کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد تصریح کرد: معافیتهای بشردوستانه علیه تحریمها باید تأثیر گسترده و عملی بر ارائه تجهیزات اساسی پزشکی داشته باشند.
به گزارش جماران؛ کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار ارزیابی مجدد در مورد تحریمهای اعمال شده بر کشورهایی مانند ایران که با ویروس کرونا مواجهه هستند، شد.
به گزارش شبکه ار تی یی ایرلند، باشلت روز سه شنبه در بیانیهای اعلام کرد: در این زمان مهم هم به دلایل بهداشتی و هم برای حمایت از حقوق و زندگی میلیونها انسان در این کشورها، تحریمهای اعمال شده باید کاهش و به حالت تعلیق درآید.
وی تصریح کرد: معافیتهای بشردوستانه علیه تحریمها باید تأثیر گسترده و عملی بر ارائه تجهیزات اساسی پزشکی داشته باشند.
به گزاری خبرگزاری فرانسه، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در حالی خواستار توقف تحریمها در زمان شیوع ویروس کرونا شده که هم اکنون شمار مبتلایان به این ویروس کشنده در سطح جهانی به نزدیکی ۴۰۰ هزار نفر رسیده است و تا کنون در حدود ۱۷ هزار نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
موضوع توقف تحریمهای ایران از طرف سازمان ملل در حالی مطرح میشود که وزیر امور خارجه پاکستان در ادامه رایزنیهای تلفنی با برخی از همتایان خود در جنوب آسیا و اتحادیه اروپا با محور لغو فوری تحریمهای آمریکا علیه ایران، این موضوع را امروز (سهشنبه) با وزیر امور خارجه اسپانیا مطرح کرد.
شاه محمود قریشی در تماس تلفنی با همتای اسپانیایی خود، بر موضع صریح اسلامآباد برای لغو فوری تحریمهای ضدایرانی آمریکا تاکید کرد.
وی همچنین ساعاتی پیش با وزیر امور خارجه فرانسه نیز تلفنی گفتگو کرد و گفت: تحریمهای اقتصادی مبارزه ایران با کرونا را دشوار کرده است.
وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیهای اعلام کرد: قریشی طی رایزنی با "آرانچا گونزالس لایا" وزیر امور خارجه اسپانیا بر ضرورت لغو فوری تحریمهای ایران تاکید کرد.
وی افزود: کمکهای بشردوستانه به ایران باید گسترش یابد تا مقامات این کشور بتوانند جانهای با ارزش انسانی را از این بیماری نجات دهند.
آرانچا گونزالس لایا وزیر امور خارجه اسپانیا همکاری نزدیک کشورها را بهترین شیوه غلبه بر کرونا دانست و افزود: موضوع لغو تحریمهای ایران در جلسه روز گذشته وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وزیر امور خارجه پاکستان طی روزهای اخیر با همتایان خود در ایران، آلمان و برخی از کشورهای عضو اتحادیه همکاریهای منطقه جنوب آسیا (سارک) در خصوص شیوع ویروس کرونا و تحریمهای آمریکا علیه ایران که برای مقابله با این ویروس مشکل ساز شده گفت وگو کرده بود.
قریشی روز گذشته در نامهای به «جوسب بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بار دیگر بر لزوم لغو تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و حرکت فوری جامعه جهانی در این زمینه تاکید کرد.
عمرانخان نخست وزیر پاکستان نیز که پیشتر تحریمهای آمریکا علیه ایران را ناعادلانه و ظالمانه توصیف کرده بود، روز یکشنبه در پیامی خطاب به دونالد ترامپ از آمریکا خواست تا این تحریمها لغو شود.