نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص مشکلات مربوط به بازسازی مناطق سیل زده گفت: مشکلات بسیاری در برابر روند بازسازی مناطق خسارت دیده وجود دارد مثلا در حوزه مسکن بعضا چند خانواده در یک خانه زندگی می کردند که در مبلغ پرداختی مشکلاتی را به وجود آورده است. بخش های عمومی هم مثل جاده و پل‌ها وضعیت خوبی ندارد و اقدامات سریع و خاصی انجام نمی شود؛ پیمانکاران علی‌رغم اینکه پای کار هستند اما با گذشت حدود ۴ ماه از سیل همچنان منتظر ابلاغ اعتبارات هستند.

به گزارش جماران؛ با گذشت حدود ۴ ماه از سیل و درحالی که مردم چشم انتظار بازسازی خانه های ترک خورده و زمین‌های کشاورزی‌شان هستند اما به گفته نمایندگان مردم در مجلس، روند بازسازی مناطق آسیب دیده به دلیل نبود اعتبارات لازم و بروکراسی اداری به کُندی انجام می‌شود. علی ساری عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با انتقاد از روند بازسازی مناطق سیل زده خوزستان اظهار کرد: درحالی که بسیاری از خانه ها تَرَک برداشتند و در اولویت بازسازی هستند همه نهادها منتظر ابلاغ اعتبارات هستند و کارها به حدی کُند انجام می شود که گویی مردم هیچ مشکلی ندارند.

مردم خیلی منتظر کمک سیستم‌های دولتی نباشند، چون حجم خسارت بسیار بالاست

علی ابراهیمی با اشاره به روند بازسازی مناطق سیل زده گفت: بر اساس گزارش‌هایی که دریافت کردیم بیشترین زمان، صرف بازسازی مناطق مسکونی می شود که با وام کم بهره و کمک بلاعوض صورت می‌گیرد. البته من از همان ابتدای وقوع سیل هم گفتم که مردم خیلی منتظر کمک سیستم‌های دولتی نباشند، چون حجم خسارت بسیار بالاست و با توجه به اطلاعاتی که از بودجه ۹۸ داشتم، می دانستم از محل صندوق توسعه ملی هم به راحتی نمی‌توان این منابع را تامین کرد.

دستگاه های اجرایی با دقت بالا مقصرین سیل را از آسیب دیدگان واقعی تفکیک کنند

او افزود: البته آیین نامه ها و دستورالعمل هایی برای پرداخت خسارت ابلاغ شده و بانک های عامل هم مشخص شده است، اما به دلیل حجم بالای خسارت نمی‌توان از سیستم دولتی انتظار داشت بتواند اقدام سریعی انجام دهد؛ ضمن اینکه بخشی از خسارت دیدگان در مسیر رودخانه بودند که خودشان متخلف شناخته می‌شوند لذا تفکیک اینکه چه کسانی باعث خسارت شدند و چه کسانی بی تقصیر بودند و خسارت دیدند سخت است و باید دقت استانداری‌ها و فرمانداری‌ها و خصوصاً دستگاه های اجرایی در این رابطه بالا برود.

بخش زیادی از خاک ارزشمند کشور به مسیر رودخانه ها و دریا منتقل شد

اقدامات لازم در راستای جبران خسارت سیل رضایت بخش نیست

ابراهیمی با بیان اینکه اقدامات لازم در راستای جبران خسارت سیل رضایت بخش نیست، اظهار کرد: بخش زیادی از خاک ارزشمند کشور به مسیر رودخانه ها و نهایتا بخشی هم به دریا منتقل شد. لذا بهترین روش این است که به دلیل انتقال خاک های کشاورزی و تغییر و تحولاتی که در اراضی کشاورزی به وجود آمد، در نوع کشت و فعالیت کشاورزی بازنگری و طرح جدیدی ارایه دهیم؛ اما اولویت اول سکونت مردم است؛ زیرا چند وقت دیگر موج سرما در بعضی از مناطق شروع می‌شود و طبیعی است که در درجه اول برای سکونت مردم اقدام شود.

او ادامه داد: در خصوص اراضی کشاورزی پیگیری هایی انجام شده است، اما طرح جامعی که فنی و آینده نگر باشد را ندیدم و فعلا در مسیر جبران بعضی از خسارت ها و ایجاد منازل مسکونی اقدام شده است؛ در صورتی که در حوزه کشاورزی حتما باید مطالعه دقیق در خصوص بستر رودخانه و خسارت‌های احتمالی صورت بگیرد.

ابراهیمی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر هم حجم خسارت‌های اراضی کشاورزی در حدی نیست که در میزان قیمت های محصولات کشاورزی و باغداری در زمستان سال جاری تاثیر بگذارد؛ البته نگرانی ما از جانب گندم بود که تولید نسبتاً خوبی داریم.

وارد شدن اطلاعات سیل زده ها به سیستم به معنای پرداخت خسارت نیست

علی ساری عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان هم با اشاره به آخرین اقدامات در مناطق سیل زده به خبرنگار شفقنا گفت: در تمامی بخش ها اعم از منازل مسکونی، اراضی کشاورزی و جاده ها اقداماتی شروع شده است ولی روندی مطلوبی را شاهد نیستیم؛ مثلا در حوزه اراضی کشاورزی صحبت از ۳۰ هزار پرونده است که ۳ هزار پرونده وارد سیستم شده و بقیه همه در نوبت است و وارد شدن این اطلاعات به سیستم به معنای پرداخت خسارت نیست.

پیمانکاران منتظر ابلاغ اعتبارات برای بازسازی خسارات سیل هستند

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص مشکلات مربوط به بازسازی مناطق سیل زده گفت: مشکلات بسیاری در برابر روند بازسازی مناطق خسارت دیده وجود دارد مثلا در حوزه مسکن بعضا چند خانواده در یک خانه زندگی می کردند که در مبلغ پرداختی مشکلاتی را به وجود آورده است. بخش های عمومی هم مثل جاده و پل‌ها وضعیت خوبی ندارد و اقدامات سریع و خاصی انجام نمی شود؛ پیمانکاران علی‌رغم اینکه پای کار هستند اما با گذشت حدود ۴ ماه از سیل همچنان منتظر ابلاغ اعتبارات هستند.

بروکراسی شدید اداری فرایند رسیدگی به مناطق آسیب دیده را کُند کرده است

 نمی توانیم به مردم بگوییم صبر کنید نوبت بازسازی خانه های شما سال بعد فرا می رسد

ساری با اشاره به اینکه بروکراسی شدید اداری فرایند رسیدگی به مناطق آسیب دیده را کُند کرده است، یادآورشد: متاسفانه سیستم ساده ای را برای این کار تبیین نکردند تا بازسازی به صورت همزمان انجام شود. هیچ دلیلی ندارد که روند بازسازی روستاها به نوبت انجام شود زیرا مردم در شرایطی نیستند که بگوییم صبر کنید نوبت بازسازی خانه های شما سال بعد فرا می‌رسد. درحالی که بسیاری از خانه ها تَرَک برداشتند و در اولویت بازسازی هستند همه نهادها منتظر ابلاغ اعتبارات هستند و کارها به حدی کُند انجام می شود که گویی مردم هیچ مشکلی ندارند.

بخشی کوچکی از مردم خوزستان هنوز در چادر هستند

حضور مسوولین در مناطق سیل زده برای مردم خانه و جاده نمی شود

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: کسی نمی تواند زحمات دولت را انکار کند که با تمام وجود در مناطق سیل زده حاضر بود اما اینها برای مردم خانه، جاده، پل و مدرسه نمی شود. درحال حاضر افراد کمی در چادر هستند ولی بسیاری از خانه ها آسیب دیده که باعث شده مردم شب را در حیاط خانه بخوابند؛ بنابراین نیاز است نهادهای متولی سریع تر از این وارد عمل شوند.

بخشی از اراضی سیل زده خوزستان هنوز زیر آب است

کشاورزان زمستان سال قبل و تابستان را از دست دادند و احتمال زیاد زمستان پیش رو را هم از دست می دهند

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آب هنوز در بخشی از زمین های کشاورزی باقی مانده است گفت: اکثر آب ها از اراضی کشاورزی تخلیه شده ولی در انتهای رودخانه کرخه حدود ۲۰۰۰ هکتار زیر آب است که توسط پهپاد کارشناسی می شود و وزارت نیرو باید سریع‌تر دست به کار شود. کشاورزان زمستان سال قبل و تابستان را از دست دادند و احتمال زیاد زمستان پیش رو را هم از دست می دهند.

ساری در پایان خاطرنشان کرد: فرایند رسیدگی به مردم نیازمند این است که روند بازسازی همه خانه ها و روستاها همزمان انجام شود تا رضایت عمومی حاصل شود. مردم نمی توانند صبر کنند تا مشکلات یک روستا تمام شود بعد به سراغ روستای آنها بروند و مساله مهمتر این است که مسوولین باید تا می توانند از بروکراسی مربوطه کم کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.