمیدهد، چگونه میتواند اندیشه امام را در جامعه و در بین جوانان تبیین کند؟ باید سیره عملی امام را در حال و هوای اوایل انقلاب نگاه کنیم.
شهدا نمونه تجسم عینی تفکر عملی حضرت امام خمینی (ره) هستند. بارها انسانهای دغدغهمند در همین استان برای نشر اندیشه امام فعالیت کردهاند. معتقدم میشود کار کرد و اینکه گفته میشود نمیشود را باید بشکنیم و فراموش کنیم. نسل جوان ما تشنه است ولی متاسفانه کسی نمیرود و نمیخواهد بگوید. در گوشه و کنار دنیا به تفکر امام توجه نشان میدهند و مسئولان باید بدانند که باید محو در تفکر امام بشوند و در عمل بدان توجه نشان دهند و پایبند باشند تا تاثیر آن را در جامعه، بهصورت ملموس شاهد باشیم. هر ساله در موکب امام رضا استان گلستان در پیادهروی اربعین کتابچهای از حضرت امام با هدف تبیین اندیشه ایشان توزیع میشود که همه ساله مورد استقبال جوانان و حتی خارجیها قرار میگیرد. خلاصه اینکه زمینه هست منتهی همت و دغدغه عملی مسئولان را در تمام حوزهها را میطلبد. جا دارد مطلبی را بگویم، استان گلستان دارای تنوع قومی است و از امام کتابی با عنوان «قومیت، ملیت و اندیشه فرا ملی» منتشر شده اما مسئولان به این کتاب ارزشمند توجه نشان ندادهاند. ما زمانی میتوانیم سیره عملی امام را در جامعه نهادینه کنیم که به فرهنگ انقلاب برگردیم و مدام به آن رجوع کنیم.
وی برای رونق مطالعه کتابهایی درباره انقلاب اسلامی خصوصا آثار امام خمینی (س) پیشنهاد کرد: بهنظرم شورای فرهنگ عمومی استان و شهرستان، ائمه جماعت، کانونهای مساجد، شورای اطلاعرسانی و... باید دغدغهمند با همافزایی برای رونق فرهنگ مطالعه خصوصا آثار امام راحل قدم بردارند و حکمت نظری امام را در ابعاد مختلف تبیین کنند . بنده مطلبی را میخواهم مطرح کنم. چرا آثار امام در هدایای فرهنگی جایی ندارد؛ چی میشود در کنار لوح و بعضا هدایای نقدی کتابی از حضرت امام هم هدیه داده شود؟ آن هم کتابهایی از حضرت امام که قیمتشان حتی هزار تومان هم نیست اما مسئولان بهانه میآورند اعتبار ندارند و یا خرید کتاب با اعتباراتشان ممنوع است. برای بعضی از ادارات و نهادها بهصورت متمرکز کتاب ارسال میشود و بعضا کتابهایی که میفرستند که مناسب استان و شهرستان نیست. درحالی که معتقدم اعتبارات این بخش را باید به خود مسئولان هر استان اختصاص دهند که آنها بر حسب نیاز و اولویت و نظر اهل فن کتاب برای رشد و تعالی استان خود تهیه کنند.
بنده معتقدم در کتابخانههای استان باید حداقل یک جلد از کلیه آثار امام موجود باشد. من به صورت مکتوب پیشنهادهایی را از مدتها قبل به مسئولان ارائه کرده ام که لازم است الان بدان اشاره کنم. باید در سالگرد ارتحال امام برپایی نمایشگاه آثار امام در استانها به طور همزمان مصوب شود و لازم است نمایشگاههای کتاب به صورت موسمی و موضوعی و تخصصی برای آشنایی نسل جوان با سیره ی عملی امام دایر شود. باید صدا و سیما و رسانههای عمومی برای تبیین سیره عملی و کتابهای امام بهطور جدی عمل کند و همایشهای کاربردی و تخصصی با نگاه به اندیشه امام (ره) برپا شود. در پایان باز هم تاکید میکنم باید دغدغه سیره عملی امام اول در همه ی مسئولان شکل بگیرد. یک مدیر در دبستانی در یکی از شهرستانهای استان دغدغه برپایی نمایشگاهی از آثار حضرت امام را داشت و من با جان و دل آثار خودم را به محل بردم و در آنجا نمایشگاهی را دایر کردم و کتابها را در پایان نمایشگاه خریداری کرد درحالیکه رییس آموزش و پرورش آن شهرستان چنین کاری نکرده بود، این یعنی افراد دغدغهمند هنوز هستند و باید در تمام سطوح این دغدغه باشد که با نمود آن را در سطح جامعه بهخصوص جوانان شاهد باشیم. در پایان امیدوارم موسسه نشر آثار امام در استان گلستان هم شکل بگیرد زیرا معتقدم استان گلستان پتانسیلهای تخصصی و کافی را دارد.