سه طرف بر پایبندی روسیه، فرانسه و آلمان به همکاریهای سودمند با ایران در عرصه تجاری و اقتصادی تاکید کردند.
به گزارش جماران؛ روسای جمهوری روسیه و فرانسه و صدر اعظم آلمان در گفت وگوی تلفنی سه جانبه بر اهمیت حفظ برجام تاکید کردند.
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین شامگان سه شنبه اعلام کرد: ولادیمیر پوتین، امانوئل مکرون روسای جمهوری روسیه و فرانسه و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در مذاکره تلفنی درخصوص اوضاع پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گفت وگو کرده و سه طرف بر اهمیت حفظ این توافق بین المللی که عامل کلیدی در حفظ ثبات و امنیت بین المللی است، تاکید کردند.
سه طرف بر پایبندی روسیه، فرانسه و آلمان به همکاریهای سودمند با ایران در عرصه تجاری و اقتصادی تاکید کردند.
**توافق برای ادامه هماهنگی اقدامات برای حل مساله سوریه
در ادامه گفت وگوی تلفنی سران سه کشور بطور مفصل در خصوص اوضاع سوریه ازجمله با توجه به موارد متعدد نقض آتش بس از سوی عناصر افراط گرا و تروریست ها در ادلب گفت و گو شد.
پوتین سران فرانسه و آلمان را در جریان اقدامات مشترک روسیه با ترکیه برای اوضاع شمال غرب سوریه و دفاع از ساکنان این مناطق و رفع تهدید تروریستی در سوریه قرار داد.
در این گفت وگوی تلفنی به تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه و آغاز بکار آن ازجمله باتوجه به توافق های بدست آمده در اجلاس سران روسیه، ترکیه و آلمان در استانبول توجه خاص شد.
سه طرف برای ادامه هماهنگی اقدامات در مسیر حل و فصل سیاسی بحران سوریه بر اساس قطعنامه 2254 شورای امنیت و مطابق با اصول تامین حق حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه توافق کردند.
**تاکید بر حل و فصل سیاسی اوضاع اوکراین
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین در ادامه گزارش اعلام کرد: سران سه کشور در ادامه گفت وگوی تلفنی در خصوص بحران داخلی اوکراین باتوجه به سیاست ناکام دولت سابق اوکراین به ریاست پترو پروشنکو و تغییر حکومت این کشور گفت وگو و تبادل نظر کردند.
سه طرف خاطرنشان کردند که تنها راه حل بحران اوکراین مجموعه تدابیر در چارچوب توافقنامه مینسک است.
در این گفت وگوی تلفنی همچنین در خصوص حل مساله حضور روسیه در مجمع پارلمانی شورای اروپا که از سال 2014 با اعمال تحریم ها در مورد هیات روسیه، مساله بروز کرده است، گفت وگو شد.
گفتنی است هیات روسی از آن زمان که حق رای و شرکت در فعالیت کمیسیون های مجمع پارلمانی شورای اروپا را از دست داد در نشست های آن شرکت نمی کند و حق عضویت سالانه شامل 30 میلیون دلار را نمی پردازد.