کارشناس ارشد مسائل استراتژیک تاکید کرد: کسانی که مانع از تکمیل روند عضویت الحاق ایران به FATF شدند، اکنون باید مسئولیت بازگشت به لیست سیاه را پذیرفته و نسبت به فشارهای احتمالی و شرایطی که حادث می‌شود، پاسخگو باشند.

به گزارش جماران، «دیاکو حسینی» ، با اشاره به بازگشت مجدد ایران به لیست سیاه FATF گفت: بازگشت مجدد ایران به لیست سیاه FATF در این مقطع، به معنای افزایش فشارهای تحریمی بر مبادلات و همکاری‌های مالی و بانکی ایران با نظام‌های اقتصادی دنیا است که هم‌اکنون نیز به دلیل اعمال تحریم‌های آمریکا تحت فشار است.

وی با بیان اینکه بازگشت مجدد ایران به لیست سیاه FATF کمک بسیار بزرگی به دولت ترامپ است، اظهار داشت: اعمال اقدامات تقابلی علیه ایران به دلیل بازگشت به لیست سیاه FATF به فشارهای چند جانبه علیه ایران از سوی آمریکا مبنای قانونی می‌دهد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: علیرغم اعمال تحریم‌ها علیه ایران از سوی آمریکا، آن فشار فاقد مشروعیت و مبنای قانونی بود و کشورها بنا به فشار به خواست آمریکا تن می‌دادند اما بازگشت به لیست سیاه FATF مبنای حقوقی برای تحریم‌های گسترده‌تر از آنچه اکنون در حال اجرا است را به آمریکا می‌دهد.

حسینی درباره فشارهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان برای بازگشت ایران به لیست سیاه FATF تصریح کرد: این فشارها همیشه وجود داشته و تازگی ندارد اما آنچه موجب شد تا در اجلاس اخیر گروه ویژه مالی، تعلیق اجرای اقدامات تقابلی علیه ایران تمدید نشود و تلاش‌های ایران برای تمدید مجدد، موفقیت‌آمیز نباشد، عدم تصویب لوایح مربوط به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.

عدم تصویب لوایح FATF موجب تلقی وقت تلف کردن از سوی ایران شد

وی افزود: عدم تصویب لوایح مربوط به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام موجب ایجاد این تلقی شد که ایران قصدی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم ندارد و در واقع، به دنبال خرید زمان و وقت تلف کردن است.

این کارشناس ارشد مسائل استراتژیک در پاسخ به این سوال که آیا کشورهایی نظیر روسیه، چین، ترکیه و... نمی‌توانستند مانع از بازگشت ایران به لیست سیاه FATF شوند، خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانستیم امید و توقع زیادی از کشورهای نزدیک به خود داشته باشیم. فرصت‌های متعددی به ایران داده شده بود که متاسفانه از آنها استفاده نشد.

تصویب لوایح FATF زمینه خروج از لیست سیاه است

حسینی با بیان اینکه ریاست دوره‌ای چین بر گروه ویژه مالی هم نمی‌توانست مزیت چندانی را برای ایران به وجود آورد، ابراز داشت: استانداردهای FATF مشخص و برای همه اعضا یکسان است. همه اعضا آن را رعایت می‌کنند تا عضو غیرهمکار نامیده نشوند و نمی‌شد با لابی کردن و عدم تصویب همزمان، کار را فیصله بخشید در حالی که دفعات متعددی به ایران فرصت داده شده بود.

وی در پاسخ به این سوال که ایران برای خروج از لیست سیاه FATF چه باید بکند، بیان کرد: با پیشبرد و نهایی کردن تصویب لوایح باقی مانده مربوط به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، زمینه لابی کردن با کشورهای مختلف فراهم می‌شود تا از این رهگذر، فرصت خروج ایران از لیست سیاه در نشست بعدی گروه ویژه مالی فراهم شود.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه قرار گرفتن در لیست سیاه FATF پروسه سختی را برای همکاری‌ها و مبادلات مالی و بانکی ایران ایجاد می‌کند، یادآور شد: حتی کشورهای نزدیک به ایران هم از مدت‌ها قبل هشدار داده بودند که در صورت بازگشت مجدد به لیست سیاه، امکان همکاری وجود ندارد و الان هم ایران را تشویق می‌کنند که با تصویب آن استانداردها، زمینه خروج از لیست سیاه فراهم شود.

حسینی اضافه کرد: وضعیت امروز ایران تا زمان خروج مجدد از لیست سیاه سخت‌تر شده و فشارها بر نظام بانکی و مالی ایران افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به رویکرد مخالفان FATF در ایران و کسانی که معتقد بودند که ایران به لیست سیاه برنمی‌گردد، عنوان کرد: کسانی که مانع از تکمیل روند عضویت الحاق ایران به FATF و تصویب دو کنوانسیون پالرمو و CFT شدند و بررسی این دو لایحه را به تعویق انداختند، اکنون باید مسئولیت این وضعیت را پذیرفته و نسبت به فشارهای احتمالی و شرایطی که حادث می‌شود، پاسخگو باشند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.