خطیب موقت نمازجمعه تهران با بیان اینکه پایهها و بنیان اربعین از سوی سیدالشهدا و اهلبیت بنیانگذاری شد، گفت: مکتب حسینی را در دو جلد می توان مطالعه کرد، جلد اول توسط اباعبدالله و یاران با خون نگاشته شد و جلد دوم توسط اهلبیت(ع) خصوصا امام سجاد و حضرت زینب نگاشته شد و این کتاب اربعین یک چله فریاد، تبیین، تفسیر، تحقیق و تدقیق است.
به گزارش جماران؛ حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری خطیب نمازجمعه این هفته تهران، با بیان اینکه جهان امروز شاهد یک اتفاق بزرگ بی نظیر، حیرت انگیز و خیره کننده به نام اربعین است، گفت: پدیده اربعین، یک پدیده اعجاب آور و باشکوه و حقیقتا الهام بخش است. از نگاه مومنان راهپیمایی میلیونی اربعین یک اعجاز است. اگر راست میگویید نه مثل اربعین بلکه گوشهای از آن را به این زیبایی بیاورید.
وی با بیان اینکه اربعین یک پدیده الهی و آسمانی است، ادامه داد: این باب لطف و رحمت الهی نویدبخش تحقق عالم دیگری است و ما در اربعین حسینی شاهد یک ترکیب بدیع از حسین(ع)، کربلا، زیارت و پیاده روی هستیم.
خطیب موقت نمازجمعه تهران با بیان اینکه پایهها و بنیان اربعین از سوی سیدالشهدا و اهلبیت بنیانگذاری شد، گفت: مکتب حسینی را در دو جلد می توان مطالعه کرد، جلد اول توسط اباعبدالله و یاران با خون نگاشته شد و جلد دوم توسط اهلبیت(ع) خصوصا امام سجاد و حضرت زینب نگاشته شد و این کتاب اربعین یک چله فریاد، تبیین، تفسیر، تحقیق و تدقیق است.
حاجعلی اکبری اضافه کرد: راهپیمایی اربعین ذخیرهای برای امت شیعه است و در وقت نیاز خود این معجزه ظهور کرد وقتی امت اسلامی به یک انسجام درونی و اردوی تربیتی و رسانه ای پرقدرت برای معرفی اسلام ناب نیاز داشت، وقتی به تقویت روح مقاومت اسلامی نیاز داشت، وقتی جهانی سازی معرفت حسینی مورد نیاز امت بود، عشق و مهرورزی نیاز بود، اربعین از راه رسید و شد آنچه که میبینیم.
وی عنوان کرد: برای انقلاب اسلامی ما در گام دوم از این گنجینه الهی و آسمانی رونمایی شد. امروز اربعین اسم رمز شیعه برای سازماندهی در آستانه تحولات بزرگ تاریخ تبدیل شده است.
وی گفت: این اجتماع با ویژگیهای مختلفی همراه است و قریب به 30 میلیون نفر با ویژگی خاص یعنی هجرت و با مقصد واحد که کربلای معلی است، حضور عاشقانه و داوطلبانه دارند.
وی افزود: اتحاد و انسجام در هدف، آرمان و حتی در نشانه ها، در احساس، در لباس، در علائم و نشانه ها و یک اجتماعی متکی به خود و کاملاً مردمی از تغذیه، سلامت، اسکان، بهداشت، امنیت و سایر موارد دارای ترکیب خانواده بنیان است. از نوزاد تا پیر در این اجتماع حضور دارند.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: این اجتماع تنوع علمی، قومی، نژادی و دینی دارد. آیا میتوانیم این حقیقت درخشان را با این همه ابعاد و اضلاع و ویژگیها توصیف کنیم؟ بدون شک و به تعبیر رهبر انقلاب این یک پدیده الهی و معنوی است و حقیقتا قابل توصیف نیست خیلی از پدیده های الهی درست قابل تفسیر نیست.
حاج علی اکبری گفت: این امر الهی را باید ولی الهی تفسیر و تحلیل کند اما اهل حکمت و معرفت باید به میدان بیایند و با همه وسع خود در این راه مجاهدت کند تا این پدیده را تفسیر و تحلیل کند. شکوهی که هم دارای ابعاد عرفانی، سلوکی و معنوی است و هم دارای ابعاد معرفتی و اعتقادی و فکری است و هم ابعاد تربیتی فکری و اخلاقی است این پدیده دارای ابعاد جامعه شناختی، سیاسی، امنیتی و جغرافیایی است و ابعاد منطقهای، بینالمللی، تاریخی و تمدنی هم دارد.
وی با بیان اینکه پدیده اربعین را میتوان بر اساس بیانیه گام دوم از سه منظر مورد مطالعه قرار داد، عنوان کرد: اولین جنبه، جنبه خودسازی است، یعنی آن جنبه فکری، اعتقادی، سلوکی و اخلاقی از نظر ارتقاء فضیلتها و رشد اخلاقی و معنوی حقیقتاً یک منبع عظیم و یاریگر بی بدیل و یک شتاب دهنده غیر قابل تصور است، آن هم در این عصر دشوار و مملو از آلودگیها و جاذبههای دنیایی شیطانی که باعث تخریب مبانی فکری و ایمانی میشود.
امام جمعه موقت تهران با تاکید براینکه اربعین یک فرصت استثنایی برای تقویت معرفت سلوکی است و اباعبدالله یک دستگاه تربیتی متفاوت در اختیار مسلمانان و مومنان در زمان ما قرار داده است، اضافه کرد: از منظر جامعه پردازی نیز آنچه که اتفاق میافتد بسیار فوقالعاده است، به خصوص در این دهه اخیر که هر چه جلو آمدیم این فرصت بیشتر فراهم شده است و یک سرمایه اجتماعی بزرگ و کلان را برای جامعه مسلمانان و ارادتمندان اهل بیت(ع) در جامعه از شناخت و اعتماد متقابل، تقویت روحیه جمعی و وحدت و همبستگی با محوریت امامت و ولایت تولید میکند.
حاج علی اکبری با بیان اینکه هویت مشترک و کمرنگ کردن هویتهای قومی و مذهبی با تعبیر زیبای «الحسین یجمعنا» تقویت میشود، خاطرنشان کرد: با این آهنگ مشترک، خرده فرهنگ ها در این دریا ذوب می شوند و یک آهنگ متحدی پیدا میکنند. تقویت اخوت ایمانی یکی دیگر از ویژگیهای ممتاز راهپیمایی اربعین است، آنجایی که انسان میتواند بهشت اخوت ایمانی را درک کنند.
وی با اعلام اینکه پدیده اربعین یک صفبندی و مرزبندی فوق العاده در برابر دشمنان اسلام ایجاد کرده است، گفت: طبع نهضت حسینی قیام آفرین، استقامت بخش، قرار گرفتن دربراب دشمنان اسلام و مرزبندی با آنهاست. این را نمیتوان به آسانی فراهم کرد. 30 میلیون نفر وقتی «لبیک یا حسین» می گویند، پشت پشت مستکبران عالم را میلرزاند امروز اربعین حسینی(ع) به کابوس استکبار جهانی تبدیل شده است و میبینید که بایکوت خبری کردهاند و در عراق قبل از اربعین اغتشاش آفرینی هایی را انجام دادند. آنها می بینند لشکر امام عصر(عج) با این حضور شکوه از راه می رسد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران یکی دیگر از جنبههای اربعین حسینی را تمدنسازی عنوان کرد و اظهار داشت: از منظر تمدن سازی و تشکیل امت واحده اسلامی و تشکیل تمدن نوین اسلامی تعبیر بسیار زیبای رهبر انقلاب این است که این بسط معرفت حسینی در عالم که به وسیله اربعین و با رسانه اربعین انجام میشود یکی از زمینه سازهای اساسی برای تحقق آرمان بزرگ است. ما شهد شیرین این تمدن سازی را در انقلاب اسلامی و در جامعه اسلامی چشیدیم. افول استکبار جهانی هم بشارت دیگری است که معلوم می شود جامعه جهانی با شتاب به سوی طلوع خورشید ولایت عظما در حرکت است و اربعین یک شتابدهنده فوق العاده است زیرا اگر جهان، حسین(ع) را بشناسد و با معارف حسینی انس بگیرد، در حقیقت به آرمان بزرگ اسلام یعنی ظهور منجی گره خورده است.
حاجعلی اکبری افزود: این منطق اربعین است که اسلام را پیروز خواهد کرد، منطق اربعین منطق مقاومت، امید صادق، ایستادگی خستگی ناپذیر، نداشتن بنبست، فتح همه جانبه، مرزبندی با دشمن، نترسیدن، مهرورزی عاشقانه نسبت به انسانها و مومنین و دوستان اهل بیت است. این منطق ما را در محور خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی موفق خواهد کرد.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: ما تشکر می کنیم از ستاد محترمی که در دولت با حضور نهادها و بخش های گوناگون تشکیل شد و همه دست به دست هم دادند و در تامین زیرساختها، تسهیل ورود و خروج، امنیت نظم و سرعت بخشی به برنامه ها اقداماتی صورت دادند. اینها هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است و هر چه بیشتر باشد بهتر است.
وی با بیان اینکه از موکب داران و مردم شهرهای مرزی تشکر میکنیم، گفت: جامعه ما باید مهیا باشد تا از زائران امام حسین(ع) که از مرزهای شرقی وارد کشور میشوند و از آسیای میانه ایران را به عنوان معبرالحسین، به عنوان جاده عشق، میپسندند فکرهای جدیدی داشته باشیم. باید برای این هزاران زائر عاشق که برای رسیدن به کربلای معلا از ایران عبور میکنند ابتکارات تازهای در نظر بگیریم که البته اقدامات خوبی هم انجام شده است.
حاج علی اکبری تاکید کرد: از همه هنرمندان متعهد و عاشق توقع میرود که لحظه های این اتفاق بزرگ را غنیمت بشمارند و با اقدامات هنری این حادثه و اتفاقات بزرگ را جاودانه کنند و با شعر و فیلم و پویانمایی و سریال و مستند سازی در این زمینه کوتاهی نکنند.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: آموزش و پرورش باید اربعین را در متنهای درسی و برنامه فرزندان ما وارد کند و در این زمینه کوتاهی نشود. دانشگاه، نخبگان و حوزه های علمیه و اصحاب علم از نقش تاریخی خود در این لحظات خاص جا نمانند.
حاج علی اکبری با تشکر ویژه از دولت و ملت عراق برای میزبانی از زائران امام حسین(ع) گفت: از میزبانان کریمی که در کشور عراق عاشقانه از زائران اباعبدالله پذیرایی می کنند به خصوص از این حجم عظیمی از ایران که امسال حضور باشکوهی داشتهاند، تشکر میکنم.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به دستگیری روحالله زم توسط اطلاعات سپاه خاطرنشان کرد: از اقدام به جا و تحسینبرانگیز پاسداران کمنام امام زمان(عج) در به هم ریختن شبکه عنکبوتی خطرناک تشکر می کنیم و امیدواریم این اقدام شایسته تکمیل شود و برای همه عزیزان آرزوی توفیق داریم.