وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: من و بولتون در این زمینه هم نظر هستیم. اما هر مقام ارشد می تواند نظرات متفاوتی داشته باشد. ترامپ می خواهد مقامات، منعکس کننده نظرات او باشند که بر اساس واقعیت هایی است که می بیند؛ از این رو من و جان هم این کار را انجام می دهیم.
به گزارش جماران؛ وزیر خارجه آمریکا به وجود اختلاف نظر با مشاور امنیت ملی ترامپ درباره ایران اعتراف کرد اما تلاش کرد تفاوت نظر مقامات عالی را امری طبیعی جلوه دهد.
مایک پمپئو روز پنج شنبه در گفت وگو با شبکه خیری سی ان بی سی این مطلب را در پاسخ به سوالی که آیا با جان بولتون درباره ایران هم نظرید، مطرح کرد.
وی افزود: ممکن من و جان به طور کامل با همدیگر موافق نباشیم اما درباره چشم انداز تهدیدهای جهانی به طور کامل در یک راستا هستیم.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: من و بولتون در این زمینه هم نظر هستیم. اما هر مقام ارشد می تواند نظرات متفاوتی داشته باشد. ترامپ می خواهد مقامات، منعکس کننده نظرات او باشند که بر اساس واقعیت هایی است که می بیند؛ از این رو من و جان هم این کار را انجام می دهیم.
پمپئو در پاسخ به این سوال که شما موافق مذاکره هستید اما جان به طور کامل با آن مخالف است، گفت: این مساله را رئیس جمهوری به طور کامل روشن کرده است که اکنون زمان مناسب مذاکره است.
وی افزود: آنچه که برای من و جان جالب بود، این است که رئیس جمهوری آن را بسیار مهم دانست و گفت که برای مذاکره آماده است هرگاه که جمع بندی ایرانی ها این باشد که بهترین منافعشان در مذاکره است. ما برای دریافت تماسشان آماده ایم.
وزیر خارجه آمریکا درباره تاثیر تحریم های نفتی ایران بر بازار جهانی هم مدعی شد دولت ترامپ اقداماتی را برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت انجام داده است.
پمپئو اطمینان داد که مطمئن هستیم که ما کار سختی را انجام داده ایم تا مطمئن شویم که بازار به خوبی عرضه می شود و من امیدوارم بتوانیم این کار را ادامه دهیم و من فکر می کنم که می توانیم.
وزیر خارجه آمریکا درباره نشست روز سه شنبه خود با اعضای کنگره آمریکا هم گفت فکر می کنم تقریبا هر عضو، دموکرات و جمهوری خواه به طور یکسان از آن اتاق بیرون آمدند و تهدیداتی که ما در حال بحث در مورد آن هستیم را درک کردند.
پمپئو مدعی شد آنها فهمیدند که تصمیم رئیس جمهوری ترامپ برای جلوگیری از تهدید و محافظت از نیروهای ما، کاملا توجیه و منطقی بود.
اظهارات وزیر خارجه آمریکا درشرایطی مطرح می شود که دموکرات های کنگره پس از این نشست به صراحت گفتند که ترامپ و مقاماتش باید بدانند که هیچ مجوزی برای جنگ با ایران ندارند.
آنها خروج آمریکا از برجام، اعمال تحریم های شدید و رفتارهای تحریک آمیز را باعث تشدید تنش با ایران دانستند.
وی درباره دیدار جان کری با مقامات ایران هم گفت: من تاکنون ندیده ام مقاماتی که در کار نیستند، تلاش کنند به نیابت از ایالات متحده علیه سیاست های رئیس جمهوری ترامپ اقدام کنند. من نمی توانم جزئیات این دیدار را بگویم.
وزیر خارجه آمریکا افزود: کاش می توانستم بگویم که اطمینان دارم که اینگونه نیست اما من دیدم که جان کری به همراه ارنست مونیز و وندی شرمن به مونیخ رفتند و در آنجا با همه کسانی که در برجام هستند که اساسا شکستی برای آمریکا بود، دیدار کردند.
به نظر می رسد مقامات کاخ سفید با درک شکست در سیاست های فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران و فشاری که به خاطر انتخابات 2020 متحمل می شوند، نیازمند تخریب چهره دموکرات ها دارند تا هم توجیه گر ناکامی خود باشند و هم اهرمی برای چالش دموکرات ها در موضوع دخالت عوامل خارجی ایجاد کنند.