نشنال اینترست در گزارشی به پیشرفتهای موشکی ایران پرداخت و نوشت: اگر موشکهای جدید ایران قابلیت مانور داشته باشند، در این صورت سیستمهای ردیابی موشکی اسرائیل نظیر گنبد آهنین هم قادر به رهگیری آنها نیستند.
به گزارش جماران، نشنال اینترست در گزارشی به پیشرفتهای موشکی ایران پرداخت و نوشت: اگر موشکهای جدید ایران قابلیت مانور داشته باشند، در این صورت سیستمهای ردیابی موشکی اسرائیل نظیر گنبد آهنین هم قادر به رهگیری آنها نیستند.
ایران به تازگی از سامانه لبیک رونمایی کرده است. سامانه لبیک شبیه واحدهای هدایتکنندهای است که در خانواده موشکی فاتح-۱۱۰ با سوخت جامد به کار رفته است، گرچه سطوح کنترلکننده مثلثی شکل آن تغییر شکل پیدا کرده است.
این پیشرفت موشکی کارشناسان نظامی اسرائیل را نگران کرده است؛ چراکه آنها معتقدند که حزبالله که گروه نیابتی ایران در لبنان است، حدود ۱۵۰ هزار موشک دارد که به سمت اسرائیل هدفگیری شدهاند. در حال حاضر اینها سلاحهای خاموش محسوب میشوند.
اما اگر ایران بتواند موشک غیرهدایت شونده را به سلاحی هدایت شده تبدیل کند، این مساله قابلیت موشکها را به میزانی چشمگیر تغییر میدهد. ایران سیستمی متنوع از موشکها را در اختیار دارد که عمدتا طراحیهای قدیمی شوروی هستند، نظیر فلق-۱ که مانند سیستم پرتاب گسترده موشکی ۲۴۰ میلی متری BM-۲۴ شوروی است. ایران همچنین انواع متنوع از موشکهای بالستیک هدایتشونده نظیر فاتح-۱۱۰ در اختیار دارد که برد آن بیش از ۱۰۰ مایل بوده و از سیستم هدایتگر GPS بهره میبرد.
نیروهای دفاعی اسرائیلی که نگران حملات حزبالله بودهاند، اکنون باید احتمال حمله توسط سلاحهای هدایت شونده ایران علیه اهداف استراتژیک خود نظیر نفتکشها، پالایشگاههای شیمیایی و پایگاههای نظامیشان را هم درنظر بگیرند. اگر موشکهای جدید ایران قابلیت مانور داشته باشند، در این صورت سیستمهای ردیابی موشکی اسرائیل نظیر گنبد آهنین هم قادر به رهگیری آنها نیستند.
عربستان هم احتمالا از این مساله نگران است. گرچه عربستان میلیاردها دلار صرف خرید موشکهای دفاع هوایی ساخت آمریکا کرده است، اما این تجهیزات آسیبپذیری خود را در حمله به آرامکو نشان دادهاند.