فرمانده سابق سپاه تصریح کرد که تنها راهی که مردم را از این بن بست خارج می کند تغییر رویکرد مردم در انتخاب هایشان است.
به گزارش جماران، محمدعلی جعفری در برنامه جهان آرا با بیان اینکه در دهه دوم انقلاب ماهیت تهدیدات تغییر کرد ،گفت: با توجه به حماسه بزرگی که در جنگ آفریده شد و درس بزرگی که به دشمن داده شد و مرزهای کشور در برابر تجاوز بیگانگان امن شد دشمن فهمید باید روش خود را عوض کند.
وی ادامه داد: شاید قبلا این موضوع(امنیت) حس نمی شد اما اتفاقاتی که در سال 98 افتاد نشان داد که ما از چه قدرت دفاعی برخوردار هستیم. امروز فناوری همراه با کمک مردم یک قدرت بازداندگی بالایی را برای کشور ایجاد کرده است.
فرمانده سابق سپاه تصریح کرد: از دهه دوم انقلاب، آمریکایی ها متوجه شدند که باید از طریق جنگ نرم و شبیخون فرهنگی با هدف سست کردن باورهای مردم کار خود را شروع کنند. بعد از آن تهدیدات سیاسی هم از ناحیه مخالفان داخلی انقلاب شروع شد. در دهه دوم انقلاب آنهایی که با استمرار انقلاب اسلامی مخالف بودند توقف انقلاب اسلامی را هم مطرح کردند که از سوی رئیس جمهور وقت به آنها تذکر داده شد که این قدر تندروی نکنید و همه چیز را لو ندهید. در حالیکه ماهیت انقلاب اسلامی فقط پیروزی نبود، بلکه این حرکت باید به سمت اهداف انقلاب اسلامی استمرار داشته باشد.
مسئول قرارگاه بقیه الله عنوان کرد: دیدگاه های انحرافی چنین نگرشی دارند وگرنه حضرت امام بارها اشاره کردند که هدف، استقرار ارزش های اسلامی است که اولین آنها عدالت اجتماعی است. اما حفظ استقلال کشور و پیاده سازی احکام اسلامی مواردی است که باید در روند انقلاب اسلامی تحقق پیدا کند.
وی گفت: ما حتی به دلیل برخی دیدگاه های غلط دولتمردان وقت به دلیل پیروی از سیاست های اقتصادی غربی به همراه نگاه های لیبرالی و بی توجهی به مردم و نقش آنها در حل مشکلات اقتصادی با تهدیدات اقتصادی مواجه شدیم تا جایی که دشمنان تحریم اقتصادی را از هشت سال قبل به بهانه انرژی هسته ای آغاز کردند و تهدیدات علیه ما همه جانبه شد و یک مجموعه از جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی آغاز شد. این تغییر ماهیت تهدیدات مسئله ای بود که در ذهن رهبر انقلاب بود و از اوایل سال 80 این بیان شد و می خواستند سپاه ماموریت اصلی اش یعنی حفظ انقلاب اسلامی را فراموش نکند.
سردار جعفری اضافه کرد: زمانیکه من در سپاه مسئولیت را بر عهده گرفتم با همین نگاه، تحولاتی در سپاه انجام شد تا آمادگی سپاه همه جانبه شود. از سال 86 مقابله با جنگ نرم به سپاه ابلاغ شد و در همین راستا تشکیل سپاه های استانی با ماموریت مقابله با جنگ نرم آغاز شد. بعد ما ساختار مناسبی برای این کار تدوین کردیم تا اینکه در پایان سال 97 به این اطمینان رسیدم که اگر تهدید نظامی و امنیتی پیش آید قدرت ما به حدی رسیده است که می تواند به راحتی با دشمن مقابله کند. در عرصه امنیتی هم در این فتنه ای که اخیرا پیش آمد علی رغم آمادگی دشمن، ظرف دو سه روز حل شد. اما آنچه نگران کننده بود همین تهدیدات نرم بود که به میدان آوردن مردم برای نقش آفرینی موثر در جنگ نرم ساز و کاری می خواست. که ما باید در قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله آن را دنبال کنیم.
وی درباره موضوع جوانگرایی اظهار داشت: از ابتدای سال 97 رهبر انقلاب انتظاراتی را از جوانان بیان کردند و خواستند آنها پیشتازی کنند. در آخرین صحبتی که کردند بر پیاده سازی بیانیه گام دوم تاکید کردند و این یعنی ایجاد جامعه اسلامی و حرکت به سمت تمدن اسلامی. در گام اول انقلاب، مردم انقلاب کرده و انقلاب را آنچنان در برابر دشمنان تثبیت کردند که هیچ تهدیدی نمی تواند با آن مقابله کند و در برابر دشمنی فیزیکی مصون شده است. در گام دوم باید به سمت حرکت های ایجابی و در حقیقت جامعه سازی رفت. خواست رهبر انقلاب حرکت عمومی جامعه به سمت اسلامی شدن جامعه و دستگاه های نظام است.
مسئول قرارگاه بقیه الله ادامه داد : برای اینکه از این مشکلات که امروز در اوج آن هستیم عبور کنیم نیاز به یک حرکت نهضت گونه است که رهبر انقلاب از آن به عنوان حرکت آتش به اختیار نام بردند، این حرکت احتیاج به برنامه ریزی و انتقال تجربه و مجموعه سازی دارد تا این حرکت عظیم با محوریت جوانان متعهد انشاء الله پیش برود. این کاری است که در قرارگاه دنبال می کنیم.
وی با بیان اینکه شرایط انقلاب کاملا روشن است گفت: ابهام برخی ناشی از جنگ روانی دشمن و سوء مدیریت های داخلی است. امروز مشکلات روی مسائل داخلی و اقتصادی و معشیتی مردم تمرکز دارد. بعد از این، بحث دیگری تحت عنوان فساد و تبعیض و بی عدالتی مطرح می شود که باز هم ذیل مشکلات اقتصادی قرار دارد، بقیه مسائل هم همانطور که مبارزه با فساد با یک اراده جدید شروع شده است و انشاء الله ادامه پیدا کند قابل حل هستند.
سردار جعفری با اشاره به اینکه در چهل سال اول انقلاب کار بزرگی انجام شده است ، تاکید کرد: ماندگاری انقلاب کار بزرگی است و همچنین عظمت راه طی شده و کارکرد انقلاب تا امروز هم کار بزرگی است. عظمت چشم اندازی که باید به آن برسیم و نقش نیروی جوان متعهد هم از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه کرد. در چهل سال اول ما با دشمنی دشمنان انقلاب مقابله می کردیم و در نتیجه در منطقه تقریبا آمریکایی ها به هیچ هدفی نرسیدند. از شهریور سال 80 که آمریکایی ها به منطقه لشکر کشی کردند، همه هدف آنها این بود که بتوانند با برهم زدن اوضاع داخلی، ایران را کنترل کنند اما همه اینها شکست خورده و بر عکس شده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز در عراق دولتی هماهنگ با اهداف انقلاب روی کار آمده است و در عراق و سوریه هم داعش را ایجاد کردند که نتیجه آن به ضرر آنها شد. در ادامه اسرائیل به جنوب لبنان حمله کرد تا گسترش پیدا کند که نه تنها شکست خورد بلکه درون فلسطین اشغالی هم مشکل دارند.
وی عنوان کرد: برد حرف جمهوری اسلامی تا اروپا و آمریکا رفته و این کار بزرگی است. در برابر همه اینها مشکل اقتصاد و معیشت در داخل کشور اساسی است. همه اقتدار و عظمت انقلاب در بعد مسائل تهدیدات دفاعی و امنیتی است و انقلاب تثبیت صد در صدی در مقابل تهدیدات دفاعی و امنیتی شده است.
وی خاطرنشان کرد:آنچه که همه به آن اذعان دارند نقش نیروی جوان متعهد انقلاب در عرصه دفاعی و امنیتی است. در هر عرصه ای نگاه کنید نقش نیروهای جوان مشخص است. نوعی تفکر پشت این حرکت ها خوابیده است که به آن تفکر جهادی و اسلامی می گوییم. در برابر آن تفکر غیرانقلابی و لیبرالی قرار دارد.این اختلاف دیدگاه در کشور در دفاع مقدس هم بود. یکسال اول جنگ بنی صدر مخالف حضور نیروهای جوان بود. بعد از فرار بنی صدر با 4 عملیات بزرگ ظرف 8 ماه خرمشهر آزاد شد.
فرمانده سابق سپاه افزود: برای آزادی خرمشهر، تغییر در تفکر و مدیریت صحنه نبرد انجام گرفت.اما این اتفاق چرا در باقی نقاط کشور نیافتاده است. اگر این اتفاق در کشور بیافتد تمام مشکلات کشور قابل حل است.
وی با بیان اینکه عامل اصلی پیروزی ما در دفاع مقدس که محور اصلی حرکت انقلاب شده است نقش آفرینی مردم و مدیریت و رهبری جنگ بوده است گفت: ما باید به این مبانی توجه کنیم. مشکل امروز ما مباحث مدیریتی است. مشکلات انقلاب اسلامی برای حل مسائل اقتصادی با تغییر در رویکرد مدیریتی از جنس تغییر تفکر غیر انقلابی به رویکرد انقلاب قابل حل است.
سردار جعفری ادامه داد: در یک دولت چشمه هایی از این را مردم دیدند اما کامل و جامع نبود. مدیریت کشور باید با همان نگاه رهبری که نگاه اسلام ناب است هماهنگ شود. اگر کسی در این مبانی اشکال داشته باشد، سنجش آن، وظیفه سنگین شورای نگهبان است. که فکر نمی کنم شورای نگهبان با این دقت نگاه کنند و روی مبانی فکری افراد برای تایید صلاحیت تمرکز کنند. الان در همین کشورهایی که مهد دموکراسی هم هستند باید نگاه فرد با نگاه حکومت بخواند.اما آقایانی که اینجا روی کار می آیند ابایی ندارند که بگویند دیدگاه ما با رهبری اختلاف دارد. خوب اگر دیدگاهت اختلاف دارد برای چه آمدی؟
مسئول قرارگاه بقیه الله خاطر نشان کرد: اگر صحبت از دیدگاه جهادی می کنیم باید با دیدگاه اسلام و رهبری تطبیق کند. خیلی ها ادعای انقلابی بودن کردند و میکنند. مهم این است که چه کسی دیدگاه هایش به صورت واقعی منطبق بر اسلام ناب باشد. این را در دستگاه های اجرایی کمتر داشته ایم.
وی افزود:اینکه صرفا هر کسی می گوید در چارچوب هستیم کافی نیست. در همه کشورها اینطور است که عقبه فکری افراد را بررسی می کنند. از اول انقلاب تا امروز مشکل ما در اداره کشور با تفکراتی که به اسم تفکر انقلابی اما در حقیقت تفکر لیبرالی بوده اند، بوده است. برای حل این معضل یا عبور از این مشکل باید کسانیکه در چارچوب این نظام هستند پای کار بیایند. مبنای این جمهوری اسلام ناب است. اسلام ناب را رهبری تعریف می کنند و کسانی می توانند اسلام ناب را پیاده کنند که مبانی افکارشان گرایش به علوم انسانی غربی نداشته باشد.
وی در تبیین نقش مردم در پیش برد اهداف انقلاب گفت: متاسفانه آنچه از نقش مردم در ذهن ما است حضور مردم در راهپیمایی ها و پای صندوق های رای است. البته یکی از رمزهای ماندگاری انقلاب همین حضور مردم در صحنه بوده است. اما نکته اساسی این است که نباید حضور موثر مردم را صرفا حضور در راهپیمایی دانست. خیلی از کشورهای اروپایی بیش از ما مردمشان را در حل مشکلات کشور دخالت می دهند. در جنگ هم تکفر لیبرالی بنی صدر اعتقادی به حضور مردم در جنگ نداشت. در مسائل امنیتی همینطور در ناامنی های جنوبشرق و شمالغرب که امروز بسیجیان بومی در آنجا مشغول به خدمت هستند و حضور گردانهای بسیج برای مقابله با ناامنی ها و مسائل داخلی تعیین کننده بوده است.
وی اضافه کرد:ممکن است باز هم این اشتباه رخ دهد که فکر کنند نقش مردم فقط حضور فیزیکی است. نقش مردم باید در حل مشکلات سیاسی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی تعریف شود.
سردار جعفری با طرح سوالی درباره چگونگی نقش آفرینی مردم تاکید کرد: خواست رهبر انقلاب ایجاد هسته های خودجوش مردمی با محوریت جوانان متعهد برای حل مشکلات است که البته این حرکت شروع شده است. این کار نیاز به تمرکز و پیگیری دارد و نیازمند هدایت و برنامه ریزی است که این به عهده حلقه های میانی و خود مردم است.
وی گفت: در کشور ما مرم باید بدانند عدالت اجتماعی بدون قیام و حرکت کردن امکان ندارد اتفاق بیافتد. دقیقا در زمانی که اسلام در حاکمیت قرار می گیرد مردم باید برای برقراری عدالت اجتماعی حرکت کنند. این حرکت مردمی اولین اسمش جهاد است. جهاد که فقط جنگ نظامی نیست. عمده کار، جهاد فرهنگی اجتماعی است و امروز این اولویت دارد. جنگیدن با سیستم های فساد و بی عدالتی و سوء مدیریت ها خودش جهاد است. اینکه بگوییم چون مسئولان در صحنه نیستند ما هم کار نکنیم درست نیست.
وی با اشاره به نگرانی برخی از بی تجربگی جوانان عنوان کرد: در جنگ این مشکل نبود چون آن جوانی که به جبهه می آمد هرلحظه امکان شهید شدن او وجود داشت. اینجا برای مقام و پست این خطر کاملا جدی است. جوانگرایی نباید رانتی و سفارشی باشد. جوانگرایی باید جوانگرایی واقعی باشد و سیلی خورده ها و کسانیکه تفکر آنها با رهبری همگرا است باید میدان پیدا کنند.
سردار جعفری با اشاره به تغییرات مورد انتظار مردم عنوان کرد: مردم از گرایشات مختلف خسته شده اند و کسانیکه قبلا مردم تجربه کرده اند امتحان خوبی پس نداده اند. مردم می دانند در همین شرایط اگر به توصیه های رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی گوش داده می شد بسیاری از این مشکلات نبود.
مسئول قرارگاه بقیه الله تصریح کرد: به نظر من خواست رهبر انقلاب این است که جوانگرایی تنها راه برون رفت از این مشکلات است. تنها راهی که مردم را از این بن بست خارج می کند تغییر رویکرد مردم در انتخاب هایشان است.مردم هیچ چاره ای ندارند جز اینکه به سمت نیروی جوان مسلمان انقلاب مجاهد بروند که پشت سر رهبری مشکلات مردم را یکی پس از دیگری حل کنند.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی ما ساختار نیست، افزود: سیستم ها و روش های اداره کشور مشکل دارد اما این مشکل ساختاری نیست. سیستم ها یا آیین نامه های اداری باید تغییر کنند. اولین اتفاقی که باید بیافتد همین تغییر روش ها و بروکراسی است.
وی ادامه داد: با نیروی جوان انقلابی که مبانی فکری اش با انقلاب هماهنگ باشد این مشکلات حل می شود. جوانگرایی باید همیشه در مسئولین کشور باشد و همیشه باید نیروی جوان تازه نفس در راس باشد. در سپاه تا حدی این جوانگرایی انجام شده است. و در چند سال آینده نیروهای جوانی که در سپاه وارد شده اند می توانند امورات را به عهده بگیرند.
فرمانده سابق سپاه ادامه داد: همه دنیا می داند جمهوری اسلامی در عرصه دفاع و امنیت وضعیتش عالی است؛ موشک های بالای هزار کیلومتر ما نقطه زن شدند و دشمن در قلعه ای در اتاقی جلسه دارد و موشک به همان اتاق اصابت می کند که نتیجه کار جوانان است. من به شهید طهرانی مقدم گفتم چرا نمی توانیم موشکی را بسازیم که در ارتفاع بالا هدف بزند؟ گفت: می توانیم. و الان موشکی داریم که این کار را می کند.
وی خاطرنشان کرد:آنچه که باید در کشور اتفاق بیافتد ضرورت ایجاد یک حرکت اجتماعی است که به دعوت رهبری باید انجام شود. اول جوانان باید این برنامه ریزی را انجام دهند و بعد هم مردم آنها را همراهی کنند تا بسیاری از این مشکلات که توسط خود مردم قابل حل است مرتفع شود،در گام دوم انقلاب باید مدیریت جهادی از جنس اسلام ناب در مقابل مدیریت لیبرال قد علم کند.