به گزارش جماران؛ عبدالصمد محمودی، دکتری ارتباطات، در یادداشتی در پول نیوز نوشت:
«با وقوع سیلاب اخیر یکی از مسایلی که بر روی آن بسیار تاکید شد، مساله تغییر اقلیم بود. مساله ای که عمدتا بر تغییرات ناگهانی آب و هوا ارجاع دارد و در سال های اخیر پرداختن به آن در صحنه های جهانی بسیار پررنگ شده و برای خود توافقنامه ها و قهرمانانی پیدا کرده است. از "گرتا"، دختر نوجوان سوئدی تا توافقنامه های ریو، پاریس، مراکش و... .
با تمامی این احوال، امروز سوال مهم این است که برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی چکار باید کرد؟
برای پاسخ به سوال تجربه سوئد بسیار قابل توجه و آموزنده خواهد بود. بر کسی پوشیده نیست امروز سوئد بعنوان یکی از کشورهای بسیار فعال و موفق در زمینه مبارزه با تغییر اقلیم در جهان شناخته می شود. اما این کشور چگونه به چنین موفقیتی دست یافته است؟
سوئد در سال ۱۹۷۳ و پس از تحریم نفتی اوپک گام های بزرگی برای بهبود سطح بازدهی انرژی برداشته است؛ به طوری که از اوایل دهه ۷۰ میلادی سوئد تصمیم می گیرد تا از واردات سوخت فسیلی که حدود ۸۰ درصد از مصرف کل انرژی این کشور را تشکیل می دهد جلوگیری کند.
آمارها نشان می دهد امروز این کشور این میزان را به کمتر از ۳۰ درصد رسانده است. در واقع، سوئد برنامه ریزی کرده که تا سال ۲۰۲۰ اولین کشوری باشد که دارای اقتصاد فارغ از نفت است.
همچنین سوئد یکی از شش کشور اتحادیه اروپاست که بر تولید کربن مالیات بسته است. این اقدام سوئد باعث شده تا از انتشار میزان آلاینده های این کشور در طی ۲۰ سال، تا حدود یک سوم کاسته شود.
جالب اینکه سوئد برای جلوگیری از فشار هزینه های ناشی از اعمالِ مالیات بر تولید کربن بر مردم، برآن شده تا مالیات بردرآمد را تا نصف کاهش دهد. قابل تامل اینکه با این اقدام هم از انتشار گازهای گلخانه ای تا حد زیادی کاسته شد و هم اقتصاد کشور حدود ۴۴ درصد رشد پیدا کرد.
سوئد تاکنون ۱۶ هدف در مورد کیفیت زیست محیطی را پذیرفته است و براساس هدف گذاری انجام شده بر آن است تا به همه آن ها تا پایان سال ۲۰۲۰ دست پیدا کند.
براساس قانون این کشور بر میزان پیشرفت در دستیابی این کشور بر اهداف مذکور، یک شورای اهداف زیست محیطی (Environmental Objectives Council) کنترل و نظارت می کند. مهمترین بخش این اهداف کاهش کربن است، اما این اهداف مسائل دیگری مثل کیفیت هوا، خاک، جنگل ها و دریای بالتیک که منطقه بشدت آلوده ای است را نیز شامل می شوند.»