سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: نهایتا در کمیته مسئول بررسی اصل 15 قانون اساسی تصمیم بر این شد که شورای عالی آموزش و پرورش که بالاترین مرجع در حوزه آموزش و پرروش به ریاست رئیس جمهور است، ظرف مدت یک سال، اقدامات لازم برای اجرای این اصل قانون اساسی را در مدارس فراهم کند.
به گزارش جماران؛ سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به بررسیهای اصل ۱۵ قانون اساسی در کمیتهای تخصصی، گفت: مقرر شد پرونده تدریس ادبیات زبان مادری به شورای عالی آموزش و پرورش ارجاع شود تا این شورا ظرف مدت یک سال شرایط را برای تدریس زبان مادری در مدارس را فراهم کند.
سیدحمایت میرزاده با اشاره به بررسی طرح اجرای اصل 15 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران(تدریس زبانهای محلی و قومی در مدارس و دانشگاههای کشور) در کمیتهای در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: این کمیته با حضور کارشناسانی از مرکز پژوهشهای مجلس، وزارت اطلاعات، مرکز تحقیقات اسلامی قم و وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد.
نماینده مردم گرمی مغان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دو نکته در این میان وجود دارد که در حال حاضر در مطبوعات و رسانهها از زبانهای قومی استفاده میشود و زبان رسمی تدریس کشور فارسی بوده و این موضوعات کاملا در کشور رایج است، افزود: در اصل 15 قانون اساسی قانون صراحت بر «تدریس ادبیات زبان قومی و مادری در مدارس» دارد ولی با وجود 40 سال پس از انقلاب اسلامی این اصل اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: نهایتا در کمیته مسئول بررسی اصل 15 قانون اساسی تصمیم بر این شد که شورای عالی آموزش و پرورش که بالاترین مرجع در حوزه آموزش و پرروش به ریاست رئیس جمهور است، ظرف مدت یک سال، اقدامات لازم برای اجرای این اصل قانون اساسی را در مدارس فراهم کند.
نظر کمیته باید در کمیسیون آموزش و صحن علنی هم تأیید شود
میرزاده اضافه کرد: البته این تصمیم نظر کمیته تخصصی تشکیل شده ذیل کمیسیون آموزش است که این مصوبه کمیته باید در کمیسیون آموزش و سپس در صحن علنی مجلس نیز باید به رأی گذاشته شود.
تدریس زبان مادری در دانشگاهها فعلا منتفی است
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقفیقات مجلس درباره تدریس زبان یا ادبیات مادری در دانشگاهها نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه در اصل 15 قانون اساسی فقط به «تدریس ادبیات قومی و مادرس در مدارس» تأکید شده کمیته موضوع تدریس زبان مادری در دانشگاهها را کنار گذاشت. ضمن اینکه در حال حاضر برخی از زبانهای قومی و مادری در دانشگاههای کشور تدریس میشود که نمونه آن تدریس زبان ترکی و کردی در دانشگاه تبریز است.