در بخشی از بیانیه پایانی اجلاس سیکا آمده است: ما حمایت غیرقابل تغییر خود از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هستهای ایران که همچنان دستاورد بزرگی در زمینه موفقیت دیپلماسی چندجانبه است و توسط قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل در سال 2015 هم بهاتفاق آرا مورد تأیید قرار گرفته، را اعلام و تأکید میکنیم که برجام مؤثر بودن خود را بهخوبی ثابت کرده و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.
به گزارش جماران؛ رهبران کشورهای شرکتکننده در کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا) در دوشنبه، با استقبال از پایبندی کامل ایران به تعهداتش در چارچوب برجام، بر لزوم اجرای تعهدات سایر طرفهای این توافقنامه تأکید کردند.
به نقل از خبرگزاری «نووستی»، شرکتکنندگان در نشست سران کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا) که در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، برگزار شد، در بیانیه پایانی خود تأیید کردهاند که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هیچ جایگزینی ندارد و از همه طرفین شرکتکننده در این توافقنامه خواستند تا به تعهدات خویش بهطور کامل عمل کنند.
در این بیانیه پایانی که نسخهای از آن در سایت رسمی کاخ کرملین منتشر شده، در این باره آمده است: «ما حمایت غیرقابل تغییر خود از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هستهای ایران که همچنان دستاورد بزرگی در زمینه موفقیت دیپلماسی چندجانبه است و توسط قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل در سال 2015 هم بهاتفاق آرا مورد تأیید قرار گرفته، را اعلام و تأکید میکنیم که برجام مؤثر بودن خود را بهخوبی ثابت کرده و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد و از اینکه جمهوری اسلامی ایران بهطور کامل به تعهدات هستهای خویش در چارچوب برجام عمل و این مسئله را آژانس بینالمللی انرژی اتمی مورد تأیید قرار داده، استقبال میکنیم و از سایر طرفهای شرکتکننده در این توافقنامه هم میخواهیم تا به تعهدات خویش در چارچوب برجام عمل کنند تا اهداف در نظر گرفتهشده در این توافقنامه به دست آید».
مخالفت با هر نوع تصمیم یکجانبه درباره شهر "قدس" و دخالت در امور داخلی سایر کشورها
شرکتکنندگان در نشست سران دوشنبه همچنین مخالفت خود را با هرگونه تصمیمگیری یکجانبه که ممکن است به تغییر وضعیت شهر مقدس قدس بینجامد اعلام کردند.
در بیانیه پایانی این کنفرانس آمده است: «ما بهطور قاطع مخالف هرگونه تصمیمگیری یکجانبه هستیم که میتواند وضعیت شهر مقدس قدس را تغییر دهد. ما خواستار پایبندی به حق قطعی ملت فلسطین برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی در چارچوب مرزهای تعیینشده در سال 1967 بهپایتختی شهر قدس هستیم و همچنین از نقش تاریخی کشور اردن بهعنوان محافظ مسجدالقصی حمایت میکنیم».
علاوه بر این رهبران کشورهای شرکتکننده در کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا مورد تأیید قرار دادند که هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی سایر کشورها، ازجمله با هدف تغییر دولتهای قانونی در آنها را ندارد.
در سند پایانی تأکید شده است: «ما تأیید میکنیم که هیچ کشور یا گروهی از کشورها اجازه ندارند بهطور مستقیم یا غیرمستقیم و بهبهانههای مختلف در امور داخلی سایر کشورها، ازجمله با هدف تغییر دولتهای قانونی در آنها دخالت کنند و هر کشوری این حق را دارد که بهطور مستقل نظام سیاسی خود را تعیین کند».