کشورهای عضو و غیر عضو اوپک که قبلا درباره کاهش تولید روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای معادل ۱.۲ درصد تقاضای جهانی نفت خام تا ماه مارس ۲۰۲۰ توافق کرده‌اند روزهای پنجشنبه و جمعه (۱۴ و ۱۵ آذر ماه) در وین ملاقات خواهند کرد تا درباره توقف، ادامه و یا کاهش بیشتر تولید نفت تصمیم‌گیری کنند.

به گزارش جماران؛ بیژن زنگنه، وزیر نفت، پیش از آغاز نشست ۱۷۷ اوپک در جمع خبرنگاران گفت: «از جانب مردم ایران می‌گویم این حق مردم و ملت ماست و یک بشکه هم کاهش غیرمنطقی را نمی‌پذیرم.

در حال حاضر تولید نفت ما از بازار خارج شده و آنهایی که تولید بیشتری دارند باید در آینده در مقابل تولید بیشتر کاهش بیشتری داشته باشند.

نباید از ایران توقع داشته باشند بعد از لغو تحریم‌ها ایران هم در آینده تولید خود را کاهش دهد.

دیروز نامه‌ای به رئیس کنفرانس فرستادم و خواستم که به اطلاع سایر اعضا هم برساند که به دلیل شرایط خاص کاهش غیرداوطلبانه داریم و از سهمیه تاریخی کمتر تولید می‌کنیم؛ آنها که تولید بیشتر داشتند باید کاهش بیشتر داشته باشند.

من به‌عنوان نماینده ایران از هر تصمیمی مبنی بر کاهش تولید که بر سر آن اجماع وجود داشته باشد، حمایت می‌کنم و هیچ مشکلی با آن ندارم.

 تا زمانی که پول نفت را در اینستکس نپذیرند، انگار چیزی وجود ندارد، اگر بپذیرند که در این سازوکار  بیاید تازه می‌شود گفت که یک چیزی ایجاد شده است وگرنه بدون ورود پول فروش نفت ما به این سیستم نمی‌توان چیزی گفت.

من هنوز نشنیدم که برزیل درخواستی برای عضویت در اوپک داده باشد، منتها اگر درخواست کنند ما از ورود کشوری مانند برزیل به سازمان اوپک استقبال می‌کنیم.

من از این پس مخالف ورود کشورهایی به اوپک هستم که تولید پایینی مانند ۵۰ هزار بشکه یا ۴۰ هزاربشکه دارند و تازه بعد از این که عضو اوپک شدند بعد از مدت کوتاهی از ورودشان پشیمان شوند.

 در واقع اینجا (اوپک) به محلی تبدیل شده که عده‌ای مرتب می‌آیند و بعد از ۶ ماه دیگر از آن خارج می‌شوند.

فکر می‌کنم حرف روس‌ها درباره حذف میعانات گازی از توافق کاهش تولید منطقی است، به این خاطر که بحث ما در اوپک اصلا میعانات نیست، بحث نفت خام است؛ ما در اوپک موضوع نفت خام داریم و میعانات نداریم.

عادلانه و منصفانه نیست چیزی را که در معادلات اوپکی‌ها نداریم از روس‌ها بخواهیم که رعایت کنند.»

واکنش زنگنه به فشار اسیتضاح کنندگان

وزیر نفت که برای نشست ١٧٧ اوپک در وین به سر می‌برد در واکنش به موضوع استیضاحش در مجلس گفت: «چرا باید نگران استیضاح باشم؟ مگر تا حالا فشاری به ما وارد نکرده‌اند؛ ما همواره تحت فشار زندگی می‌کنیم.»

 

***

به گزارش جماران؛ درحالی‌که افت قیمت نفت در بازارهای جهانی تاثیر منفی بر چشم‌انداز معاملات این محصول استراتژیک گذاشته است، وزرای کشورهای صادرکننده نفت روز چهارشنبه برای توافق درخصوص مدیریت تولید نفت در سال آینده میلادی در چارچوب یک‌صد وهفتاد وهفتمین نشست اوپک وارد وین شدند.

از ساعاتی پیش خیابان‌ها و هتل‌های اطراف ساختمان اوپک شاهد تردد خودرهای حامل وزرای کشورهای صادرکننده نفت و خبرنگارانی است که مترصد اخبار تازه برای گمانه‌زنی درباره نتیجه اجلاس دو روز آینده هستند.

«سهیل بن محمد فرج فارس المزروعی»، وزیر انرژی و صنایع امارات متحده عربی امروز پیش از شرکت در نشستی با حضور دبیرکل اوپک و وزرای نفت عربستان سعودی، کویت و عراق به خبرنگاران گفت: پیشنهادها درباره کاهش تولید نفت توسط وزرا در اجلاس اوپک بررسی و در نتیجه تصمیمی اتخاذ خواهد شد که به نفع بازار باشد.

پس از نزدیک به پنج ساعت جلسه به پایان رسید اما مقامات شرکت کننده بدون گفت وگو باخبرنگاران محل را ترک کردند.

بر اساس برنامه اعلام شده 'بیژن نامدار زنگنه' وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه ساعت ۶ صبح وارد وین خواهد شد.

کشورهای عضو و غیر عضو اوپک که قبلا درباره کاهش تولید روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای معادل ۱.۲ درصد تقاضای جهانی نفت خام تا ماه مارس ۲۰۲۰ توافق کرده‌اند روزهای پنجشنبه و جمعه (۱۴ و ۱۵ آذر ماه) در وین ملاقات خواهند کرد تا درباره توقف، ادامه و یا کاهش بیشتر تولید نفت تصمیم‌گیری کنند.

از این سه گزینه انتظار می رود ایران از سناریویی حمایت کند که کاهش بیشتر تولید نفت اوپک را به دنبال داشته باشد تا محدودیت صادراتش درآمد بیشتری را کسب کند.

وزیرنفت عراق که کشورش یکی از کمترین پایبندی ها به تصمیم کاهش تولید اوپک را در شش ماه گذشته داشته است پیشنهاد ٤٠٠هزار بشکه کاهش بیشتر را ارائه کرده است. عربستان سعودی هم که به دلیل عرضه سهام غول نفتی آرامکو از سیاست کاهش تولید بیشتر برای افزایش قیمت نفت حمایت خواهد کرد.

در میان روسیه که به دنبال افزایش صادرات میعانات گازی‌ به چین است پیام‌های متناقضی ارسال می‌کند و حاضر به تمدید توافق کاهش تولید نفت نیست.

به هر روی، نا اطمینانی از تقاضای نفت خام در سال آینده میلادی، رشد چشمگیر عرضه از سوی رقبای کشورهای حاضر در توافق کاهش تولید و افزایش سطح ذخیره‌سازی نفت در جهان مسائلی هستند که اوپکی‌ها باید با در نظر گرفتن گزارش چشم انداز بازار نفت ۲۰۲۰ از سوی آژانس بین‌المللی انرژی به آن بپردازند.

در این گزارش ضمن پیش‌بینی کاهش تقاضا برای نفت اوپک در سال ۲۰۲۰، از افزایش میزان قابل‌توجه عرضه از سمت کشورهای غیر عضو اوپک خبر داده است که می‌تواند هر سطحی از تقاضای احتمالی را پاسخ دهد.

شرکت تحقیقاتی «ریستاد انرژی» پیش‌بینی کرده است که در صورت شکست نشست اوپک‌ پلاس در زمینه کاهش میزان تولید در سال ۲۰۲۰، ‌بهای نفت به ۴۰ دلار در هر بشکه سقوط می‌کند.

«بوجارتون هوگن» رئیس بخش تحقیقات بازار ریستاد انرژی گفت: پیام واضح برای اوپک‌ پلاس این است که تمدید توافق فعلی در زمینه تولید برای حفظ توازن بازار، کافی نیست و ثبات بهای نفت در سال ۲۰۲۰ را  تضمین نمی‌کند.

وی تاکید کرد که در صورت شکست اوپک‌ پلاس در دستیابی به توافق برای کاهش تولید، چشم‌انداز خوبی برای بازار وجود نخواهد داشت.

از سویی قیمت جهانی نفت روز چهارشنبه افزایش پیدا کرد. طبق داده های منتشر شده، کاهش ذخایر نفت خام آمریکا، در افزایش بهای جهانی نفت تاثیر داشته است.

به گزارش پایگاه خبری فارکس لایو، نیل اتکینسن، رئیس بخش نفت در آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد به احتمال زیاد اوپک تصمیم‌گیری درباره تولید خود را تا زمان روشن‌تر شدن شرایط بازار به تأخیر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه «روس‌ها از تصمیم‌گیری فوری درباره این مسئله انتقاد می‌کنند» افزود ؛سردرگمی درباره تولید نفت آمریکا نیز می‌تواند موجب تشویق تأخیر در تصمیم‌گیری اوپک در هفته جاری شود./ ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.