معاون وزیر امور خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد هستهای این کشور اعلام کرد: مسکو تمام تلاش خود را برای اطمینان از عدم تحریم تسلیحاتی دوباره ایران به کار خواهد گرفت.
به گزارش جماران، «سرگئی ریابکوف» اظهار داشت که مسکو تمام تلاش خود را برای اطمینان از عدم تحریم تسلیحاتی یا اعمال سایر محدودیتها علیه ایران به کار میگیرد.
وی با بیان اینکه دلیلی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل وجود ندارد، گفت: تمدید این تصمیم، در حقیقت ادامه یافتن تحریم سخت علیه ایران است که قبل از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ (برجام) وجود داشت.
میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین نیز چندی پیش گفت که دولتمردان کاخ سفید پیامد سیاستهای خود درباره ایران را به خوبی نمیسنجند.
وی افزود: اگر آنها (طرف آمریکایی) موفق به فسخ برجام شوند، نخستین قربانی آن پروتکل الحاقی خواهد بود که شرایط برای بازرسیهای فشرده در ایران در بالاترین سطح شفافیت را تامین میکند، آیا واقعا این وضعیت، آن چیزی است که آمریکا میخواهد؟
ایران و قدرت های بزرگ در جولای ۲۰۱۵ (تیر/مرداد ۱۳۹۴) به توافقی تاریخی دست یافتند که در برابر لغو تحریمها، ایران فعالیتهای هستهای خود را محدود و برخی را متوقف کند اما در ماه می ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) ترامپ یکجانبه از این توافق خارج شد و تحریمها را دوباره اعمال کرد.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی برخلاف اظهارات گذشته خود، برگرفته از توطئهپردازان اندیشکده تروریستی و صهیونیستی بنیاد دفاع از دموکراسی مدعی شد آمریکا مشارکتکننده قطعنامه ۲۲۳۱ است و بر اساس بند ۱۱ آن میتواند خواستار تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران شود.
روسیه، چین، برخی کشورهای اروپایی و ایران تاکید کردهاند این یک برداشت نادرست از قطعنامه است و آمریکا در هجدهم اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به صراحت اعلام کرد به مشارکت خود در برجام خاتمه داده است.