مهدی چمران می گوید: زمانی که در تقابل با دشمن قرار داریم باید تمامی طیف‌های سیاسی در یک جبهه مشترک قرار داشته باشند و باید از شخص ظریف که مورد تحریم غیرقانونی آمریکا قرارگرفته است دلجویی و حمایت شود.

به گزارش جماران، طی دو روز گذشته، ساختمان وزارت خارجه میزبان چهره‌ها و مقامات عالی کشور بوده است. دیدارهایی که در راستای تأکید بر حمایت از محمدجواد ظریف، سکان‌دار دستگاه دیپلماسی ایران در برابر تحریم‌های غیرقانونی آمریکا انجام شد. اما دومینوی این دیدارها را علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی صبح روز دوشنبه کلید زد. به دنبال آن نیز حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان و سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه به دیدار ظریف شتافتند تا پازل حمایت از ظریف طی یک هفته گذشته تکمیل شود. در چنین شرایطی اما طیف‌های سیاسی تندرو نظیر جبهه پایداری و رسانه‌های وابسته به آن بی‌توجه به مواضع شخصیت‌های برجسته نظام در حمایت از ظریف، تخریب خود را علیه دیپلمات شماره یک ایرانی ادامه داده‌اند.

مهدی چمران، رئیس اسبق شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبر آنلاین با تأکید بر ضرورت ایجاد جبهه‌ای متحد در حمایت وزیر خارجه معتقد است زمانی که شخصیت‌های اصلی و تصمیم‌گیرنده نظام در چنین سطحی از شخص ظریف حمایت می‌کنند، موضع سیاسی و رسمی کشور دراین‌باره مشخص است حرکت مخالف جریانی علیه این مواضع چندان اهمیتی در عرصه سیاست داخلی کشور ندارد.

در ادامه مشروح این گفت‌وگو را بخوانید؛

*******

آقای چمران! اهمیت و ضرورت دیدار اخیر مقامات برجسته نظام ( حسن روحانی، علی لاریجانی و سردار سلیمانی) با محمدجواد ظریف و حمایت از وی در برابر تحریم‌های آمریکا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اکنون جبهه‌ای در مقابل آمریکا و دشمنان خود داریم که در این جبهه باید متحد و منسجم عمل کنیم به‌گونه‌ای گه اگر هم اختلافات داخلی بین جریان‌های سیاسی وجود دارد، در این شرایط باید کنار گذاشته شوند و الان زمان اختلاف افکنی نیست بلکه باید در برابر آمریکای ترامپ که به دنبال قلدری و زورگویی است با خط‌مشی هماهنگ عمل کنیم. حداقل در چنین برهه‌ای باید از ستیز و اختلاف‌نظر در کشور گذر کرد.

 

تحریم ظریف یعنی از نفوذ سخنانش واهمه دارند

در مورد ظریف نیز باید گفت که ایشان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است و جایگاه سخنگوی کشور را در عرصه بین‌المللی دارد. در موضوعاتی به‌مانند برجام و دیگر کنش‌های دیپلماتیک نیز شخص وزیر خارجه چهره شماره یک بود. زمانی که سکان‌دار دستگاه دیپلماسی ایران را تحریم می‌کنند به معنای آن است که از نفوذ سخنان ظریف واهمه دارند و بنا دارند تا مانع از انتشار آن‌ها شوند. البته وزیر امور خارجه به موفقیت توافق با آمریکا امید داشتند و البته پس از علنی شدن بدعهدی آمریکا با خروج از برجام، ظریف نیز در زمان درستی مواضع خود را در برابر واشنگتن تغییر داد که همین امر موجب تقویت وحدت بین دستگاه دیپلماسی و جریان‌های سیاسی دیگر می‌شود.

تداوم تخریب شخص ظریف حتی پس از تحریم وی، از سوی برخی از تندروها و به‌طور ویژه جبهه پایداری، چه توجیهی در شرایط کنونی دارد؟ 
برخی از جناح‌ها انتقاداتی می‌کنند نسبت به زمان و وقتی که مذاکرات از کشور گرفت که البته یک مبحث داخلی است اما زمانی که در چنین شرایطی قرار داریم باید در برابر آمریکا همه در کنار یکدیگر بایستند.

 

همه طیف های سیاسی در تقابل با دشمن باید جبهه مشترک تشکیل دهند

همین تخریب‌ها نمی‌تواند جبهه متحد داخلی علیه آمریکا را تضعیف کند؟ در شرایطی که عالی‌ترین شخصیت‌های نظام از طیف‌ها و مسئولیت‌های گوناگون  در روزهای گذشته به دیدار ظریف رفته و از او حمایت کرده‌اند، تداوم موج تخریب توسط رسانه‌های این جریان‌ها را شاهد بوده‌ایم...

بازهم تأکید می‌کنم زمانی که در تقابل با دشمن قرار داریم باید تمامی طیف‌های سیاسی در یک جبهه مشترک قرار داشته باشند و باید از شخص ظریف که مورد تحریم غیرقانونی آمریکا قرارگرفته است دلجویی و حمایت شود و در کنار او بایستیم. ازاین‌رو اهمیت مخابره سیگنال اتحاد داخلی به دشمن آن است که ما اگر اختلافات درون خانوادگی داریم ، در زمان مواجهه و مقابله با دشمنان محو می‌شوند و در کنار یکدیگر خواهیم ایستاد. 

 

کاری به پایداری ها ندارم، موضع نظام ایجاد جبهه متحد در برابر آمریکاست

اما مثلا چهره‌های جبهه پایداری و رسانه‌های وابسته به آن در عمل به‌نوعی تخریب‌ها را علیه ظریف ادامه دادند و حتی به نوعی خوشحالی از تحریم ظریف را می توان در رفتار و اظهاراتشان مشاهده کرد.

من کاری با دوستان پایداری ندارم، هرکس می‌تواند مواضع خود را اتخاذ کند و خط‌مشی خاصی داشته باشد اما آنچه اکنون جهت‌گیری سیاسی نظام و مردم است ایجاد جبهه متحد در برابر آمریکا است. اما گلایه‌هایی هم وجود دارد. البته من شاهد تخریب ظریف طی روزهای گذشته نبوده‌ام.

حتی اگر با دید خوش‌بینانه نیز به موضوع نگاه کنیم، حداقل این جریان در حمایت از وزیر خارجه با دیگر طیف های سیاسی همراه نشد و دراین‌باره سکوت کرده است.

زمان که برجسته‌ترین شخصیت‌ها نظام جمهوری اسلامی به دیدار وزیر خارجه می‌روند و از او حمایت و دلجویی به عمل می‌آورند دیگر نیازی نیست که تمامی جریان‌های سیاسی حمایت خود را اعلام کنند. ازاین‌رو موضع رسمی نظام دراین‌باره مشخص است. همین که ظریف وزیر خارجه کشورمان است باید از او حمایت شود. حمایت های اخیر البته نشان از همراه مردم با وزیر خارجه دارد. بار دیگر تاکید می کنم که در برابر دشمنان باید ک صف واحد ایجاد شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.