عضو فراکسیون امید گفت: اینکه گفته شود چون به دنبال افزایش حداقل سن ازدواج هستیم پس سند 2030 را دنبال میکنیم منصفانه نیست، چرا فکر نمیکنید که ما به دنبال حقوق کودکان هستیم، آیا شما حاشیههای تهران یا روستاهای خراسان را دیدهاید؟ بنده بدترین چیزهای دوران نمایندگی خود را در ارتباط با همین کودک همسری دیدم.
به گزارش جماران؛ یک نماینده مجلس و عضو فراکسیون امید گفت: بنده بدترین چیزهای دوران نمایندگی خود را در ارتباط با همین کودک همسری دیدم، در یکی از روستاهای کشور 12 کودکی که زیر 13 سال ازدواج کرده بودند را به من معرفی کردند تا با آنها دیدار کنم من فقط تحمل دیدن سه نفر از این دختران را داشتم و نتوانستم با بقیه دیدار کنم.
طیبه سیاوشی امروز چهارشنبه 16 مرداد در بیستمین همایش انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل کشور که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد با اشاره به آخرین وضعیت لایحه تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی گفت: خوشبختانه این لایحه در مجلس به تصویب رسید اما شورای نگهبان برای بار دوم به آن ایراد وارد کرد که این ایرادات پس از تعطیلات اخیر مجلس در کمیسیون بررسی و برای تصویب به صحن خواهد آمد، این موضوع اهمیت زیادی دارد چون ما به طور مداوم با مراجعه کنندگانی که فرزندان بدون اسناد هویتی مواجه هستیم و این قانون میتواند مشکلات آنان را کاهش دهد.
سیاوشی در خصوص اصلاحیه ماده 1041 یا قانون عدم کودکهمسری هم گفت: در ماده 1041 قانون مدنی، ازدواج کودکان بین 9 تا 13 سال با اجازه دادگاه صالحه و ولی قهری به رسمیت شناخته میشود ولی ما در این اصلاحیه به دنبال ممنوعیت ازدواج تا سن 13 سال برای دختران و تا 15 سال برای پسران هستیم تا این کودکان بتوانند کودکی کنند و ازدواج بین 13 تا 16 سال هم به اجازه دادگاه و ولی قهری منوط شود.
وی ادامه داد: متأسفانه در کمیسیون قضایی با این موضوع مخالفت شد.
سیاوشی در پاسخ به یکی از دانشجویان که افزایش حداقل سن ازدواج را به پیگیری سند 2030 مرتبط دانست هم گفت: اینکه گفته شود چون به دنبال افزایش حداقل سن ازدواج هستیم پس سند 2030 را دنبال میکنیم منصفانه نیست، چرا فکر نمیکنید که ما به دنبال حقوق کودکان هستیم، آیا شما حاشیههای تهران یا روستاهای خراسان را دیدهاید؟ بنده بدترین چیزهای دوران نمایندگی خود را در ارتباط با همین کودک همسری دیدم، در یکی از روستاهای کشور 12 کودکی که زیر 13 سال ازدواج کرده بودند را به من معرفی کردند تا با آنها دیدار کنم من فقط تحمل دیدن سه نفر از این دختران را داشتم و نتوانستم با بقیه دیدار کنم.
وی ادامه داد: این کودکان وضعیت بسیار دردناکی دارند، این موضوع وقتی در سال 95 در مجلس مطرح شد پیش از آن یک مطالبه داخلی بود.
سیاوشی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تلاش مجلس دهم برای به کارگیری قاضی مشاور زن در دادگاههای کشور هم اشاره و اعلام کرد: این موضوع در لایحه حمایت از خانواده به تصویب رسیده ولی به دلیل ایراداتی که داشته اجرایی نشده و در این دوره مجلس به دنبال اصلاح آن هستیم تا در دادگاههای ما قابلیت اجرایی شدن پیدا کند.
وی در خصوص قانون آموزش حین ازدواج هم اعلام کرد: در حال حاضر آموزش حین ازدواج دو ساعته است و طرح کمیسیون فرهنگی این زمان را به صورت اجباری و به شش ساعت افزایش داده است این طرح آماده شده و آماده ارائه به صحن مجلس است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه به وضعیت کودکان کار به خصوص کودکان زبالهگرد هم اشاره و تصریح کرد: در تهران حدود 4300 کودک زبالهگرد وجود دارد که عمده آنان سنینی بین هشت تا 9 سال دارند، ما در این خصوص سوالی را از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار قرار دادهایم که به زودی به صحن مجلس میآید و امیدواریم این سوال جوابگوی فعالانی که حقوق کودکان را دنبال میکنند باشد.