واشنگتن اخیراً درخواست کرده است که سئول جزئیات صادرات خود به تهران را با آنان به اشتراک بگذارد و این تصمیم باعث شده تا معاملات مالی میان کره جنوبی و ایران برای ارسال محموله های مواد غذایی و اقلام پزشکی پیچیده شود.

به گزارش جماران؛ خبرگزاری رسمی کره‌جنوبی روز پنجشنبه در گزارشی تایید کرد که تحریم های آمریکا مانع صادرات دارو و مواد غذایی به جمهوری اسلامی ایران شده است .

به گزارش خبرگزاری یونهاپ، واشنگتن اخیراً درخواست کرده است که سئول جزئیات صادرات خود به تهران را با آنان به اشتراک بگذارد و این تصمیم باعث شده تا معاملات مالی میان کره جنوبی و ایران برای ارسال محموله های مواد غذایی و اقلام پزشکی پیچیده شود.

به گزارش یونهاپ، به دنبال اتمام زمان معافیت کره جنوبی برای واردات نفت ایران، شرکت های کره ای برای فروش دارو، تجهیزات پزشکی و سایر محصولات بشردوستانه به ایران از طریق پول ملی با مشکلات بسیاری روبرو شده اند.

در ماه سپتامبر (شهریور)، واشنگتن تحریم های جدیدی علیه ایران از جمله بانک مرکزی کشور به دلیل واهی دخالت در حملات هواپیماهای بدون سرنشین یمن به تاسیسات نفتی عربستان اعلام کرد.

آمریکا به تازگی نیز از کشورهای ثالث خواسته تا اطلاعات تجاری خود با ایران را به وی ارائه کنند.

مقامات کاخ سفید مدعی اند این تحریم ها دارو و غذا را شامل نمی شود اما گزارش خبرگزاری کره جنوبی نشان می دهد که این محصولات نیز از شمول تحریم ها مستثنی نیستند.

پیشتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه بانک مرکزی ایران گفت که این تحریم‌ها دسترسی ایرانیان به مواد غذایی و دارو را هدف قرار داده است.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت تحریم‌های آمریکا که سعی دارد مانع از دسترسی ایرانیان به مواد غذایی و دارو شود «خطرناک و غیرقابل قبول» است.

گزارش نیوزویک از تاثیر تحریم‌ها بر واردات دارو در ایران

نیوزویک در گزارشی به تاثیر تحریم‌ها بر زندگی بیماران در ایران پرداخت و نوشت: دیده‌بان حقوق بشر از ایالات متحده خواسته است تا در مورد آسیب‌های ناشی از تحریم‌های خود فکر کند و یک کانال اقتصادی را برای شرکت‌ها، بانک‌ها و گروه‌ها ایجاد کند تا کالاهای انسان دوستانه را برای مردم ایران فراهم کنند

به نقل از نیوزویک، تحریم‌های واشنگتن علیه تهران به طور جدی بر واردات اقلام بشردوستانه تاثیر گذاشته و شرایط درمانی ایرانیان را تهدید می‌کند. 

 دونالد ترامپ به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای با ایران در سال گذشته خارج شد و تحریم‌های شدیدی را تحت عنوان سیاست فشار حداکثری علیه ایران اعمال کرد. به طور رسمی، تحریم نباید شامل غذا و دارو شود. اما اکثر شرکت‌ها از ترس مجازات آمریکا مایل نیستند هیچ نوع تجارتی با ایران انجام دهند.

سارا لی ویتسون، مسئول  خاورمیانه در دیده‌بان حقوق بشر گفت: مقام‌های دولت آمریکا  ادعا می‌کنند که در کنار مردم ایران ایستاده‌اند، اما رژیم تحریم‌های بیش از حد و سنگین علیه ایران اعمال می‌کنند در واقع با این کار به حق طبیعی حیات و سلامت ایرانیان و دسترسی به داروها آسیب می‌رسانند.

وی افزود: تحریم‌های ایالات متحده باعث شده تا بانک‌ها و شرکت‌ها از تجارت بشردوستانه با ایران عقب‌نشینی کنند و ایرانیانی که دارای بیماری‌های نادر یا پیچیده‌ای هستند نتوانند دارو و معالجه مورد نیاز خود را دریافت کنند. 

واردکنندگان دارو نرخ ارز یارانه‌ای را از دولت دریافت می‌کنند، اما داروهای خارجی و تجهیزات پزشکی همیشه در داروخانه‌های دولتی پیدا نمی‌شوند.

طبق گزارش سندیکای صنایع داروسازی ایران، ایران بیشتر داروهای مورد استفاده خود را تولید می‌کند اما بیش از نیمی از مواد اولیه را برای ساختن آنها وارد می‌کند. همچنین باید داروهای خاصی را که بیماران مبتلا به بیماری‌های نادر به آن نیاز دارند را وارد کند.

دیده‌بان حقوق بشر از ایالات متحده خواسته است تا در مورد آسیب‌های ناشی از تحریم‌های خود فکر کند و یک کانال اقتصادی را برای شرکت‌ها، بانک‌ها و گروه‌ها ایجاد کند تا کالاهای انسان دوستانه را برای مردم ایران فراهم کنند؛ چراکه چنین تحریم‌هایی زندگی مردم ایران را نشانه گرفته است و حق ادامه زندگی را از مردم ایران سلب می‌کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.