وزیر امور خارجه کشورمان گفت: کشورهایی که با اقداماتشان در درگذشته هزاران نفر را قربانی سلاح‌های کشتار جمعی خود کرده‌اند امروزه نمی‌توانند مدعی مقابله با این سلاح‌ها باشند.

به گزارش جماران،  محمد جواد ظریف که امروز در «همایش نفس‌های سوخته»، گرامیداشت قربانیان شیمیایی سردشت در هتل انقلاب تهران سخن می‌گفت، افزود: اگر کشورهای مدعی مقابله با سلاح‌های شیمیایی و کشتار جمعی در قبال استفاده صدام از این سلاح‌های در جنگ تحمیلی علیه ایران سکوت نمی‌کردند داعش نمی‌توانست به سلاح‌های کشتار جمعی دست یابد.

وی ادامه داد: سال‌های قبل اعلام کردیم داعش به سلاح‌های شیمیایی دست یافته است اما آمریکا و دیگر مدعیان مقابله با سلاح‌های شیمیایی و کشتار جمعی، همان طوری که در برابر اسناد مربوط به جنایات صدام در جنگ تحمیلی سرپوش گذاشتند به این گزارش‌ها هم توجه نکردند و امروزه هم بر این گزارش‌ها همچنان سرپوش می‌گذارند. استفاده صدام از سلاح‌های شیمیایی بر ضد مردم ایران تقریباً از سال ۱۳۶۳ شروع شد و اسناد این جنایت‌ها همواره به سازمان ملل گزارش می‌شد اما توجهی به این گزارش‌های نمی‌شد. همین بی‌توجهی‌ها باعث حمله شیمیایی ددمنشانه به سردشت نشد و این حمله مقدمه‌ای شد تا صدام حلبچه را نیز با سلاح‌های شیمیایی بمباران کند اما شورای امنیت هیچ تحرکی از خودش نشان نداد.

ظریف یادآور شد: پس از حملات شیمیایی صدام بر علیه مردم ایران و علارغم کارشکنی‌های آمریکا، هیأتی برای بررسی جنایت صدام به ایران اعزام کردیم و آنها این جنایت‌ها را دیدند اما باز هم بر علیه جنایت‌های کسی که مورد حمایت‌شان بود حتی یک جمله بر زبان نیاوردند. آنها باید پاسخ بدهند که اگر استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی خط قرمز آنهاست چرا در برابر جنایت‌های صدام سکوت کردند؟

وی در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: ایران به عنوان بزرگترین قربانی سلاح‌های شیمیایی و کشتار جمعی، با نظر شرعی مقام معظم رهبری همواره مخالف استفاده از این سلاح‌های بوده و هست و در همین راستا به عضویت کنوانسیون مقابله با این سلاح‌های در آمده است. سال‌ها از تصویب کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و کشتار جمعی گذشته است اما آمریکا هنوز سلاح‌های شیمیایی خود را از بین نبرده است اما همچنان مدعی مبارزه با این سلاح‌ها است. از سوی دیگر رژیم صهیونیستی هنوز به عضویت این کنوانسیون درنیامده و زرادخانه‌های هسته‌ای را همچنان حفظ کرده است. این رژیم در کنار کشورهایی همچون آمریکا مخالف دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستند اما همانطوریکه مقام معظم رهبری فرمودند اگر ایران اراده انجام این کار را داشت مخالفت آنها پشیزی ارزش نداشت. البته ایران همیشه مخالف دستیابی به این سلاح‌ها بوده و هست.

ظریف همچنین گفت: آمریکا با دارا بودن پیشینه قربانی کردن هزاران نفر در نقاط مختلف جهان، چگونه نگران کشته شدن ۱۵۰ نفر شده است؟

وی افزود: ایران به عنوان بزرگترین قربانی سلاح‌های کشتار جمعی، مدعی مقابله با این سلاح‌ها است چون هیچگاه دنبال چنین سلاح‌هایی نبوده و آن را مخالف حفظ امنیت و انسانیت می‌داند. در عین حال تلاش می‌کند استفاده‌کنندگان از این سلاح‌ها را به پای میز محاکمه بکشاند. ایران همواره در سطح بین‌المللی تلاش می‌کند نه تنها منطقه خاورمیانه، بلکه کل جهان عاری از چنین سلاح‌هایی باشد تا سردشت دیگری ایجاد نشود.

ظریف تاکید کرد: باید کابوس استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی از منطقه و جهان حذف شود.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگر سخنانش گفت: همواره اعتقاد داشته و داریم که بزرگترین سرمایه و ابزار بازدارندگی در کنار توانمندی‌های دفاعی و سلحشوران جان برکف، مقاومت و فرهنگ ایثار و شهادت است. همین مقاومت‌ها است که باعث سربلندی کشورمان در برابر قدرت‌های زورگو شده است. امروز صدام و علی شیمیایی کجا هستند؟

در بخش این همایش، حجت‌الاسلام شهیدی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیادشهید و امور ایثارگران، با ارائه گزارشی از اقدامات گرفته در راستای درمان جانبازان شیمیایی گفت: استفاده صدام از سلاح‌های شیمیایی در جنگ باعث شد ۶۵ هزار نفر جانباز شیمیایی شوند.

وی با اشاره به تشکیل بانک جامع اطلاعات جانبازان شیمیایی گفت: همواره سعی کرده‌ایم با اعزام تعدادی از این جانبازان به مجامع بین‌المللی پیگر حقوق آنها باشیم و جنایت‌های صدام را افشا کنیم و تعداد زیادی پرونده حقوقی نیز در این راستا تشکیل شده است. هر چند باید گفت به صورت صددرصد نتوانستیم کاری انجام بدهیم.

شهیدی همچنین از راه‌اندازی کلینیک تخصصی و ارجاع مصدومان شیمیایی در بیمارستان ساسان تهران خبر داد.

در این همایش از دکتر محمدجواد ظریف به دلیل کمک به حضور جانبازان شیمیایی برای افشای جنایت‌های انجام گرفته صدام و حامانش در جنگ تحمیلی تقدیر شد.

تقدیر از برخی جانبازان شیمیایی و درمانگران مصدومان شیمیایی دیگر بخش این همایش بود.

 

حجم ویدیو: 3.03M | مدت زمان ویدیو: 00:01:05
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.