سخنگوی جامعه روحانیت مبارزه گفت: تلاش امام (ره) این بود که نظام با آرای عمومی مردم شکل بگیرد به همین علت ابتدا همه پرسی نظام جمهوری اسلامی و بعد آن همه پرسی قانون اساسی را گذاشتند و بعد از آن هم برای انتخاب رئیس جمهوری، نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری همه بر آرا مردم تکیه کردند.
به گزارش جماران؛ سخنگوی جامعه روحانیت مبارزه با تاکید بر اینکه مهمترین میراث امام (ره) برای ایران ،" نظام جمهوری اسلامی "است ، گفت: امام (ره) تمام هم و همتشان برقراری حکومت اسلامی بود که در قالب جمهوری اسلامی آن را برپا کردند.
حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در آستانه سی امین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) درباره مهمترین میراث ایشان برای ملت ایران افزود: به دلیل اینکه ۱۰ سال حضرت امام (ره) رهبری این نظام را بر عهده داشتند همه ویژگیهایی را که باید داشته باشد را در آن برقرار کردند.
وی ادامه داد: تلاش امام (ره) این بود که نظام با آرای عمومی مردم شکل بگیرد به همین علت ابتدا همه پرسی نظام جمهوری اسلامی و بعد آن همه پرسی قانون اساسی را گذاشتند و بعد از آن هم برای انتخاب رئیس جمهوری، نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری همه بر آرا مردم تکیه کردند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز یادآور شد: برخی کشورها که انقلاب میشود حداقل یکی دو سال وضعیت فوق العاده اعلام میکنند و اجازه نمیدهند قانون گذاری صورت بگیرد این در حالی است که امام (ره) فرمودند نظام جمهوری اسلامی باید بر اساس آرا مردم شکل بگیرد و از اول باید با قانون اساسی باشد بنابراین از میراث امام (ه) قانون اساسی، عمل به قانون و محور قرار گرفتن قانون و استکبار ستیزی است.
مصباحی مقدم با بیان اینکه امام (ره) فرمودند هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید گفت: امام (ره) از اول به مردم اعلام کردند که در مقابل نظام جمهوری اسلامی استکبار جهانی با سردمداری آمریکا ایستاده که باید با آن مقابله کنیم.
وی از دیگر میراث امام (ره) را عدالت طلبی و برقراری عدل و عدالت سیاسی، قضائی و اقتصادی عنوان کرد و گفت: عدالت به معنای توزیع عادلانه فرصتها و امکانات است.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز حمایت از محرومان و راه اندازی کمیته امداد و مردمی کردن اقتصاد را از دیگر میراث امام (ره) برشمرد و گفت: بنیانگذار انقلاب به دولت وقت میگفتند که دولت نمیتواند به تنهایی مشکلات اقتصادی کشور را حل کند و باید به مردم میدان دهد و از کارهایی که از عهده مردم بر میآید به مردم واگذار کنید.
مصباحی مقدم افزود: حتی نسبت به واردات و صادرات ایشان تاکید داشتند. اصل ۴۴ قانون اساسی تکلیف کرده بود که تجارت خارجی جز بخش دولتی است اما امام تصریح کردند که دولت خود واردکننده نباشد و همانهایی که وارد میکردند وارد کنند و دولت نظارت کند تا آنچه نباید وارد شود وارد نشود.
مصباحی مقدم ادامه داد: از دیگر میراث امام تبلیغ و ترویج اسلام و ارزشهای اسلامی است. ایشان کاری کرد که مردم با دل و جان به میدان آمدند و جان و جوانان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و تقدیم اسلام کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد مردم سالاری از دیدگاه امام ره گفت: این دیدگاه برآمده از آموزههای دینی است، امام (ره) امتناع داشتند که افکار و آرمانها و مواضع خود را از اندیشههای غربی و شرقی بگیرند.
وی افزود: اگر مردم سالاری در افکار امام (ره) بسیار برجسته است دقیقاً برآمده از ذات دین اسلام است، یعنی دین اسلام دینی است که در تشکیل حکومت روی مردم حساب میکند و تکلیف مردم میداند که حکومت را برپا کنند و به دوش شخصی دارای صلاحیت از نظر فقاهت و عدالت بگذارند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: من این اندیشه را در پژوهش نامه انقلاب اسلامی توضیح دادم. گفتم که اگر به حرفهای امام (ره) دقت و آن را تحلیل کنید همه تکیه بر این است که بدون حضور، یاری، حمایت، نظر و رأی مردم امکان تحقق، اجرایی و عملی شدن حکومت اسلامی نیست بلکه گامی بالاتر از این، مشروعیت ندارد، آنگاه حکومت اسلامی شکل میگیرد که مردم به آن اقبال کرده باشند و مردم اعتماد کنند و رضایت دهند و مطالبه کنند.
وی یادآور شد: شما این را در رفتار پیامبر (ص) هم میبینید، پیامبر (ص) برای تشکیل حکومت در مدینه از بیعت با مردم یثرب قبل از هجرت شروع کردند و زمانی که وارد مدینه شدند اولین کاری که کردند بیعت گرفتن با مردم بود که بیعت در آن روزگار تبدیل به رأی و ابراز نظر مردم در قالب آرا شده است.