پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران روند تشخیص هویت پیکرهای جانباختگان سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی را تشریح کرد.

به گزارش جماران، «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره روند شناسایی و تشخیص هویت جانباختگان حادثه هواپیمای اوکراینی گفت: بلافاصله بعد از وصول خبر سقوط هواپیمای بویینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اوکراین همکاران ما در پزشکی قانونی در قالب تیم مدیریت بحران در محل حادثه حضور پیدا کردند و در جمع‌آوری پیکرها و قطعات انسانی که در صحنه حضور داشت نظارت کردند.

اختصاص ۱۵ تیم برای معاینه اجساد، نمونه‌برداری و کدبندی قطعات ارسال شده

وی ادامه داد: این قطعات و پیکرها در اسرع وقت به سالن تشریح پزشکی قانونی استان تهران واقع در مرکز تشخیصی آزمایشگاهی کهریزگ منتقل شد. متخصصان از پزشکی قانونی و همچنین متخصصان ژنتیک در قالب ۱۵ تیم جهت معاینه اجساد، نمونه‌برداری و کدبندی قطعات ارسال شده به سالن تشریح وارد عمل شدند.

معاینه تمام اجساد ۱۷۶ مسافر کمتر از ۳۶ ساعت

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با بیان اینکه در کمترین زمان کار شناسایی اجساد در حال انجام است، تصریح کرد: در ظرف مدت کمتر از ۳۶ ساعت همه اجساد ۱۷۶ مسافر جان‌باخته بر اثر این سقوط مورد معاینه قرار گرفته و نمونه‌برداری لازم انجام شده و نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال شد.

فروزش با بیان اینکه حدود ۱۴۷ نفر از مسافران ایرانی بودند، خاطرنشان کرد: بعد از تحویل نمونه‌‌ها به آزمایشگاه، کار بر روی نمونه‌های جمع‌آوری شده از اجساد آغاز شد ما به موازات آن نمونه‌برداری از خانواده‌های شهدا را آغاز کردیم. خانواده‌ها نیز به تدریج به ما مراجعه کردند و نمونه‌ جهت انجام آزمایش از بستگان و خانواده‌های شهدا نیز دریافت شد.

مراجعه ۱۴۵ خانواده از مسافران سقوط هواپیما شناسایی هویت ۱۲۳ نفر

وی با بیان اینکه کار بر روی نمونه‌های بستگان نیز به سرعت انجام شد، گفت: در حال حاضر حدود ۱۴۵ خانواده به ما مراجعه کرده‌اند و نمونه خون همه آنها جهت استخراج DNA گرفته شده است همچنین کار بروی همه این نمونه‌ها آغاز شده است و نمونه خون از خانواده ۱۲۳ پیکری که شناسایی شده بود گرفته شده و تا این لحظه هویت ۱۲۳ نفر از ۱۷۶ نفری که در این پرواز بودند مشخص شده است.

شناسایی هویت ۱۰ تبعه خارجی

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با بیان اینکه تعدادی از این پیکرهای شناسایی شده متعلق به اتباع دیگر کشورهاست، تصریح کرد: در حال حاضر از میان ۱۲۳ پیکری که شناسایی شده‌اند، ۲ نفر تبعه اوکراین و حدود ۸ نفر تبعه افغانستان هستند. مابقی اتباع خارجی این هواپیما با توجه به اینکه پروفایل DNA‌‌ آنها برای ما ارسال نشده است، تاکنون هویت آنها برای ما نامشخص است.

پروفایل DNA اتباع غیراوکراینی هنوز به دست ما نرسیده است

فروزش درباره ارسال پروفایل DNA اتباع خارجی کشته شده در این حادثه گفت: از طریق مرکز تشخیص هویت ناجا و پلیس اینترپل پیگیر این موضوع هستیم، در حال حاضر پروفایل DNA اتباع خارجی به غیر از اتباع کشور اوکراین که همه نمونه‌هایشان برای ما ارسال شده است، هنوز به دست ما نرسیده است، البته اینطور که به ما اطلاع داده‌اند مکاتبات و پیگیری‌های لازم با این کشورها انجام شده و در حال پیگیری برای دریافت پروفایل DNA آنها هستیم.

درخواست تعدادی از خانواده‌ها برای انتقال پیکرها به خارج از کشور

وی در پاسخ به این سوال که آیا درخواستی از سوی خانواده‌ها برای تدفین پیکرها در خارج از کشور شده است؟ تصریح کرد: تعدادی از خانواده‌ها در خواست داشتند که پیکر جانباختگان به کشورهای دیگر که عمدتا کشور کانادا بوده است، انتقال پیدا کنند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا کشورهایی که اتباع‌شان در این هواپیما جان باختند، درخواستی مبنی بر کمک به روند تشخیص هویت اجساد داشتند؟ گفت: درخواستی از کشور اوکراین در این زمینه دریافت کردیم، اما با توجه به اینکه ما از تعداد متخصصان پزشکی قانونی و ژنتیک کافی برای رسیدگی به این حجم از کار برخوردار هستیم، لذا نیازی به حضور آن‌‌ها تا این مرحله نبوده است و همه امور از جمله معاینه جسد، نمونه‌برداری، کدینگ و همچنین آزمایش DNA توسط متخصصان داخلی خودمان انجام شده است و نیازی به کمک کشورهای دیگر نیست.

تشخیص هویت هر پیکر چقدر زمان می‌برد؟

فروزش در پاسخ به این سوال که به طور متوسط برای تشخیص هویت چقدر زمان نیاز است؟ تصریح کرد: عوامل متعددی در این موضوع دخالت دارد و نمی‌شود یک زمان مشخصی را برای هر نمونه‌ای در نظر گرفت، چراکه ممکن است یک نمونه با دو یا سه مرتبه خطای آزمایشگاهی و دستگاهی مواجه شود و منجر به این شود که دوباره آزمایش برای رسیدن به نتیجه مطلوب تکرار شود، لذا زمان مشخصی را برای انجام هر نمونه نمی‌توان به طور قطع یقین تعیین کرد.

وی در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی شما این است که در چه مدت زمانی کار به اتمام برسد؟ تصریح کرد: ما از ۱۷۶ پیکری که در اختیارمان قرار گرفته بود، آزمایشاتی که به عمل آوردیم چه از نمونه اجساد و چه از خانواده‌‌ها و آزمایشاتی که برای DNA و تطبیق آن صورت گرفته تا این لحظه ۱۲۳ نفر تعیین هویت شده‌اند و تشخیص هویت ۵۳ نفر باقی مانده را نیز امیدواریم در طی چند روز آینده  بتوانیم به پایان برسانیم.

جزئیات چگونگی نمونه‌‌گیری از خانواده قربانیان

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران نمونه‌‌گیری از خانواده قربانیان نیز گفت: اولویت‌بندی‌هایی که نیاز بود، برای آزمایش DNA و اخذ نمونه از بستگان را روز اول اعلام کردیم. اولویت در درجه اول با پدر و مادر و بعد از آن پدر بزرگ و مادربزرگ است، اولویت سوم همسر و همه فرزندان و اولویت چهارم خواهر و برادر است؛ هر چقدر این اولویت‌بندی رعایت نشود، احتمال خطای آزمایشگاهی بیشتر می‌شود؛ یعنی هر چقدر نسبیت نزدیک‌تر باشد و اولویت رعایت شود، احتمال دقت در کار آزمایشگاهی بیشتر است.

قطعات همه اجساد بین ۸۰۰ نمونه است

وی در پاسخ به این سوال که آیا شناسایی جانباختگان از طریق ۸۰۰ نمونه‌ای که جمع‌آوری شده، امکان‌پذیر است؟ گفت: این تعداد نمونه‌ای که در اختیار ما قرار گرفته، مربوط به این ۱۷۶ مسافر بوده است و قطعات همه اجساد بین این ۸۰۰ نمونه است و شناسایی انجام خواهد شد.

فروزش درباره خانواده‌های جانباختگان ایرانی که در خارج از ایران بودند؟ گفت: با توجه به اینکه فرآیند گرفتن ویزا و سفر مجدد به زودی برای این خانواده‌ها فراهم نبود تا جایی که اطلاع دارم قرار است، از خانواده‌هایی که در خارج از ایران بودند از طریق پلیس اینترپل نمونه خون گرفته شود و برای ما ارسال کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.