سخنگوی دولت توسعه رابطه با همسایگان را از سیاست‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت:هدف ما گسترش مناسبات با همه کشورهای منطقه خصوصا خلیج فارس است.

مدرک حسین فریدون، برادر رئیس جمهور و ابتلای تعدادی از ساکنان روستای چنار محمودی به بیماری ایدز از موضوعاتی بودند که علی ربیعی، سخنگوی دولت به آن پاسخ داد.

ربیعی نشست خبری امروز خود را هم مثل جلسات قبل با توضیح درباره مسائل سیاست خارجی دولت آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار جماران، سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز یکی از سیاست های خدشه ناپذیر و بسیار مهم دولت گسترش مناسبات با همسایگان است گفت: توسعه روابط با همسایگان یکی از ضروریات و مسائل مهم در سیاست های  دولت تدبیر و امید قرار گرفته است. سفر هفته گذشته رئیس جمهوری به ارمنستان برای حضور در نشست اتحادیه و اجلاس اوراسیا با حضور شش کشور منطقه در همین راستا صورت گرفت.

ربیعی گفت: ما با اوراسیا از دی ماه ۹۴ توافقی مبنی بر تشکیل کمیسیون مشترک مطالعات امکان سنجی انعقاد قرارداد تجارت ترجیحی تشکیل دادیم و در نهایت با ۵ کشور که یک بازار حدود ۲۰۰ میلیون نفر را تشکیل می دهد به موافقنامه تجارت آزاد دست خواهیم یافت. در مراحل آتی با پیشرفت کار امیدواریم موافقتنامه تجارت آزاد به طور دائم و پیوسته منعقد شود.

وی افزود: این موافقتنامه توسط دولت به مجلس ارائه شده و همزمان در مجالس کشورهای دیگر عضو اتحادیه به تصویب رسیده است و از ۵ آبان ماه ۹۸ اجرایی خواهد شد.

ربیعی با بیان این که مناسبات ما با همسایگان فقط منحصر به اوراسیا نیست گفت: بیشتر در دیدار سه جانبه ایران، روسیه و آذربایجان هم پیشرفت های مهمی در جهت هم‌گرایی به دست آوردیم که احداث و راه اندازی راه آهن شمال جنوب نمونه بارز آن بوده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: گسترش روابط با همسایگان تنها منحصر به بخش اوراسیا نیست و پیش تر نشست سه‌  جانبه با روسیه و ترکیه برگزار شد. در ماه ‌های گذشته دولت سعی کرد تا روابط خود را با سایر همسایگان افزایش دهد و ائتلاف صلح هرمز هم در همین راستا بود. امروز ملت واقف است که افزایش سطح روابط بهترین راه جلوگیری از حضور کشورهای دعوت نشده در منطقه است.

 

 

عراق می‌خواهیم خویشتن ‌داری بیشتری به خرج دهند

ربیعی در ادامه سخنان خود با اشاره به ناآرامی های روزهای گذشته بغداد گفت: در روزهای گذشته و در حالی که دولت و ملت عراق خود را برای میزبانی از بزرگترین رخداد فرهنگی و مذهبی جهان آماده می‌کردند و منطقه نیز همزمان در حال حرکت به سوی صلح و ثبات است حوادث تلخی را شاهد بودیم که متاسفانه عده ای نیز در این حوادث جان خود را از دست دادند.

سخنگوی دولت یادآور شد: دولت عراق اطمینان داده که هیچ برخوردی میان نیروهای امنیتی و معترضان رخ نداده است و گروه های فرصت طلب دیگری دست به این جنایت زده اند از مردم عراق می‌خواهیم خویشتن ‌داری بیشتری به خرج دهند و به دنبال راه حل های دموکراتیک و قانونی برای رسیدگی به مطالبات و پاسخ به آن باشد.

ربیعی خاطرنشان کرد: شهروندان عراقی ضمن پیگیری مطالبات خود باید از هوشیاری لازم برای سوء استفاده بدخواهان از اعتراضات خود برخوردار باشند و به آنها فرصت پیگیری بداندیشی آنها را ندهند.

 

 

وزارت خارجه و کشور راهپیمایی اربعین را بی نظیر تر از قبل پیگیری می کنند

وی با بیان اینکه اطمینان داریم دولت و ملت عراق از بلوغ و آگاهی کافی برای حل مشکلاتشان برخوردار هستند و به خوبی از عهده آن برخواهند آمد، گفت:‌ راه درست غلبه بر مشکلات وحدت عراق حول مرجعیت این کشور و تکیه بر آن است. جمهوری اسلامی ایران همانند همیشه آمادگی خود را برای ایستادن در کنار برادران و خواهران عراقی و هرگونه کمک به آنها اعلام می‌کند و هیچ شکلی از تبلیغات جعلی و مسموم نخواهد توانست دو ملت ایران و عراق را از هم جدا کند.

در همین رابطه خبرنگاری از درباره این ناآرامی  که در استانه مراسم اربعین صورت گرفته و زوار ایرانی نیز عازم این مراسم شده اند پرسید. سخنگوی دولت گفت: برای اربعین بخشی اشکالات در بلیط‌های هواپیما  وجود داشت که امروز در دولت و حاشیه دولت صحبت کردیم. وزیر راه فعالانه تلاش کرده و قیمت ها را کنترل می کند تا مشکلی ایجاد نشود، همین طور در وزارت خارجه و وزارت کشور بی‌نظیرتر از سال‌های قبل این موضوع را پیگیری می‌کنند.

 

 

در ادامه این نشست خبری، ربیعی درباره حذف درآمدهای نفتی از بودجه جاری قبل گفت: بخش جاری بودجه از نفت جدا می شود و تمام تلاش ما بر این است که بودجه جاری را از منابعی مانند مالیات و سایر درآمدهای دولت  جبران کنیم و بودجه نفت را برای پروژه‌های عمرانی استفاده کنیم.

وی در این زمینه توضیح داد: نمی‌خواهم بگویم دولت دو نوع بودجه خواهد نوشت؛ یکی برای نفت و یکی برای غیرنفت،  بلکه یک برنامه بودجه خواهد بود ولی می توانید چنین تصویری هم داشته باشید. گرچه تحریم آسیب رسان و بد است و علیه ملت عمل می کند اما برای سیاستگذار برکاتی هم دارد؛ اینکه بتوانیم بودجه جاری را متکی بر منابع داخلی قرار دهیم یکی از اتفاقات خوبی است که در حال رخ دادن است.

 

 

انتقال فریدون به دانشگاه شهید بهشتی اشکال قانونی نداشته است

خبرنگاری در ارتباط با شبهاتی که در ارتباط با مدرک حسین فریدون، برادر رئیس جمهور مطرح شده است پرسید. سخنگوی دولت پاسخ داد: در خصوص مدرک تحصیلی آقای فریدون مطالعه کردم و ادعاهای آنها را دیدم. دست کم می دانم که دو نفر از آنها بر سلامت روندی که طی شده صحه گذاشتند.

وی افزود: مدتی قبل با آقای غلامی وزیر علوم و مدیران دانشگاه درباره این موضوع صحبت کردم. آقای فریدون قبل از دولت حسن روحانی به عنوان دانشجوی دکتری در یکی از دانشگاه‌های گیلان پذیرفته شده بود بنابراین پذیرش وی در این دولت نبوده است. او به دانشگاه شهید بهشتی که الان رئیس دانشگاه آزاد است انتقال پیدا کرد. وی فرد سختگیری است و من از او سراغ ندارم که بخواهد موضعی به نفع کسی بگیرد. به شخصیت ایشان هم نمی خورد که این انتقال غیرقانونی بخواهد صورت گرفته باشد.

ربیعی در ادامه به سوابق فریدون اشاره کرد و گفت: آقای فریدون پیش از انقلاب در سن 16 سالگی بازداشت شد و بیش از یک سال در زندان های شاه بود. بعد از پیروزی انقلاب هم برای حضور در منطقه کردستانات بیش از یک سال اسیر بود. 30 درصد هم جانبازی دارد. انتقال ایشان بنابر قانون هیچ اشکالی نداشته است.  

 

 

روحانی بارها اعلام کرد که من هیچ خط قرمزی ندارم اما انتظارش رسیدگی منصفانه است

سخنگوی دولت افزود: به بهانه این سوال لازم است که این را مطرح کنم که آقای دکتر روحانی بارها اعلام کرد که من هیچ خط قرمزی ندارم و چندین بار در این خصوص گفته بودند که انتظار ایشان فقط رسیدگی منصفانه است.

ربیعی تاکید کرد: کسی نمی تواند بگوید که در این پرونده از سوی دولت دخالتی صورت گرفته است. برادر رئیس جمهور بودن قطعا هیچ مزیتی برای آقای فریدون در این پرونده نداشته است. اجازه دهید که درباره برعکس آن اظهار نظر نکنم. اما ایشان مانند هر شهروند دیگری حق اعتراض دارد، مسیرهای قانونی را باید طی کند و امیدواریم که منصفانه هم رسیدگی شود. هیچ کسی هم از هر چیزی که به حقوق مردم مربوط شود نه کسی مداخله می کند و نه خدای ناکرده دفاع ناحقی می کند. اما بحث این است که استدلال ایشان هم مثل هر شهروند دیگری شنیده شود.

 

 

شیر مدارس 200 میلیارد تومان شد

ربیعی همچنین به رسانه های مخالف دولت گفت: روی سخنم با رسانه هایی است که راحت دسترسی پیدا می کنند. اگر معتقد هستید بگذارید خود دادگاه کارش را انجام دهد. فضای سنگین سیاسی روی دادگاه درست کردن رویه ای است که مدتی است با آن مواجه هستیم.

از حواشی نشست خبری امروز ربیعی سوالی از سوی یکی از خبرنگاران بود به طوری که ربیعی تا آخر نشست خبری خود چند بار با مزاح به آن اشاره کرد. یکی از خبرنگاران گفت: در جلسه بررسی دادگاه گروه عظام اتهاماتی مالی به همسر شما وارد شد. پاسخ دهید.

ربیعی در پاسخ گفت: من همسر ندارم. اسم کوچک نبردند؟ شباهت اسمی هم دردسر است. شوکه شدم، همسرم کجا بوده است؟

وی افزود: من از قاضی صلواتی خواهم خواست در این باره توضیح دهند.

ربیعی در ادامه و در پاسخ به یکی از خبرنگاران که در ارتباط با بودجه شیر مدارس پرسید گفت:  ۳۰۰ میلیارد تومان درخواست وزارت آموزش و پروش برای شیر مدارس بود. 180 میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد که دیروز در حاشیه دولت بین من و آقای نوبخت و حاجی میرزایی بحثی صورت گرفت که 200 میلیارد تومان شد. صحبتی که با آقای حاجی میرزایی داشتیم امسال با اولویت سراغ مدارس خواهیم رفت. قطعا از مناطق ومدارس محروم و در شهرهای بزرگ هم از مدارس محروم شروع خواهیم کرد. حتما از چند روز آینده اجرا خواهد شد.

 

 

حضور خبرنگارهای روس در جلسه برای سوال درباره همکارشان

دو خبرنگاران روس از دو رسانه مختلف در نشست خبری امروز سخنگوی دولت حاضر شده بودند که از ربیعی درباره بازداشت یولیا یوزیک خبرنگار کشور خود سوال کند. ربیعی پاسخ داد: من که این خبر را شنیدم با مدیران مربوطه صحبت کردم. آنچه که من مطلع هستم پرونده مربوط به تخلفات این خانم در زمینه ویزا و سایر تخلفات بوده است و به زودی نیز به آن رسیدگی و تعیین تکلیف می شود .اساسا پرونده، پرونده معاونت ضدجاسوسی نبوده است.  

اینکه ایشان خبرنگار، تاجر یا گردشگر بوده نمی دانم اما تخلفات در این زمینه و در حوزه ویزا بوده و به سرعت رسیدگی می‌شود. از جزئیات مطلع نیستم.

 

 

ربیعی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد لایحه تابعیت فرزندان با مادر ایرانی و پدر خارجی گفت: این لایحه سال‌ها مد نظر بوده است، چند بار برای حل این مشکل خیز برداشته شد که نشد. اواسط ۱۳۹۴ یکی از مصوبات شورای‌عالی رفاه در مورد کودکان مادر ایرانی بود. در دولت بررسی شد به مجلس رفت شورای نگهبان آن را رد کرد مرجع استعلام کننده جدید به آن اضافه شد. من خودم هم در گیر این پرونده بودم ، این موضوع خوشبختانه حل شد . حدود دوسال پیش حدود ۱۵۰ هزار کودک با این وضعیت وجود داشته است. این لایحه فقط مشمول زنان داخل ایران نیست و مشمول زنان خارج از ایران هم می شود.

 

 

شایعه سرنگ آلوده از کجا شکل گرفت؟

خبرنگاری نیز در ارتباط با ابتلای تعدادی از ساکنان روستای چنارمحمودی به ایدز پرسید. سخنگو پاسخ داد: من در این باره با دو مدیرکل اطلاعات منطقه ای صحبت کردم. با معاونین وزیر بهداشت و وزیر بهداشت مفصل گفت  و گو کردم. با مسئولین سیاسی منطقه صحبت کردم و فکر می کنم اطلاعاتی که می دهم اطلاعات دقیق و جامعی است.

وی گفت: هرگونه استفاده از سرنگ آلوده توسط بهیار وزارت بهداشت را کاملا تکذیب می کنم. به هیچ وجه این ادعا درست نیست. ماجرای شکل گیری این ادعا این بوده که فردی به پزشک مراجعه می کند و پزشک می بیند که ایمنی بدن او پایین آمده است و آزمایش های بیشتری میخواهد. وزارت بهداشت به وظیفه خودش به صورت اخلاقی و حرفه ای خود عمل کرده است. وزاتر بهداشت بلافاصله با دیدن این علائم شیوع شناسی میکند. بهورز ما برای شیوع شناسی می رود. خیلی جاها بیماری هایی می آید که کنترل می شود و بیماری کامل از بین می رود. به همین سیاق همین کار صورت گرفته است. فکر می کنم ماجرا از وقتی به انحراف رفت که این بهورز بازداشت شد. بهورز ما بدون هیچ نظریه تخصصی  و سوال توسط مقام قضایی استان بازداشت می شود.

 

 

گفتند دلیل بازداشت بهورز این بود که ممکن است علیه او خشونت اعمال شود

ربیعی افزود: وقتی من پرسیدم گفتند به خاطر این بود که ممکن بود علیه او خشونت اعمال شود. اما همه اطلاعات غلط از همین نقطه شروع شد. وی افزود: اصلا این بیماری در یک ماه به وجود نمی آید. در همه دنیا انواع بیماری ها هست و درباره آنها مطالعه می شود و از آنها پیشگیری می شود. جای نگرانی نیست. منطقه چنارمحمودی منطقه فرهنگی است. ناامنی روانی بیشتر در این منطقه اثرگذاشته است.

ربیعی با انتقاد از رسانه های فارسی زبان خارجی نیز گفت: این رسانه ها به سرعت سر هر موضوعی می نشینند و موضوع را به پدیده نارسایی نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت می دهند. به این موضوعات آنچنان می دمند که آن را به مساله اجتماعی تبدیل کنند.

وی افزود: الان ١٦ اکیپ در منطقه مستقر است. مردم منطقه مطمئن باشند هیچ سرنگ آلوده ای در کار نبوده است. منطقه 26 معتاد داشته است که ممکن است از سرنگ آلوده استفاده کرده باشند. در همه دنیا ممکن است معتادان از سرنگ های آلوده استفاده کنند. اصلا وزن اتفاق آنگونه نبود که خارجی ها روی آن موج سواری کنند و مردم منطقه را در نگرانی قرار دهند. به مردم منطقه اطمینان می دهیم که وزارت بهداشت با مراقبت مسابه را دنبال می کند. چیز مهمی نبوده و اتفاقی بوده است که می توانست در همه جا رخ دهد.  

برای ما یک هوشیاری است که غربالگری ها باید به موقع اتفاق بیفتد. باید با واقعیت رو به رو شویم و چیزی که هست را درمان کنیم.

 

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.