وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با شبکه خبری المیادین گفت: «دولت آمریکا آنقدر به تحریمها معتاد شده که وقتی تنبیهی پیدا نمیکنند، یک نهاد تحریمشده را با اسم جدید تحریم میکنند.»
به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه ایران به تحریمهای جدید دولت آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد و گفت واشنگتن به تحریمها معتاد شده است.
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران به تحریمهای جدید دولت آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد و گفت واشنگتن به تحریمها معتاد شده است.
ظریف در مصاحبه با شبکه خبری المیادین گفت: «دولت آمریکا آنقدر به تحریمها معتاد شده که وقتی تنبیهی پیدا نمیکنند، یک نهاد تحریمشده را با اسم جدید تحریم میکنند.»
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا جمعه اعلام کرد بانک مرکزی ایران، صندوق توسعه ملی ایران و شرکت اعتماد تجارت پارس را به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۳۲۲۴ تحریم کرده است.
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمبافکن بی-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.
جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرفهای توافق هستهای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را میدادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هستهای عمل کنند.
با گذشت یک سال و محقق نشدن وعدههای اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیهای روز ۱۸ اردیبهشتماه به طرفهای توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینههای نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.
جمهوری اسلامی ایران تا کنون در سه گام گام از تعهدات خود کاسته است. تهران ۱۶ شهریورماه اجرای سومین گام از کاهش تعهدات خود را اعلام کرد.
اولین گام ایران در کاهش تعهدات، عبور از سقف 300 کیلوگرمی ذخایر اورانیوم غنیشده 3.67 درصد، عدم فروش آب سنگین و مازاد اورانیوم غنیشده بود که در تاریخ هجدهم اردیبهشت اعلام شد. گام دوم روز شانزدهم تیر و با بیانیهای دولت مبنی بر افزایش سطح غنیسازی از 3.67 درصد اجرا شد.
گام سوم ایران برای کاهش و توقف برخی تعهدات ذیل برجام که از ۱۶ شهریور شروع شد، بیشتر مربوط به برداشتن محدودیتها روی فعالیتهای تحقیق و توسعه (R & D) از جمله توسعه و راهاندازی نسل جدید سانتریفیوژها در تاسیسات غنیسازی اورانیوم بود.