آنطور که از گارد مخالفان دولت بر میآید به نظر میرسد که این دست موضعگیریها در روزهای آینده هم ادامه داشته باشد. قبل از اینها هم برخی دیگر از مخالفان دولت گفته بودند که سیاستهای دستگاه اجرایی است که کشور را به مرز تعطیلی کشانده است.
به گزارش جماران؛ روزنامه ایران نوشت: دولت کشور را تعطیل کرده است؛ این گزارهای است که مخالفان دولت چند روزی است بهصورت مستمر اصرار بر تکرار آن دارند. از جمله نمایندگان مجلس از این طیف روی این موضوع تمرکز کردهاند. روز دوشنبه ناصر موسوی لارگانی در نطق خود در مجلس، رئیس جمهوری و دولت را متهم کرد که با اتلاف وقت در مذاکرات برجامی کشور را شش سال است که تعطیل کردهاند.
یک روز بعد از آن هم یعنی در جلسه سهشنبه بهارستان، محمدرضا ملکشاهی راد، نماینده خرمآباد در تذکری شفاهی خطاب به رئیس جمهوری گفت که «اگر مملکت تعطیل است، مسبب آن دولت است.» آنطور که از گارد مخالفان دولت بر میآید به نظر میرسد که این دست موضعگیریها در روزهای آینده هم ادامه داشته باشد. قبل از اینها هم برخی دیگر از مخالفان دولت گفته بودند که سیاستهای دستگاه اجرایی است که کشور را به مرز تعطیلی کشانده است.
در این سوی میدان اما این اظهارنظرها منتقدانی جدی هم دارد. حشمتالله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یکی از کسانی است که معتقد است طرح ادعای تعطیلی کشور بهدلیل سیاستهای دولت، ریشه در واقعیت موجود ندارد. او به «ایران» میگوید: «هیچ کس نیست که در این شرایط مشکلات کشور را نفی کند و نگوید بهتر از این نمیشد کشور را اداره کرد. اما واقعیت این است که کشور نه تنها تعطیل نیست بلکه دارد اداره میشود.» او میگوید: «الان فروش نفت ما تقریباً یک بیستم شده و در اوج مشکلات تبادلات ارزی و مالی هستیم. دوستان مخالف دولت کاش میگفتند اگر این دولت نیست که در این شرایط کشور را اداره میکند، پس چه کسی مشغول اداره کشور است؟ وقتی فروش نفت ما یک بیستم شده آیا مشکلات ما هم بیست برابر شده؟ ما شاهد هستیم که شرایط دارد به سمت عادی شدن میرود، یعنی قیمت ارز در حال بازگشت است و تولید در برخی بخشها دارد دوباره جان میگیرد. آیا اینها اتفاقی است یا دولت دیگری مشغول انجام این کارهاست؟» این نماینده مجلس معتقد است که ریشه تمام این مخالفتخوانیها و موضعگیریها مسأله انتخابات است. او هشدار میدهد: «برخی دوستان فکر میکنند با ایجاد دو قطبی میتوانند پیروزی در انتخابات را بیشتر برای خودشان تضمین کنند. این ارزیابی آنها ممکن است درست باشد و چنین فضایی در انتخابات به نفع آنها تمام شود اما مسأله این است که این سکه یک روی دیگر هم دارد و این دست دوقطبیها همه را خواهد بلعید و آنها خودشان هم از این قاعده مستثنی نیستند. تجربه هم نشان داده که آنها خودشان هم قربانی دو قطبی خواهند شد که امروز در حال ساختن آن هستند.»
در همین حال غلامعلی جعفرزاده، نماینده رشت نیز به «ایران» میگوید: «تعطیلی مملکت در شرایط تحریم و فشار خارجی کلیدواژه و مفهومی است که دشمنان خارجی ما در پیالقای آن هستند و متأسفانه برخی از مخالفان دولت هم دقیقاً بر همان مسیر میروند و نقش مکمل این بازی را ایفا میکنند.» وی معتقد است: «القای این مفهوم در شرایط فعلی از دایره بیتدبیری خارج است و باید نام دیگری بر آن گذاشت. ما اگر همه مواضع قبلی جریان تندروی داخلی را هم فراموش کنیم که چطور در مواردی چون تهمت زدن به وزیر خارجه، پاره کردن برجام، ممانعت برای سرمایهگذاری در کشور و نظیر آنها مواضعی مشابه مواضع کاخ سفید داشتند، نمیتوانیم از این واقعیت بگذریم که ادعای تعطیلی کشور در این شرایط دقیقاً همان ادعایی است که تیم ترامپ و نتانیاهو مدتهاست در پی القای آن هستند.» جعفرزاده تأکید میکند: «انتقاد کردن از شرایط فعلی و مطالبه از دولت برای مدیریت بهتر کشور یک چیز است و طرح ادعای تعطیل بودن کشور یک چیز دیگر. این ادعا نه نقد است و نه حتی تخریب، این ادعا فقط بازی در زمین دشمن است که میخواهد بگوید فشارهایش اثر داشته و ایران تعطیل شده است.» نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تأکید کرد که البته واقعیات موجود هم نافی ادعای مخالفان دولت است و اتفاقاً اگر خود مخالفان در چنین شرایطی مدیریت قوه مجریه را عهده دار بودند، معلوم نبود چه بر سر کشور و ملت میآمد. به گفته این نماینده مجلس دمیدن بر طبل تنشهای فزاینده با اهداف انتخاباتی اگر چه شاید منافع کوتاه مدتی برای مخالفان داشته باشد اما دود سیاه نمایی و ناامید کردن مردم در چشم آنها هم میرود.