مسجدجامعی گفت: باید در نظر داشت که لابد چندی پس ازجدایی ری، منطقه 12 خواهان جدایی می شود و منطقش این است که ما یک و نیم میلیون جمعیت نقاط دیگر تهران در منطقه مان رفت و امد می کند و بابت آن بایستی امتیازاتی بگیریم. بعد نوبت شمران و کن و سایر جاها می رسد و ادامه پیدا می کند. یعنی انسجام تهران به پراکندگی می رسد.
به گزارش جماران؛ عضو شورای شهر تهران گفت: با توجه به فرارسیدن هفته کتاب همچون سال های گذشته از همه نویسندگان ، مترجمان، هنرمندان، معلمان، روزنامه نگاران، دانشجویان، طلاب و همه اقشار دعوت می کنم در این هفته در کتاب فروشی ها حضور پیدا کنند .
احمدمسجدجامعی که در صحن شورای اسلامی شهر تهران سخن می گفت با ذکر این نکته بیان کرد: چند روز پیش خبری در رسانه ها انتشار یافت که مدیران فرهنگی گفته اند در هفته کتاب سال جاری، کتاب های ناشران بدون تخفیف عرضه خواهد شد زیرا وزارت ارشاد به تنهایی امکان تأمین اعتبار مورد نیاز این کار را ندارد. از این رو احتمال می رفت که در هفته کتاب امسال که از شنبه پیش رو، همزمان با ولادت پیامبر گرامی و امام جعفری صادق آغاز می شود چونان هر سال، شاهد حضور گرم مردم در کتابفروشی ها نباشیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: بدنبال این خبر گفتگوهایی انجام شد و شهرداری تهران پذیرفت که مابه التفاوت هزینه برگزاری طرح پاییزه کتاب را بپردازد تا شهروندان عزیز پایتخت در هفته کتاب بتوانند همچون سال های گذشته آثار مورد نظر خود را از هر کتابفروشی و ناشری که خواستند تهیه کنند.
وی با اشاره به نقش کتابفروشی ها در هر محله گفت: به طور خاص از شورایاران می خواهم که کتاب فروشی های محله را شناسایی و شهروندان را به رفتن به آنها ترغیب کنند. ضروری است کتاب فروشی های محلی با همکاری شهرداری های مناطق و شورایاری ها تبدیل به پاتوق محله هاشوند.
جدایی ری از تهران ، نه به نفع تهران است و نه به نفع ری
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره مساله جدایی ری از تهران که این روزها بحث آن دوباره مطرح شده است بیان کرد: در این جا یک بحث کارشناسی وجود دارد و یک سلیقه. نظر من، هم چون دوره های قبل کاملا روشن است.بنده در مجموعه شورا از کسانی هستم که مقالات زیادی درباره «ری» نوشته ام.در همین شورا و شورای پیشین هم تذکر زیادی در خصوص مسائل و مشکلات مردم ری دادم.به نظر من جدایی ری، نه به نفع ری و نه به نفع پایتخت است.
نیازمند کار کارشناسی هستیم
وی با بیان این که اگر قرار است در شورا موضوعی طرح شود باید مبتنی بر کار کارشناسی باشد تاکید کرد: شهرداری وارد بحث کارشناسی نشده است و صرفا از ما دعوت شده است که در نشستی با حضور دو تا موافق و دو تا مخالف در باره این موضوع مهم صحبت کنیم. اگر یک روزنامه هم می خواست چنین موضوعی را طرح کند از این قاعده مند تر انجام می داد.
مسجدجامعی ادامه داد: در تهران گردی اخیر در منطقه 12بودیم. این منطقه به دلیل رفت و آمد یک و نیم میلیون نفر در روز، نیاز به 500 چشمه سرویس بهداشتی دارد. موتورسیکلت ها در آن آلودگی هایی ایجاد می کنندکه بیداد می کند. شبمردگی در این منطقه فراوان است. یکی از ساکنان منطقه به شوخی گفت شما تصمیم بگیرید منطقه 12 هم مانند ری مستقل شود تا دیگر شاهدمشکلات نباشیم.
مسجدجامعی افزود: مقصود من این است که لازم است یک بحث اقناعی هم انجام و راجع به منطق این موضوع صحبت شود. متاسفانه شهرداری تاکنون کاری نکرده و فقط یکی از کارکنان آن جا با دفتر تماس گرفته و دعوت کرده دو تا موافق و دو تا مخالف بنشینند صحبت کنند.
عضو شورای شهر تهران با طرح این موضوع که این شیوه بررسی، روشی پیش پا افتاده است بیان کرد: روزنامه هم اگر بخواهد یک میزگرد برگزار کند برای آن دبیر تعیین می کند، چند سوال مطرح می کند و کارهای دیگری که لازمه این گونه نشست هاست انجام می دهد و سازوکاری در نظر می گیرد.
وی موضوع جدایی ری از تهران را موضوع اساسی شهر تهران معرفی کرد و اظهار داشت: بر اساس طرح جامع، چنین تصمیمی، مساله توسعه شهر و موضوعات بسیار دیگری را تحت الشعاع قرار می دهد و چون شرایط جدیدی ظهور می کند خیلی از موضوعات شهر دچار تلاطم می شود
مناطق دیگر هم خواهان جدایی خواهند شد
مسجدجامعی ادامه داد: باید در نظر داشت که لابد چندی پس ازجدایی ری، منطقه 12 خواهان جدایی می شود و منطقش این است که ما یک و نیم میلیون جمعیت نقاط دیگر تهران در منطقه مان رفت و امد می کند و بابت آن بایستی امتیازاتی بگیریم. بعد نوبت شمران و کن و سایر جاها می رسد و ادامه پیدا می کند. یعنی انسجام تهران به پراکندگی می رسد.
عضو شورای شهر تهران با بیان این نکته که لازم است نگاه جامع الاطرافی به موضوع داشت تاکید کرد: ضروری است شورا، شهرداری و نیز کمیسیون های ذیربط در این قضیه نظرات کارشناسی بدهند. به نظر می آید جای بحث ها و نظرات کارشناسانه و فارغ از بحث های شخصی و سلیقه ای بسیار خالیست.
شبکه فاضلاب باید کامل می شد
بجث دیگری که درجلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران مطرح شد لایحه «حمایت از اجرای شبکه فاضلاب تهران» بود. مسجدجامعی در ابتدای سخنان خود راجع به این لایحه گفت: در ضرورت این لایحه تردیدی نیست و این موضوع در شورای سوم و چهارم هم بوده. ولی مواردی در این خصوص وجود دارد که نباید از نظر دور داشت.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: یک بحث این است که قرار بوده این پروژه چند سال پیش تمام شود.هزینه هایش تامین شده و بر اساس آن هزینه ها تعهد شده که کار پایان می یابد. حالا دوباره زمان آن تمدید شده و بحث اعتبارات جدید مطرح است. این لایحه یک نقطه پایان قابل قبول نیاز دارد. دوم اینکه این موضوع مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده است. از سرمایه شهروندان تهران داریم کاری را که دولت بایدانجام می داده انجام می دهیم.این قضیه برای شهروندان دردسرساز شده یکی از این مشکلات همین است که در زمان خودش انجام نگرفته اما مشکلات دیگری هم هست
وی با ذکر مثالی گفت: مثلا در مناطقی از ری که ما از نزدیک شاهد آن بودیم ، با این که سیستم فاضلاب تعبیه شده اما موقع بارندگی فاضلاب خانه ها را پر می کند و در کوچه جاری می شود. یعنی شهروندی که پول برای این کار داده حالا باید یک هزینه ای هم بکند که این فاضلاب جمع شود.
مسجدجامعی ادامه داد: دیگر این که فاضلابی که با سرمایه گذاری شهروندان تهران تصفیه می شود آب استحصال شده کجا می رود و چه نسبتی با زندگی شهری و شهروندان تهرانی دارد .
عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به این که فاضلابی که تصفیه و از تهران خارج می شود در مسیر و کانالی قرار می گیرد که مشکل ساز است گفت : مثلا یکی از نقاطی که در این مسیر قرار دارد محله عباس آباد شهر ری است که بوی تند فاضلاب به ویژه در تابستان ها از مشکلات مردم است. علاوه بر این پیرامون این کانال فضای سبزی در نظر گرفته نشده است.
هزینه سرمایه گذاری شهروندان مشخص شود
وی ادامه داد: معتقدم باید هزینه سرمایه گذاری شهروندان تهران در این طرح دیده شود.این تعهدات را با مثال ری مطرح کردم که از کلی گویی هم خارج شویم . مردم با این همه هزینه ای که کرده اند، خانه و زندگی گروهی از آن ها را فاضلاب می گیرد و ما بی توجه به آن دوباره داریم سند جدید تنظیم و تصویب میکنیم. سرمایه گذاری شهروندان باید ضمانت اجرا داشته باشد تا دچار مشکلات و پیامدهای ناشی از آن نشوند.
مسجدجامعی گفت: در لایحه باید هم پیش بینی این موارد بشود و هم یک چارچوب و زمان بندی درست برای اتمامش در نظر گرفته شود.
وی در پایان اظهار داشت: بنابراین لازم است محل مصرف این آب تصفیه شده مشخص شود و دیگر آن که مسیر فاضلاب تصفیه شده اصلاح شود تا مشکلی برای مردمی که در حوالی این مسیر طولانی زندگی می کنند پیش نیاید.