با سابقه ترین امام جمعه کشور با اشاره به حضور میلیونی زوار اربعین در عراق و شهرهای نجف اشرف و کربلای معلی گفت: می توان آیین های زیارت را خارج از حرم نیز به جا آورد، تا از ازدحام در حرم های مطهر کاسته شود.

به گزارش جماران؛ با سابقه ترین امام جمعه کشور با اشاره به اهمیت ایجاد شرایط برای زیارت همه عاشقان سیدالشهدا(ع) در ایام اربعین از زوار خواست، مدت حضور در عتبات عالیات را به ۲ الی ۳ روز کاهش دهند.

آیت الله سید مرتضی محمودی گلپایگانی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن توصیه به زائران اربعین حسینی برای کوتاه کردن زیارت اظهار داشت: با توجه به این که می بایست، شرایط برای شرایط دیگر زوار فراهم شود، مناسب است، تا زائران مدت حضور خود در جوار عتبات عالیات را به ۲ الی ۳ روز کاهش دهند.

وی گفت: در طول تاریخ، علمای شیعه در هدایت و ترغیب شیفتگان حسینی به این پیاده روی و زیارت نقش اساسی داشته اند و از سویی ایجاد شرایط برای حضور هرچه بیشتر زوار در این مراسم پر اهمیت است، که کوتاه کردن زیارت و اقامت کوتاه در عتبات عالیات در واقع به نوعی ایجاد فضا و شرایط برای حضور دیگر عاشقان بوده و ایجاد شرایط برای حضور دیگران در این راهپیمایی و زیارت مورد تاکید علما بوده و است.

با سابقه ترین امام جمعه کشور با اشاره به حضور میلیونی زوار اربعین در عراق و شهرهای نجف اشرف و کربلای معلی گفت: می توان آیین های زیارت را خارج از حرم نیز به جا آورد، تا از ازدحام در حرم های مطهر کاسته شود.

وی همچنین فراهم نبودن زیرساخت ها در کشور عراق را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به شرایط روز و ازدحام جمعیت و اهمیت ایجاد شرایط برای دیگر زائران، کوتاه کردن زیارت توصیه می شود.

نماینده ولی فقیه در شهرستان ورامین اضافه کرد: بحمدالله راهپیمایی امسال اربعین علی رغم کارشکنی ها و توطئه های دشمنان بسیار باشکوه در حال برگزاری است و این امر نشان از ارادت شیعیان و آزادیخواهان جهان به سید الشهدا(ع) و اهل بیت علیهم السلام دارد.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران: زوار اربعین به زیارت و حضور کوتاه اکتفا کنند

تهران- رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران به زوار اربعین توصیه کرد، با زیارت و حضور کوتاه شرایط را برای حضور دیگر زائران فراهم کنند.

حجت الاسلام سید محسن محمودی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که هدف از زیارت اربعین این است، که نام خود را جزو ارادتمندان و زائران سیدالشهدا(ع) ثبت نام کرده و در این کنگره بزرگ اعلام حضور کنیم، اظهار داشت: راهپیمایی اربعین مانور عظیم و حرکت عاشورایی به سوی ظهور است، که با حضور در این راهپیمایی می خواهیم، نشان دهیم، ما هم هستیم.

وی افزود: حرکت بزرگ اربعین سال به سال قوی تر و مستحکم تر می شود و حضور میلیونی امسال نیز در تاریخ شیعه بی نظیر است.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: با توجه به امکانات و شرایطی که امروز در کشور عراق وجود دارد، می بایست همه زوار عزیز ضمن حضور در این گردهمایی الهی و خدایی به حداقل زیارت اکتفا کنند، تا موجب ایجاد مزاحمت و مشکل برای دیگران نشوند، تا تمام عاشقان و دلباختگان اهل بیت عصمت و طهارت که از سراسر جهان اسلام به کربلا عزیمت می کنند، بتوانند از این فیض عظما بهره مند شده و در رقم خوردن این شکوه نقش داشته باشند.

محمودی اضافه کرد: قطعا اگر کسی قدمی ولو با حضور بسیار کوتاه در کربلا بردارد، نام او جزو عاشقان سیدالشهدا(ع) ثبت و ضبط خواهد شد.

امام جمعه موقت کرمانشاه: زوار با زیارت کوتاه شرایط را برای حضور دیگر زائران فراهم کنند

امام جمعه موقت کرمانشاه گفت: زائران اربعین با حضور و زیارت کوتاه اربعین شرایط را برای حضور دیگر زوار فراهم کنند.

آیت الله محمد حجتی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه عاشورا اسلام را احیا کرد، اظهار داشت: اربعین نیز تداوم واقعه کربلا است و شرکت در مراسم اربعین تجدید عهدی با آرمانهای امام حسین(ع) است.

امام جمعه موقت کرمانشاه افزود: امروز این حرکت عظیمی که در پیاده روی اربعین می بینیم و اتحاد و همبستگی بین مسلمانان را رقم زده است در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.

وی ادامه داد: پیاده روی اربعین یک جنبش عظیم است که استکبار و دشمنان اسلام را تضعیف و هر سدی که در مقابل اهداف عاشورایی قرار بگیرد از بین می برد.

آیت الله حجتی این پیاده روی را به یک رزمایش عظیم تشبیه کرد و بیان داشت: این رزمایش می تواند جوانان را بیشتر با آرمانهای اسلام و انقلاب پیوند بزند و توطئه های شوم دشمنان را در نطفه خاموش کند و یاس و نا امیدی برای دشمنان در پی داشته باشد.

وی بیان داشت: اصل زیارت اربعین مستحب و رعایت حقوق دیگران واجب است و اگر زائرین عزیز احساس کنند با ماندن زیاد در این مکان زیارتی حقی از کسی ضایع می شود باید در این مکان زیاد توقف نداشته باشند و بلافاصله پس از زیارت به موطن خود برگردند.

توصیه امام جمعه بیرجند به انجام زیارت کوتاه زائران اربعین

امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه کسانی که به قصد زیارت اربعین از خانه خود خارج شده اند ثواب زیارت را خواهند برد، گفت: از زائران اربعین می خواهیم به انجام زیارت کوتاه بسنده کنند.

حجت الاسلام حسین مختاری در گفت و گو با خبرنگار مهر در ارتباط با فضیلت زیارت اربعین حسینی قبل از روز اربعین، اظهار داشت: در احادیث اسلام زیارت اربعین مورد تأکید قرار گرفته و حتی یکی از نشانه های مؤمن شمرده شده است.

وی با بیان اینکه از همین رو مردم عراق از چندین قرن پیش توجه خاصی به انجام این زیارت داشته اند، بیان کرد: با توجه به فراهم شدن شرایط زیارت عتبات عالیات در سال های اخیر این زیارت در بین مردم ایران نیز رواج پیدا کرده و امسال شور عاشقان حسینی به اوج خود رسیده است.

امام جمعه موقت بیرجند با تأکید بر اینکه بر اساس آموزه های دینی مهمترین چیز در عبادت نیت است، عنوان داشت: از همین رو همین که زائران اربعین به قصد زیارت از خانه خارج و مشقت و رنج سفر را به جان می خرند از ثواب زیارت اربعین بهره مند می شوند.

مختاری با بیان اینکه کسانی که قصد برگشت قبل از رو اربعین را دارند، قصدشان بی توجهی به زیارت اربعین نیست، بیان داشت: رضایت خدا در حفظ ایمنی و راحتی خلق خدا است و از همین رو کسانی که به قصد ایجاد فضا و جلوگیری از خطرهای احتمالی قبل از روز اربعین از زیارت برمی گردند، ثواب زیارت اربعین را خواهند داشت.

 وی ادامه داد: با توجه به اینکه امسال شاهد حضور بی سابقه دوست داران اباعبدالله(ع) در همایش بزرگ اربعین هستیم و از طرفی کمبود امکانات برای پذیرایی و اسکان زائران در آن طرف مرز وجود دارد،  برای اینکه فضای برای حضور دیگر زائران فراهم شده و از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود از زائران درخواست داریم زیارت کوتاه انجام دهند.

امام جمعه موقت بیرجند تأکید کرد: نباید در مسائل عبادی ظاهر بین باشیم بلکه باید به باطن اعمال و انگیزه ها توجه کنیم و در زیارت اربعین نیز تنها قصد زیارت مهم خواهد بود.

قائم مقام نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی: زائران به اقامت یک روزه در کربلا اکتفاء کنند

قائم مقام نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی گفت: توصیه می‌شود زائران در این ایام به اقامت تنها یک روز در کربلا اکتفاء کنند تا گروه‌های دیگری نیز بتوانند از فیض زیارت بهره مند شوند.

حجت‌الاسلام غلامحسین نوفرستی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بسیاری از فقها و بزرگان از جمله آیت‌الله سیستانی بیان کرده‌اند که اگر زائری حتی روزهای منتهی به اربعین هم زیارت کربلا را داشته باشد از پاداش زیارت روز اربعین بهره‌مند خواهد شد.

قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند با اشاره به اینکه در فرهنگ دینی نیت عمل بسیار حائز اهمیت است، بیان کرد: با توجه به این مهم اگر به قصد بهره مندی از پاداش زیارت اربعین حتی روزهای منتهی به چهلمین روز شهادت امام حسین(ع) هم زیارت کربلا را داشته باشیم ان‌شاء الله مورد قبول واقع خواهد شد و زائران اصراری برای زیارت در روز اربعین به ویژه با توجه به حجم زیاد زائران در آن روز نداشته باشند.

نوفرستی با اشاره به ضرورت زیارت کوتاه اربعین ادامه داد: گاه افرادی در این ایام سه - چهار روز را در کربلا می‌مانند که توصیه می‌شود که به ماندن یک روز در این شهر مقدس اکتفاء کنند تا گروه‌های دیگری نیز بتوانند از این زیارت عظیم بهره گرفته و از طرف دیگر موکب‌ها نیز خدمت‌رسانی مطلوب تری داشته باشند.

وی یادآور شد: آنچه می‌گویم تنها توصیه به دیگران نیست بلکه بنده و خانواده‌ام نیز  تنها یک روز را در کربلا اقامت کرده و اکنون نیز به کشور بازگشته‌ایم تا دیگران نیز با سهولت بیشتری زیارت کنند.

نوفرستی با اشاره به اهمیت زیارت اربعین در روایات رسیده از معصومین(ع) اظهار کرد: در روایتی از امام حسن عسکری(ع) بیان شده که زیارت اربعین از نشانه‌های اهل ایمان است.

قائم مقام نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی و امام جمعه موقت بیرجند با تبیین سابقه تاریخی زیارت کربلا با پای پیاده در فرهنگ شیعه بیان کرد: از مسجد سهله در کوفه تا کربلا مسیری به نام طریق العلماء نامگذاری شده که از گذشته‌های دور علما از این راه پیاده خود را به کربلا می رساندند.

نوفرستی ادامه داد: البته در گذشته تنها برخی از علماء و خواص این حرکت زیبا و سرشار از معنویت را انجام می‌دادند ولی امروزه به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدای راه اسلام و جبهه مقاومت شاهد حضور توده‌های مردم در مسیر پیاده‌روی اربعین هستیم.

وی افزود: بنا به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با موکب‌داران عراقی حرکت بزرگ زیارت اربعین با پای پیاده یک گام به سمت ایجاد تمدن نوین اسلامی و در حقیقت معجزه انقلاب اسلامی است که باید آن را قدر دانست.

قائم مقام نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی گفت: روح بزرگ مکتب حسینی در بین مردم کار را به جایی رسانده که دو کشوری که به واسطه ظلم صدام و حزب بعث در یک جنگ نظامی هشت ساله رو به روی هم بودند امروزه به برادری و خدمت به یکدیگر افتخار می‌کنند.

نوفرستی ادامه داد: امام حسین(ع) به واسطه آزادی‌خواهی و حق‌طلبی یک شخصیت فرامذهبی است و از این جهت گاه در راهپیمایی بزرگ اربعین شاهد حضور غیر شیعیان و علمایی از برادران اهل سنت و همچنین مسیحیان هستیم.

وی گفت: گاندی به عنوان یک شخصیت مبارز و البته هندو مذهب بیان کرده که استقلال هند و موفقیت خود در مبارزات را مدیون درس‌های مکتب سالار شهیدان می‌داند.

قائم مقام نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی بیرجند اظهار کرد: البته بسیاری از غیرمسلمانان نیز برای یافتن پاسخی به سؤالات ذهنی‌شان در زمینه فرهنگ حسینی و چرایی حضور مردم در این مراسم باشکوه حضور پیدا می‌کنند.

نوفرستی یادآور شد: در شرایطی که دشمن تهاجم فرهنگی همه جانبه علیه مسلمانان و به ویژه جوانان مسلمان را آغاز کرده، حضور جوانان در مراسم راهپیمایی اربعین نشان بی‌اثر بودن تبلیغات ضد فرهنگی دشمن علیه اسلام است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه: زائران اربعین مدت حضور در عتبات عالیات را کاهش دهند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با تاکید بر فراهم شدن شرایط زیارت برای همه زوار گفت: زائران اربعین مدت حضور در عتبات عالیات را کاهش دهند.

آیت الله حسن ممدوحی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص لزوم زیارت اربعین اظهار داشت: امروز اربعین به یک مراسم جهانی تبدیل شده است و این حرکت عظیم در حفظ و نگهداری ارزشهای اسلام بسیار موثر خواهد بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت: اینکه پس از ۱۴۰۰ سال میلیونها نفر در مراسم اربعین شرکت می کنند به واسطه قدرت و عظمت اسلام است.

وی خاطر نشان کرد: حضور گسترده مسلمانان در مراسم اربعین حسینی اتحاد و همبستگی مسلمانان را به جهانیان نشان می دهد و همین امر رعب و وحشت در دل مستکبران ایجاد خواهد کرد.

آیت الله ممدوحی در خصوص کوتاه کردن زمان زیارت نیز به زوار توصیه ای داشت و افزود: زائرین وقتی که می بینند جمعیت زیاد است و مردم در تنگنا و سختی هستند باید سعی کنند مدت زیارت را کوتاه کنند و هر چه سریعتر برگردند.

وی ادامه داد: در این خصوص در روایات نیز وارد شده است که « به زیادت برو و زود برگرد » چرا که در شرایطی که ازدحام زیاد است توقف زیاد نمی تواند مفید باشد.

آیت الله سیدهاشم بطحایی: حضور زائرین اربعین حسینی در روز اربعین در کربلا ضرورتی ندارد/ در شلوغی جمعیت اصرار بر زیارت ضریح نداشته باشید

عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: حضور زائرین اربعین حسینی در روز اربعین در کربلا و همچنین زیارت ضریح حتمیتی ندارد، مراسم اربعین حسینی یک نماد است از اینکه ما فداکاری، ظلم ستیزی، مجاهدت و خدا دوستی امام حسین(ع) را ارجع می نهیم و به آن اقتدا می کنیم.

آیت الله سیدهاشم بطحایی گلپایگانی در گفت وگو با شفقنا، در پاسخ به اینکه آیا حتماً زائرین اربعین حسینی باید در روز اربعین در کربلا حضور داشته باشند یا می توانند پیش از روز اربعین به کشور خود بازگردند؟ اظهار کرد: حضور زائرین اربعین حسینی در روز اربعین در کربلا حتمیتی ندارد، مراسم اربعین حسینی یک نماد است از اینکه ما فداکاری، ظلم ستیزی، مجاهدت و خدا دوستی حسین بن علی را ارجع می نهیم و به آن اقتدا می کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این حرکت به معنای پاسخ دادن به «هل مِن ناصر یَنصُرُنى؛ آیا کسی هست که مرا یاری کند؟» امام حسین(ع) است و بدین معناست که نگذارید شیطان راه بندگی را از بین ببرد بلکه بگذارید راه بندگی که راه نور، حیات و زندگی است، بماند. بنابراین لزومی ندارد که زائرین تا روز اربعین حسینی در کربلا بمانند، همین که به این سفر و مراسم رفتند و به نوعی لبیک یا حسین گفتند، کافی است.

او گفت: در حقیت زائرین اربعین حسینی به حضرت خود می گویند: در این ایامی که چنین مصیبت سهمگینی بر شخص تو ای رهبر آزادگان جهان و این خانواده با شرف و عزت اهل بیت(ع) وارد شد، اگر آن روز گوش بدهکاری نبود و عقل و هوش از سر بنی امیه و مردم بی وفای کوفه پریده بود، امروز چشم ها، گوش ها، دست ها و همه امکانات در خدمت راه و رسم تو هستند.

سیدهاشم بطحایی خاطرنشان کرد: راهپیمایی با عظمتی که شعاع آن دنیا را فرا گرفته است، راهپیمایی مراسم اربعین حسینی است که در راستای رضای خدا و بزرگداشت نهضت و قیام حسین بن علی(ع) می باشد.

او ضمن توصیه به زائرین که به دلیل شلوغی جمعیت اصراری به زیارت ضریح مطهر امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل نداشته باشند چرا که زیارت ضریح نشانه قبولی این حرکت نیست، گفت: برای درک بیشتر موضوع نمونه ای را بیان می کنم؛ اویس قرنی از راه شتربانی روزگار را با مادر پیر، نابینا و ناتوان خود سپری می‌کرد و از این طریق امرار معاش کرده و به امورات مادر سالخورده‌ی خود رسیدگی می‌کرد. وی وقتی از مادرش اجازه خواست که به مدینه به قصد زیارت حضرت رسول(ص) مشرف شود، مادرش گفت که رخصت می‌دهم به شرط آن که بیش از نیم روز توقف نکنی، اویس به مدینه سفر کرد و چون به خانه‌ی حضرت پیغمبر(ص) آمد، از قضا آن حضرت در خانه نبود. به ناچار به خاطر قولی که مادر از او گرفته بود مدینه را به قصد یمن ترک کرد. اویس عاشق پیامبر بود اما هرگز ایشان را ندید؛ مسلمان شدن اویس در یمن و موفق نشدن او به دیدار با پیامبر(ص) یکی از موضوعاتی است که در عرفان و ادبیات فارسی به آن پرداخته شده که شاعر در مورد این رابطه می نویسد: گر در یمنی چو با منی پیش منی/ گر پیش منی چو بی منی در یمنی

سیدهاشم بطحایی افزود: بنابراین آنچه در مراسم اربعین حسینی مهم است ارتباط معنوی است، حتی کسانی هم که در ایران و سایر کشورها به دلایل مختلف نتوانستند در این مراسم شرکت کنند، در حفظ مسیر حرکت به سوی امام حسین(ع) شریک هستند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: این روزها کربلا مملو از جمعیت است، اینکه زائرین به هر طریقی تلاش کنند تا ضریح را زیارت کنند، واقعاً ضروری نیست؛ مهم حضور در صحنه است که به شرک، کفر و نفاق بفهمانید هیچ غلطی در طول تاریخ نکردید و نخواهید کرد. این انبوه جمعیت یادآور می شود که زمانی عده ای «لبیک یا یزید» گفتند و آبرویشان رفت و رسوا شدند؛ و پدران و اجداد ما با ترس و لرز و امروز ما با کمال حرّیت می گوییم «لبیک یا حسین».

او به احتمال کمبود امکانات در مسیر سفر و حتی در کشور عراق اشاره و یادآور شد: مردم باید توجه داشته باشند که در این حرکت همه فداکار و خدمتگزار هستند و کسی صاحب این کار نیست که از کسی طلبکاری کنیم که امکانات کم بوده است، تمام مسئولین کشور ایران و عراق، نیروهای مسلح، سپاه و ارتش با تمام وجود به صورت شبانه روز در حال خدمت رسانی به زائرین هستند بنابراین مبادا با گلایه اجر این حرکت عظیم و خدا پسندانه را از بین ببریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.