نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی با بیان اینکه فعال‌سازی مکانیسم ماشه تنها موجب خرسندی دشمنان برجام شده است، تاکید کرد: طرف های این توافق موظفند دشمنان را ناامید کنند.

به گزارش جماران، میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین پس از اعلام تصمیم تروئیکای اروپا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه در برجام امروز (چهارشنبه) در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: متاسفانه اجرای مکانیسم حل اختلاف توسط گروه E3 نشان داد که طرف های باقیمانده در برجام، باوجود متحد بودن‌شان در حمایت از توافق به میزان قابل توجهی بر سر مسیر پیش رو (برای حفظ برجام) اختلاف نظر دارند.

وی در ادامه تاکید کرد: این یک فاجعه نیست اما به سختی می‌تواند مفید باشد.

اولیانوف همچنین در یک توئیت دیگر نوشت: اکنون دشمنان برجام خرسند هستند. آنها مکانیسم حل اختلاف را به عنوان آخرین میخ بر تابوت برجام می‌بینند. وظیفه طرف‌های توافق این است که آنها را نا امید کنند و اجرای این سازوکار را با احتیاط فراوان به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که خطرات احتمالی را به حداقل برساند.

این مقام روس روز گذشته نیز در این باره گفت که امیدوار است فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت پیرامون برجام را بیش از پیش پیچیده‌تر نکند.

فرانسه، انگلیس و آلمان روز سه‌شنبه با انتشار یک بیانیه مشترک اعلام کردند که مکانیسم حل اختلاف در برجام را به دلیل آنچه "نقض توافق از سوی ایران" خواندند، فعال کرده‌اند.

مکانیسم حل اختلافات برجام (مکانیسم ماشه) یک روند مذاکره و گفت‌وگو میان اعضای برجام است که با ارجاع گزارش اختلافی از سوی یکی از طرف‌های برجام به کمیسیون مشترک آغاز می‌شود و برای چند مرحله با زمان‌های قابل تمدید در نظر گرفته شده است.

در مرحله اول مسائل اختلافی به ترتیب در سطح مشاوران، معاونان وزرای خارجه و وزیران خارجه طرح می‌شود که در صورت عدم اجماع و حل اختلافات موجود، مسائل اختلافی به شورای امنیت ارجاع داده می‌شود و شورای امنیت هم درباره عدم بازگشت تحریم‌ها رای گیری می‌کند که این پروسه به شکل کلی یک روند زمان بر است که اعضای برجام می‌توانند همین روند را نیز ماه‌ها و حتی سال‌ها تمدید کنند.

وزیر امور خارجه ایران پس از اعلام فعال‌سازی مکانیسم ماشه با انتقاد از بی‌عملی اروپایی‌ها در قبال تعهدات‌شان در برجام، اقدام آنها برای استفاده از مکانیزم حل و فصل اختلافات را از نظر حقوقی بی‌مبنا و از نظر سیاسی اشتباه راهبردی خواند.

همچنین جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هدف از فعال‌سازی مکانیسم ماشه را حل مسائل مرتبط با اجرای برجام در چارچوب کمیسیون مشترک دانست.

بورل با اشاره به اینکه این مکانیسم مطابق با بند 36 برجام توسط انگلیس، فرانسه و آلمان فعال شده است، برجام را یک دستاورد مهم برای دیپلماسی چند جانبه پایدار دانست و بر لزوم تلاش طرف‌ها برای حفظ توافق تاکید کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.