معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: در این برهه تاریخی و برای مقابله به فشارهای و تحریمهای دشمنان؛ کم کردن فشار بر مردم، حمایت از اشتغالزایی و حفظ اشتغال موجود از مباحثی است که باید در قالب اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی و اجرا شود.
به گزارش جماران؛ معاون اول رئیس جمهوری گفت: هدف گذاری آمریکا و همپیمانانش برهم زدن و پاشیدن اقتصاد و حذف منابع درآمدی ایران است که با این حربه می خواهند زندگی مردم را سخت و ملت را به حرکت اعتراضی وا دارند.
دکتر اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان افزود: دشمنان و به ویژه آمریکا در ماجرای خروج از برجام میخواهد افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهند، البته همه مردم میدانند که اینها حربههایی برای فشار به مردم ایران و کشور ایران است.
این مسئول ادامه داد: هنر مدیران این است که در مقابل محدودیت و فشارهای دشمنان راهکاری برای اداره کشور داشته باشیم و فشارها را برای مردم کم کنیم.
وی اظهار داشت: در این برهه تاریخی و برای مقابله به فشارهای و تحریمهای دشمنان؛ کم کردن فشار بر مردم، حمایت از اشتغالزایی و حفظ اشتغال موجود از مباحثی است که باید در قالب اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی و اجرا شود.
فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی کشور با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد بودجه کشور بر اساس درآمدهای نفتی پیش بینی شده است خاطرنشان کرد: کاهش اتکا به درآمدهای نفتی از برنامهای مهم اقتصاد مقاومتی است که در بودجه سال ۹۸ نباید خیلی روی در آمد نفت حساب باز کنیم و بدنبال منابع در آمدی دیگر باشیم.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: معیشت مردم، ارز آوری و رونق تولید از مسائل دیگری است که باید در اقتصاد مقاومتی روی این مقولهها برنامه ریزی کنیم.
این مسئول جهت گیری حمایت و حفاظت از بخش خصوصی را از مهمترین بخش اقتصاد کشور برشمرد و اضافه کرد: در برهه کنونی باید با فعال کردن کار گروههای رفع موانع تولید از واحدهای تولیدی و صنعتی حمایت کنیم.
جهانگیری تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی باید در سال ۹۸ محور کار مسئولان و مدیران باشد به نحوی که مردم زندگی آبرومند داشته باشند و ضمن استفاده از همه ظرفیتهای کشور برای معیشت طبقات ضعیف جامعه برنامه ریزی کنیم.
توجه به تولیدهای پیش ران برای تحقق اقتصاد مقاومتی
وی رونق تولید را یکی دیگر از مؤلفههای اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: رونق تولید با گفتار و شعار محقق نمیشود بلکه باید حوزههایی که نقش پیش ران دارند را اصل قرار دهیم و بر اساس آنها برنامه ریزی کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری مسکن را از حوزههای پیش ران برشمرد و افزود: چنانچه صنعت ساختمان را در کشور فعال کنیم؛ ۱۲۰ رشته شغلی و کاری فعال میشوند که کمک شایانی به رونق تولید و اشتغال خواهد داشت.
این مسئول حوزه حمل و نقل را یکی دیگر از بخش های پیش ران تولید نام برد و اظهار داشت: صنعت خودرو اگر زمین بخورد چند صد هزار شغل و چند هزار قطعه ساز دچار مشکل میشوند و همچنین صنعت واگن سازی در این بخش نیز فرصتهای اشتغالزایی و تولیدی مناسبی در خود دارد.
جهانگیری از حوزه صادرات به عنوان مهمترین پیش ران تولید یاد و خاطرنشان کرد: تقویت و رونق صادرات ضمن ارزآوری به اقتصاد کشور کمک و این حوزه را متحول میکند.
پیدا کردن منابع درآمدی جدید و کاهش هزینهها
فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی کشور تصریح کرد: در این شرایط خاص کشور باید در برخی سرفصلهای بودجه کشور تغیراتی دهیم، پیدا کردن منابع درآمدی جدید توسط مدیران و مسئولان و افزایش آنها میتواند در این بخش مؤثر باشد.
وی کاهش هزینهها را یکی دیگر از راهکارهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: مدیری که در جمهوری اسلامی نتواند حداقل ۲۰ درصد هزینهها را کاهش دهد، بدان معنا ست که شرایط خاص کشور را درک نکرده است.
جهانگیری اضافه کرد: کشور ما با وجود همه فشار و تحریمها خوشبختانه بدهی خارجی ندارد، این در حالی است که نسبت به کشورهای دیگر داراییهای بیشتری داریم و بر همین اساس باید منابع درآمدی جدیدی ایجاد کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: در راستای اقتصاد مقاومتی و مقابله با فشارهای اقتصادی باید بخشی از داراییها را مولد کنیم.
مردم و فعالان اقتصادی پای انقلاب ایستادهاند
این مسئول گفت: مردم و فعالان اقتصادی در همه جای ایران پای انقلاب و نظام ایستادهاند و همواره پشتوانهای برای مبارزه با دشمنان بین المللی هستند و شرایط سخت و مشکلات را تحمل میکنند.
جهانگیری افزود: مدیران باید قدر این مردم را بدانند و خدمت به این مردم را افتخار بدانند و منت سر آنها نگذارند و با همه توان گره از مشکلات آنان باز کنند.
وی اظهار داشت: ایران کشوری قدرتمند، بزرگ و با ظرفیت است که سابقه تاریخی، تمدنی و فرهنگی غنی دارد که باید از این هویت و سابقه دفاع کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری در پایان یادآور شد: زنجان استانی با ظرفیت و ثروتمند است و زیر ساخت های مناسبی برای توسعه دارد.