حریرچی گفت: میزان پوشش خدمات سلامت و محافظت مالی مردم دو شاخص کلی در میزان پوشش همگانی سلامت به شمار می روند که از نظر پوشش خدمات بالاتر از متوسط جهانی هستیم.
به گزارش جماران، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با حضور در برنامه زنده تلویزیونی شبکه افق در خصوص بزرگداشت روز جهانی پوشش همگانی سلامت، گفت: این روز از طرف سازمان جهانی بهداشت و سازمان ملل به نام " روز جهانی پوشش همگانی سلامت" اعلام شده و کلیه موضوعات حوزه سلامت را در دو شاخص کلی بررسی می کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این دو شاخص کلی شامل میزان پوشش سلامت و محافظت مالی مردم در خصوص هزینه های سلامت است، افزود: میزان پوشش همگانی سلامت شامل ارتقای سلامت از طریق افزایش سواد سلامت مردم، پیشگیری (مثل واکسیناسیون و غربالگری)، درمان، بازتوانی و طب تسکینی است که اگر هر کشوری این 5 مورد را عادلانه، با کیفیت و بدون تبعیض قومی، محلی و جنسیتی ارائه دهد از صد، نمره ای را به خود اختصاص می دهد.
حریرچی خاطرنشان کرد: شاخص دوم، محافظت مالی و دچار مشکلات مالی نشدن مردم است که معدل این دو شاخص کلی، نشانگر آن است که کشوری به پوشش همگانی سلامت رسیده است یا خیر؟
معاون کل وزارت بهداشت در تشریح وضعیت کشورمان در خصوص این دو شاخص گفت: از نظر پوشش خدمات، بالاتر از متوسط جهانی هستیم و با سرمایه گذاری های اخیر در سال 2023 کشور اول منطقه خواهیم شد که این موضوع بر اساس سند چشم انداز و سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز دو سال زودتر محقق خواهد شد.
وی در ادامه افزود: از نظر هزینه های کمرشکن سلامت نیز نسبت به گذشته بهبود داشتیم، اما قابل توجه نیست و وضعیت مطلوبی نداریم گرچه پرداختی از جیب مردم از 50 درصد به 32 رسیده است اما رقم هزینه ها همچنان بالاست.
حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود، به میزان بار مراجعات مردم به سیستم بهداشتی درمانی اشاره کرد و گفت: هر ایرانی در سال 10.3 بار مراجعه به بخش بهداشت و درمان دارد یعنی سالانه 853 میلیون بار مراجعه. همچنین طبق قانون برنامه ششم بند الف ماده 70 که ابلاغ شد از آبان ماه امسال بیمه برای همه مردم اجباری شد.
وی گفت: 7.9 درصد مردم بیمه نیستند و 30 درصد آنها در استان تهران مستقر هستند که به دلیل حاشیه نشینی بیشتر در تهران، تعداد بیمه نشده ها به نسبت آمار کشوری بیشتر است که خوشبختانه فرصتی فراهم شده که اگر درآمد فردی از 40 درصد از میزان قانون کار پایین تر باشد صددرصد رایگان بیمه می شود و دولت تقبل می کند.
حریرچی با اشاره به اینکه در حال حاضر 93 درصد مردم بیمه هستند که از این میزان 23 میلیون روستایی بدون پرداخت یک ریال، بیمه اند و تعداد دیگری نیز توسط کمیته امداد و بهزیستی به همین شکل بیمه شده اند.
معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع اخیر خبر جاساز کردن قرص در کیک ها گفت: این نوع کیکهای مشکوک از زنجیرههای رسمی و هیچ کارخانهای مشاهده نشده است ضمن اینکه در پروسه پخت کیک با حرارت بالا چنین موضوعی شدنی نیست و مردم نگران نباشند ضمن اینکه آگاهی کامل داشته باشند، وزارت بهداشت ضمن بررسی این موضوع، از مردم می خواهد که دقت لازم را داشته باشند و به زودی منشأ این نوع کیکهای مشکوک شناسایی و اطلاعات کامل در اختیار مردم قرار میگیرد.