نتیجه ارزیابیها و برآورد بیشتر موسسههای دادهپژوه در انگلیس نشان میدهد، اقتصاد این کشور ضمن از دست دادن یک سوم قدرت خود در سه ماهه دوم سال جاری میلادی به دلیل همهگیری ویروس کرونا، بیشترین میزان کسری بودجه را پس از پایان جنگ جهانی دوم تجربه خواهد کرد.
به گزارش جماران، نهاد ناظر بر عملکرد مالی انگلیس موسوم به «دفتر مسئول بودجه» امروز (سهشنبه ۲۶ فروردین) در گزارشی پیشبینی کرد، ۳۵ درصد رشد اقتصادی این کشور تا ژوئن(خرداد/تیر) امسال سقوط خواهد کرد.
میزان استغراض دولت انگلیس نیز از ۲۱۸ میلیارد به ۲۷۳ میلیارد پوند(۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور) خواهد رسید که بیشترین میزان کسری بودجه پس از پایان جنگ جهانی دوم به شمار میرود.
«دفتر مسئول بودجه» همچنین پیشبینی کرده، نرخ بیکاری در انگلیس به ۲ میلیون نفر خواهد رسید که پایینترین میزان نسبت به سه دهه گذشته است.
با این حال رشد اقتصادی انگلیس در سه ماه سوم و چهارم امسال روند بهبودی را سپری خواهد کرد اما در مجموع ۱۳ درصد قدرت خود از دست خواهد داد.
گزارش یادشده بر پایه این فرضیه تهیه شده که مقررات منع رفتوآمد در انگلیس به مدت سه ماه جاری بوده و دولت برای جبران خسارتهای اقتصادی ناشی از بحران کرونا، اعتبارات بیشتری را تخصیص دهد.
مهلت سه هفتهای شرایط ویژه منع رفتوآمد در انگلیس امروز به پایان میرسد و دولت این کشور به احتمال زیاد این وضعیت را برای سه هفته دیگر تمدید خواهد کرد.
برخی از اعضای ارشد حزب حاکم محافظهکار معتقدند، این کشور فقط چند هفته تا تحمل شرایط غیرقابل جبران فاصله دارد و بر همین اساس، مقررات منع رفتوآمد نباید از آوریل (اواسط - اردیبهشت) تجاوز کند.
« ایان دانکن اسمیت » رهبر پیشین حزب حاکم محافظهکار هشدار داد، دولت باید سریعتر کرونا را تحت کنترل درآورده و زمان زیادی برای این کار ندارد.
وی افزود: «اقتصاد توانایی تحمل این شرایط را برای دوران نامحدود ندارد و در یک مقطع، اقتصاد مهمتر از مهار کووید-۱۹ خواهد شد.»
فایننشال تایمز نیز چندی پیش گزارش داد، خسارتهای مالی ناشی از کرونا بر شرکتهای تجاری انگلیس بسیار فراتر از پیشبینی وزارت دارایی و بسته حمایت اقتصادی دولت این کشور است.
بر همین اساس ریشی سوناک وزیر دارایی انگلیس درصدد رفع تدابیر سختگیرانه تردد در کشور برآمده است.
روزنامه تایمز دیروز دوشنبه گزارش داد که سوناک به اعضای دولت هشدار داده که رشد اقتصادی این کشور در سه ماه آوریل تا ژوئن (فروردین تا تیر) بین ۲۵ تا ۳۰ درصد سقوط خواهد کرد.
یکی از اعضا که خواسته نامش فاش نشود در همین زمینه به تایمز گفته، این مهم است که ما بر اثر مقررات منع رفتوآمد زیان بیشتری وارد نکنیم. ما در حال بررسی تمدید این مقررات به مدت سه هفته دیگر هستیم تا پس از آن روند رفع محدودیتها را آغاز کنیم.
چندی پیش مرکز تحقیقات اقتصاد و تجارت انگلیس در گزارشی هشدار داد، همهگیری ویروس کرونا بیش از ۲.۴ میلیارد پوند در روز به اقتصاد این کشور زیان میزند.
براساس این گزارش، پس از وضع مقررات منع رفتوآمد در انگلیس، میلیونها کارگر کارخانجات، فروشگاهها، رستورانها و هتلها خانهنشین شده و بازدهی اقتصادی ۳۱ درصد کاهش یافته است.
محققان پیشبینی میکنند که در بهترین حالت، نخستین واکسن ویروس کرونا پاییز امسال عرضه شود و تا آن زمان بعید است انگلیس عناصر اصلی شرایط ویژه رفتوآمد را رفع کند.