سفیر اسبق انگلیس همچنین هشدار داد که رویکرد ضد ایرانی آمریکا، خطر رقابت تسلیحات هستهای را افزایش داده، به اقتصاد کشورهایی نظیر ترکیه که به نفت ایران وابسته هستند خسارت زده و منطقه را بیثبات میکند.
به گزارش جماران؛ «پیتر وستمکات» سفیراسبق انگلیس در آمریکا معتقد است که تحریمهای ضد ایرانی واشنگتن هدف مشخصی را دنبال نمی کند، درنتیجه کارایی ندارند.
وستمکات با انتشار پیامی در توییتر نوشت: تحریمها زمانی کارایی دارند که هدف مشخصی را دنبال کنند، مثل پایان آپارتاید یا آغاز مذاکرات هستهای؛ در غیر این صورت مانند آب جوشی است که سوپاپ ندارد و درنهایت زودپز منفجر میشود.
وی همچنین پس از اعلام تصمیم آمریکا درباره تمدید نکردن معافیت برای خریداران نفت ایران گفته بود، این مساله سایر کشورها را عصبانی میکند که به آنها گفته شود، از سیاستهای آمریکا که قبولش ندارند تبعیت کنند.
سفیر اسبق انگلیس همچنین هشدار داد که رویکرد ضد ایرانی آمریکا، خطر رقابت تسلیحات هستهای را افزایش داده، به اقتصاد کشورهایی نظیر ترکیه که به نفت ایران وابسته هستند خسارت زده و منطقه را بیثبات میکند.
«پیتر وستمکات» (Peter Westmacott) دیپلمات بازنشسته انگلیسی اولین مأموریت خارج کشور خود را در سال 1974 میلادی در سفارت انگلیس در تهران آغاز کرد و به همین سبب به موضوعات مرتبط با ایران علاقهمند است. او در سالهای 2012 تا 2016 سفیر انگلیس در واشنگتن بود که به گفته خود، زمان زیادی را صرف رایزنی با مقامات آمریکایی برای دفاع از برجام کرده است.
وستمکات پیش از خروج آمریکا از برجام، به ایرنا گفته بود: دونالد ترامپ درزمینهٔ برجام موفق به ایجاد اجماع نشده، چراکه ما و سایر امضاکنندگان برجام، وقتی آن را امضا کردیم به این معنی بود که موافق این توافق هستیم. حتی در داخل آمریکا و کنگره نیز همگرایی در مورد دیدگاههای ترامپ وجود ندارد.
این دیپلمات اسبق انگلیسی افزود: ترامپ دیدگاه متفاوتی نسبت به برجام دارد اما به نظر من هیچ راهی برای مذاکره دوباره بر سر این توافق وجود ندارد. اولویت ما در اروپا هم این است که این سند امضاشده با موفقیت اجرا شود.
ترامپ 18 اردیبهشتماه سال گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و چهاردهم آبان، دوره تازه تحریمهای ضد ایرانی را که عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، کشتیرانی و بانکی را شامل میشد به اجرا گذاشت.
سایر کشورهای امضاکننده برجام یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه و بینالمللی، تأکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکتهایشان با ایران حمایت میکنند.
واشنگتن چندی پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروههای تروریستی خود قرارداد و هفته گذشته نیز در بیانیهای اعلام کرد که معافیت خریداران نفت ایران را دیگر تمدید نمیکند و به عبارتی هیچ کشوری حق ندارد از ایران نفت بخرد.
این تصمیم بازهم موردانتقاد کشورهای عضو برجام و اتحادیه اروپا و همچنین برخی از خریداران عمده نفت ایران ازجمله چین و ترکیه قرار گرفت. اقدام یکجانبه آمریکا موجب نگرانی در بازارهای جهانی شد و بازار نفت با واکنش منفی به این تصمیم، شاهد افزایش سهدرصدی بود که بیشترین میزان افزایش در سال 2019 است.