مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه ایران و ونزوئلا عمدتا به دلیل تحریمهای آمریکا در وضعیت دشواری قرار دارند افزود: این مهم است که مبادلات تجاری در سطح همکاری های بشردوستانه شامل مواد خوراکی و دارویی صورت گیرد.
به گزارش جماران؛ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که اعضای اتحادیه از درخواست ایران و ونزوئلا برای دریافت تسهیلات مالی از صندوق بین المللی پول جهت مبارزه با ویروس کرونا حمایت می کند.
جوسپ بورل روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی که به صورت ویدیویی برگزار شد همچنین بر لزوم تداوم کمکهای دارویی به ایران و ونزوئلا که از سوی آمریکا تحریم هستند تاکید کرد و گفت ظرف هفتههای آینده کالاهای ضروری به ارزش ۲۰ میلیون یورو راهی این دو کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه ایران و ونزوئلا عمدتا به دلیل تحریمهای آمریکا در وضعیت دشواری قرار دارند افزود: این مهم است که مبادلات تجاری در سطح همکاری های بشردوستانه شامل مواد خوراکی و دارویی صورت گیرد. اما این مساله باید مورد تاکید قرار میگرفت، چون بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر در این زمینه همکاری کنند مشمول تحریمهای آمریکا خواهند شد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ذهنیت شرکت ها در این زمینه را اشتباه توصیف و تصریح کرد؛ آنها باید درک کنند که در زمینه مبادلات بشردوستانه منعی وجود ندارد.
او بار دیگر بر لزوم همکاری یکسان صندوق بینالمللی پول با ایران و ونزوئلا مانند سایر کشورهای عضو این سازمان برای استفاده از تسهیلات سریع مالی درمبارزه با ویروس کرونا تاکید کرد.
رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته اعلام کرد که برای مقابله با ویروس کرونا طی نامهای به رییس صندوق بین المللی پول خواستار استفاده از حق ایران برای بهره مندی از ۵میلیارد دلار تسهیلات سریع از آن صندوق شده است.
«عبدالناصر همتی» با اشاره به اعلام آمادگی این سازمان برای ارائه پشتیبانیهای مالی در قالب کمک های اضطرای به میزان ۵۰ میلیارد دلار، در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود افزود: پیرو این اعلام و برای بهره مندی از این حق ایران، روز جمعه ۱۶ اسفند ماه، نامه ای به خانم کریستالیناگئورگیوا رئیس صندوق بین المللی پول نوشته و اعلام کردم؛ براساس اعلان رسمی شما برای پشتیبانی از اعضاء از جمله ایران و با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران و ضرورت تداوم پر قدرت اقدامات پیشگیری، درمان و مقابله با آثار اقتصادی آن، با توجه به میزان سهمیه جمهوری اسلامی ایران در صندوق، خواستار بهره مندی از تسهیلات تأمین مالی سریعRFI ) ) در حدود ۵ میلیارد دلار می باشیم.
رئیس بانک مرکزی ایران اظهارداشت که واکنش جامعه جهانی و صندوق بین المللی پول می تواند معیار خوبی، برای ارزیابی ادعاهای آنها در کمک به کنترل این ویروس و کاهش آلام مردم آسیب دیده باشد.
وی افزود: امیدوارم صندوق بین المللی پول به این مسئولیت خود در حوزه وظایفش بسرعت عمل کند. همزمان بانک مرکزی ایران از همه ابزارهای ممکن خود، بمانند قبل، برای پشتیبانی از هموطنان عزیز و غلبه بر مشکلات استفاده خواهد کرد.
همزمان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از صندوق بین المللی پول درخواست کرد تا با توجه به شرایط ویژه ایران در مبارزه با کرونا، ایران را از طریق ابزار سریع مالی مورد پشتیبانی قرار دهد.
«محمد جواد ظریف» در توییتی ابراز امیدواری کرد که این سازمان و هیات مدیره آن به وظایف صندوق پایبند باشند، «در طرف درست بایستند و مسئولانه عمل کنند».
سخنگوی صندوق بین المللی پول که طبق رویههای مرسوم این صندوق خواسته است نامش فاش نشود هفته گذشته در پاسخ به سئوال مکتوب خبرنگار ایرنا گفت: ما با مقامهای ایرانی مذاکراتی را داشته ایم تا درخواست آنها به صندوق برای استفاده از کمک مالی اضطراری در مقابله با کرونا را بهتر درک کنیم.
وی در پاسخ به این سوال ایرنا ، با توجه به گسترش ویروس کرونا و همزمان ادامه تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران که به ویژه موجب اختلال در تامین دارو و درمان مبتلایان به کرونا شده است، پاسخ صندوق بین المللی پول چیست؟ آیا صندوق در طرف درست خواهد ایستاد؟، افزود: گفت وگوهای میان دوطرف در روزها و هفتههای آینده پیگیری خواهد شد.