معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ازدواج جوانان باید تسهیل شود و دولت هم در این راستا تمام تلاشش انجام داده است، بیان کرد: دولت برای اینکه جوانان به معنا و مفهوم ازدواج و تشکیل خانواده پی ببرند اقدامات خوبی را مانند آموزشهای لازم قبل، حین و بعد از ازدواج و همچنین ترویج ازدواج آسان توسط وزارت ورزش و جوانان انجام داده است.
به گزارش جماران؛ معاونت زنان و نهاد خانواده ریاست جمهوری تاکید کرد: به جای تبلیغ چند همسری باید معضلات و مشکلات از سر راه ازدواج جوانان برداشته شود.
معصومه ابتکار، در واکنش به تبلیغ چند همسری در یکی از برنامههای صدا و سیما آن هم در صورتی که برخی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی مانع شده است که جوانان در سن ازدواج تشکیل خانواده بدهند و در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست این معضلات برطرف شود به جای اینکه یک مرد متاهل چندین همسر اختیار کند، گفت: بله، این نکته بسیار درست است که ما باید مشکلات و معضلاتی که بر سر راه ازدواج جوانان وجود دارد را برطرف کنیم تا آنان خانواده خود را تشکیل دهند.
معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ازدواج جوانان باید تسهیل شود و دولت هم در این راستا تمام تلاشش انجام داده است، بیان کرد: دولت برای اینکه جوانان به معنا و مفهوم ازدواج و تشکیل خانواده پی ببرند اقدامات خوبی را مانند آموزشهای لازم قبل، حین و بعد از ازدواج و همچنین ترویج ازدواج آسان توسط وزارت ورزش و جوانان انجام داده است.
وی با اشاره به افزایش سطح تسهیلات ازدواج ادامه داد: یکی از اقدامات مهم دیگر دولت در تسهیل ازدواج جوانان افزایش سقف وام ازدواج به ۳۰ میلیون تومان است که خوشبختانه با روندی آسان در حال پرداخت است و متقاضیان برای دریافت آن مانند گذشته در نوبت نمیمانند.
ابتکار خاطرنشان کرد: دولت همه تلاش خود را به کار بسته است تا حمایتهای لازم برای ازدواج جوانان انجام پذیرد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا به جای کمک به دولت و سایر نهادهای ذی ربط عدهای در حال تبلیغ چندهمسری هستند، عنوان کرد: متاسفانه دیدگاههای سلیقهای اعمال میشود.
معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری یادآور شد: نظر صریح مقام معظم رهبری درباره چندهمسری کاملا مشخص است ایشان فرمودند که حتی شوخی آن نباید انجام شود و مردی که یک همسر رسمی و قانونی دارد و با آن زندگی میکند نباید چنین موضوعی را مطرح کند زیرا خانم را نسبت به ادامه زندگی دلسرد میکند.
وی ادامه داد: چنین مسئلهای آسیبها و لطمات زیادی را به خانوادهها وارد کرده است؛ زیرا به منزله شکستن تمامی عهد و پیمانهایی است که یک زوج به هنگام ازدواج بر پایه اعتماد با یکدیگر میبندند، حال بماند که به شکل غیر رسمی تحت عنوان خیانت مطرح میشود.
ابتکار خاطر نشان کرد: شرایط ازدواج مجدد در جامعه ما بسیار خاص است و عنوان میکند که همسر اول باید با آن موافقت کند.
وی درباره اینکه معاونت زنان و نهاد خانواده چه اقداماتی در زمینه تسهیل ازدواج جوانان انجام داده است، گفت: ابتدا ستاد ملی زن را تصویب و راهاندازی کردیم که در آن آموزشهای لازم را قبل، حین و بعداز ازدواج در اولویت قرار دادیم که مرتباً هم در حال رصد آن هستیم.
این مقام مسئول ادامه داد: مسئله بعدی که برای ما بسیار مهم و حائز است، تحیکم خانواده است در همین راستا طرح « گفتوگوی ملی خانواده» را جهت ارتقاء مهارتهای ارتباطی بین افراد خانواده اجرایی کردیم.
وی درباره چگونگی اجرایی شدن طرح «گفتوگوی ملی خانواده» گفت: فاز اول آن را در سطح ملی در ۳۱ استان اجرایی کردیم و فاز دوم هم در حال اجرا است.
معاونت زنان و نهاد خانواده با اشاره به نقش رسانه در آسیبهای اجتماعی و کمک به بحرانها بیان کرد: به طور مثال رسانهها زمانی مسئله طلاق را بزرگ کردند که این خود یک عامل بازدارنده برای خانواده شد در حالی که واقعا به این گونه نبود، مسئله اجتماعی طلاق از گذشته بوده و اتفاق جدیدی هم در زمینه آن رخ نداده است.
وی تاکید کرد: ما به عنوان مسئولان و خانوادهها به عنوان هسته اصلی رشد یک جوان باید آنها را به ازدواج آسان و ساده ترغیب کنیم.
ابتکار در خاتمه بیان کرد: یکی دیگر از عوامل مهم ایجاد اشتغال پایدار بر خلاف گذشته است که فقط برای آقایان مطرح میشد اما الان برای زوجین است تا بتوانند برای زندگی مشترک آماده شوند.