این دو دانشجو گفته‌اند که مقام‌های فدرال، پیش از هرگونه نتیجه‌گیری، نسبت به اینکه آنها می‌توانند بیشتر از روادید موقت داده شده اقامت طولانی‌تری داشته باشند، اقدام به بازداشت و ساعت‌ها بازجویی از آنان کردند.

به گزارش جماران؛ دو دانشجوی ایرانی که از سوی ماموران کنترل مرزی و گمرکات آمریکا در روزهای اخیر از ورودشان به ایالات متحده منع و بازگردانده شدند، نسبت به این برخورد از وزارت امنیت داخلی آمریکا شکایت کردند.

براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، « شهاب دهقانی » و « ریحانه امامی آرندی »، دو دانشجوی ایرانی دانشگاه « نورث ایسترن - Northeastern University » و « هاروارد » نسبت به بدرفتاری و ممانعت غیرقانونی ورود به آمریکا از سوی مقام‌های فدرال فرودگاه بین‌المللی لوگان (Logan) بوستون، از وزارت امنیت داخلی آمریکا به دادگاه شکایت بردند.

این خبرگزاری آمریکایی در ادامه نوشت: این دو دانشجو گفته‌اند که مقام‌های فدرال، پیش از هرگونه نتیجه‌گیری، نسبت به اینکه آنها می‌توانند بیشتر از روادید موقت داده شده اقامت طولانی‌تری داشته باشند، اقدام به بازداشت و ساعت‌ها بازجویی از آنان کردند.

156937880

آسوشیتدپرس نوشت: این دو دانشجو گفتند که آنها قصد اقامت بیش از موعد مجاز در روادید خود را نداشتند و مقام‌های فدرال هیچگونه دلیل و اثباتی برای اخراج آنها نداشتند.

بنابراین گزارش، خانم آرندی در شکایت خود گفته است، هنوز نمی‌تواند باور کند که چطور با او برخورد شده و چرا چنین رفتاری با او شده است؛ من هیچ علاقه و یا تمایلی برای اقامت طولانی‌مدت در آمریکا نداشتم؛ در حقیقت، هاروارد فقط برای ادامه تحصیلم بود که اقدام کردم.

این گزارش می‌افزاید، آرندی و دهقانی درمیان ۱۰ ایرانی هستند که از ماه اوت گذشته(مرداد-شهریور) که به فرودگاه بوستون پرواز داشتند، اجازه ورود به آمریکا به آنها داده نشد.

آسوشیتدپرس نوشت: سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا و اداره گمرکات و حفاظت مرزی آمریکا هیچ پاسخی درباره این موضوع نداده‌اند.

به نوشته این رسانه، در شکایتی که روز دوشنبه ارائه شد، وکلای دهقانی گفته‌اند، او در سال‌های اخیر سه بار اجازه ورود به خاک آمریکا را برای ادامه تحصیل در بوستون داشته و ویزایش از اعتبار لازم از سوی وزارت خارجه آمریکا برخوردار بوده است.

همچنین محمدشهاب دهقانی حسین‌آبادی که نام کامل اوست،دانشجوی ۲۳ ساله اقتصاد و ریاضیات است؛ او که در هنگام بازجویی در فرودگاه بین‌المللی بوستون در بازداشت به سر می‌برد، از برقراری تماس با وکلایش منع شده بود و نسبت به برخورد و بازجویی غیرانسانی که بیشتر بر مذهب و باورهای سیاسی‌اش متمرکز شده بود، در شکایت خود این موارد را لحاظ کرده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.