انباشت گوساله در دامداریها و عرضه تدریجی آنها به بازار موجب شده که قیمت گوشت گرم در سطح کشور پایین بیاید و پیشبینی میشود که رقم کنونی ۹۰۰ هزار ریالی بین یک صد تا یک صد و ۵۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم گوشت نیز کاهش یابد.
معاون تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به افزایش تولید گوشت در کشور و عرضه تدریجی دام به بازار مصرف، روند کاهشی قیمت ادامه یافته و نرخ فروش گوشت گرم باز هم کاهش مییابد.
مرتضی رضایی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: انباشت گوساله در دامداریها و عرضه تدریجی آنها به بازار موجب شده که قیمت گوشت گرم در سطح کشور پایین بیاید و پیشبینی میشود که رقم کنونی ۹۰۰ هزار ریالی بین یک صد تا یک صد و ۵۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم گوشت نیز کاهش یابد.
وی با تایید افزایش قیمت گوشت سفید علیرغم کاهشی بودن قیمت گوشت قرمز در کشور، افزود: در فصل تابستان بهعلت شروع فصل مسافرت و افزایش تقاضا برای مصرف گوشت سفید و مرغ، قیمت این نوع گوشت افزایش مییابد و وزنگیری مرغ و تولید گوشت در برخی از استانها و مناطق گرمسیری نیز کاهش پیدا میکند که مجموع این عوامل موجب افزایش قیمت گوشت مرغ شده است.
معاون تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش حدود ۲۰ درصدی جوجهریزی در تیرماه امسال نسبت به تیرماه سال گذشته تشریح کرد: در سالجاری ۱۲۲ میلیون جوجهریزی در مرغداریهای کشور انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ میلیون قطعه افزایش داشته است و با توجه به پیشبینی افزایش تولید، نگرانی جدی در زمینه افزایش قیمت گوشت مرغ در ماههای آینده وجود ندارد و افزایش چند روز اخیر نیز موقتی است.
جلوگیری از خروج دام زنده راهکار تنظیم بازار گوشت
وی جلوگیری از خروج دام زنده از کشور را یکی از راهکارهای مهم تنظیم بازار گوشت دانست و اضافه کرد: طرح مبارزه با قاچاق دام قبل از آغاز سال توسط ستاد مبارزه با قاچاق کشور تصویب شد که براساس آن تمام دامهای جابهجا شده در کشور باید تعیین هویت و شناسنامهدار شوند.
رضایی تاکید کرد: در این مصوبه، فرصتی ۶ ماهه برای ثبت و شمارهدار کردن گاوها و فرصت یک ساله برای گوسفندها اعلام شد تا نقل و انتقال دام زنده در کشور قابل کنترل و رصد باشد.
وی بیان کرد: کشور ما در ناحیه خشک و نیمهخشک قرار دارد و به همین علت قیمت تمامشده گوشت در ایران نسبت به برخی کشورها بالاتر است اما با این وجود کشش برای خروج دام زنده از ایران بهخصوص به مقصد کشورهای همسایه و حاشیه خلیجفارس وجود دارد و برای تنظیم بازار داخلی، صادرات دام زنده به این کشورها ممنوع است.
اردبیل پایلوت اصلاح نژاد دام در کشور میشود
معاون تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: استان اردبیل یکی از مناطق و قطبهای تولید محصولات کشاورزی و دامی کشور محسوب میشود و در زمینه تولید گوشت گوساله، گوسفند و گوشت طیور از مناطق مهم کشور و از استانهای پیشرو محسوب میشود.
وی از آغاز پروژهای بزرگ برای توسعه و اصلاح نژاد و نیز تولید و تکثیر گوسفند و بز در استان اردبیل به عنوان پایلوت کشوری خبر داد و بیان کرد: نتایج حاصله، پس از اجرا در این استان به کل کشور تعمیم داده شود.
اصلاح نژاد دام اقتصاد روستاها را متحول میکند
معاون تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه اظهار داشت: برای رونق دامداری در روستاها سفارش چندین گونه نژاد برتر و پربازده دام سبک و سنگین با صرفه اقتصادی داده شده است که امیدواریم با سعی و اهتمام مسؤولان و پیگیریهای لازم در آیندهای نزدیک شاهد رشد و شکوفایی صنعت دامپروری در روستاها باشیم.
رضایی تشریح کرد: با برگزاری کارگاههای آموزشی و فنی، اصول نگهداری از نژادهای پربازده از لحاظ شیر و گوشت به روستائیان آموزش داده خواهد شد و سپس دامهای اصلاحشده با نژاد مرغوب در اختیار آنان قرار خواهد گرفت و آشنایی این دامداران با اصول تغذیه دام آشنایی ضروری است.
وی اذعان داشت: آب و هوای استان اردبیل از شرایط مطلوبی برای پرورش دام بهویژه گوسفند برخوردار است و براساس گزارش مسؤولان استان بسیاری از زیرساختهای لازم در این استان مهیا است و نیاز آنچنانی به ساختوساز و هزینه در تامین بسترها وجود ندارد و در فاز نخست اصلاح وضعیت اقتصادی این روستاها تعداد ۶۰۲۰ راس دام به متقاضیات تحویل داده خواهد شد و در مراحل بعدی این رویه ادامه خواهد داشت.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی از تامین منابع ریالی اجرای این طرح خبر داد و گفت: منابع مالی اجرای این طرح از محل منابع داخلی وزارت جهاد کشاورزی تامین شده است و امیدواریم با تامین منابع ارزی اجرای این طرح سرعت گیرد.