مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: یادمان نرفته که وزرای اقتصادی بعد از افزایش قیمت بنزین در آبان‌ماه سال گذشته به مردم اطمینان دادند اجازه نخواهند داد قیمت کالاها و خدمات بهیچوجه افزایش پیدا کند. برخلاف این وعده صریح و مؤکد، دیدیم که هم کالاها و هم خدمات افزایش قیمت داشتند و دارند و حتی در مواردی خود دولت هم تعرفه‌ها را افزایش داده بطوری که شرایط دشوار کرونائی هم مانع افزایش‌ها نشده است.

به گزارش جماران؛ حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، در سرمقاله تازه ترین شماره این روزنامه نوشت: «زلزله شب جمعه استان تهران، ترسناک بود. هم مردم ترسیدند و هم مسئولان به تکاپو افتادند. تهران، تا صبح بیدار بود و تلفن‌ها و شبکه‌های مجازی فعال‌ترین ساعات خود را پشت سر گذاشتند.

این، طبیعی‌ترین واکنش به زلزله‌ای بود که به جان زمین و خانه‌ها افتاد. سؤال اکنون اینست که چرا زلزله‌ای که این روزها به جان اقتصاد کشور افتاده و مردم را نگران کرده، مسئولین را به تکاپو وانداشته است؟

به قیمت خودرو نگاه کنید. کارشناسان می‌گویند حداکثر قیمت پراید 25 میلیون تومان است ولی این روزها 90 میلیون تومان به فروش می‌رسد. به همین نسبت، انواع خودروهای ساخت داخل تا سه و حتی چهار برابر قیمت واقعی در بازار به مردم فروخته می‌شوند. جوابی که مسئولان ذیربط به این سؤال که چرا قیمت خودرو این‌چنین سرسام‌آور و بی‌ضابطه افزایش می‌یابد؟ می‌دهند اینست که دلال‌ها مقصرند، مثل جوابی که همیشه به سؤال‌های مربوط به علت سقوط هواپیماها داده می‌شود و معمولاً تقصیر را به گردن «مرحوم خلبان» می‌اندازند!

گرانی، به خودرو محدود نمی‌شود. تقریباً قیمت تمام مایحتاج مردم در ماه‌های اخیر افزایش داشته و اگر یکی دو قلم کالا مثل پیاز ارزان شده‌اند، آنهم به عدم مدیریت دست‌اندرکاران و مسئولین ذیربط مربوط می‌شود. وقتی دو هفته قبل، ماجرای جوجه‌کُشی مطرح شد، بعضی از مدیران مرتبط با این موضوع با صراحت اعلام کردند این یک امر طبیعی است و ایرادی ندارد! این، یک زلزله است ولی کسی به آن اهمیت نمی‌دهد.

یادمان نرفته که وزرای اقتصادی بعد از افزایش قیمت بنزین در آبان‌ماه سال گذشته به مردم اطمینان دادند اجازه نخواهند داد قیمت کالاها و خدمات بهیچوجه افزایش پیدا کند. برخلاف این وعده صریح و مؤکد، دیدیم که هم کالاها و هم خدمات افزایش قیمت داشتند و دارند و حتی در مواردی خود دولت هم تعرفه‌ها را افزایش داده بطوری که شرایط دشوار کرونائی هم مانع افزایش‌ها نشده است.

عوارض اقتصادی ناشی از شرایط کرونائی، مشکلات برآمده از تحریم‌ها و ناکارآمدی مدیران ارشد اقتصادی، سه عامل اصلی هستند که موجب شده‌اند اقتصاد کشورمان دستخوش زلزله‌ای شدید شود. این زلزله، عوارضی شدیدتر از زلزله‌ای که به جان زمین و خانه‌های مردم می‌افتد دارد. یکی از عوارضش اینست که دولت این روزها اموال خود را حراج کرده و به یکی از زیانبارترین اقدامات ممکن پناه برده است. تجربه تلخ خصوصی‌سازی را که به اموال دولت چوب حراج زد و بهترین کارخانه‌ها، زمین‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را به ثمن بخس در اختیار عده‌ای سوداگر گذاشت، فراموش نکرده‌ایم. حالا با شتابی که فروش اموال دولتی، آنهم به قول خود مسئولین دولتی بهترین اموال، یافته قطعاً بلاهائی بسیار بدتر از تجربه شرم‌آور خصوصی‌سازی در انتظار است. عجبا که تکانه‌های شدید اینهمه زلزله اقتصادی را مسئولین دولتی احساس نمی‌کنند و خودشان نیز به شدیدتر شدن پس‌لرزه‌های آن کمک می‌کنند!

در سال گذشته بارها به رئیس‌جمهور روحانی از طریق مقالات و گزارش‌های همین روزنامه یادآور شدیم که مشکل اصلی، وزرای اقتصادی و صنعتی دولت شما هستند و تا زمانی که آنها را کنار نگذارید و افراد کارآمد و صاحب تدبیر به جای آنها نگمارید، بحران اقتصادی کشور نه‌تنها مهار نمی‌شود بلکه شدیدتر هم خواهد شد. اکنون نیز بار دیگر تأکید می‌کنیم مشکل کشور، مشکل مدیریتی است. زلزله اصلی کشور نیز زلزله اقتصادی است. لااقل به همان اندازه که زلزله صبح جمعه استان تهران، شما مسئولین را به تکاپو واداشت، درصدد مقابله واقعی – نه صوری و مقطعی و تسکینی – بحران اقتصادی کشور برآئید.»

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
20 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.