قیمت نفت امسال تحت تأثیر اجرای دور جدید از توافق کاهش تولید میان کشورهای اوپک و غیراوپک و تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا و همچنین تشدید درگیریها در لیبی، بیش از یک سوم رشد کرده است.
به گزارش جماران؛ قیمت نفت روز جمعه در پی تداوم کاهش تولید اوپک و تحریمهای آمریکا علیه ایران و ونزوئلا بالاتر رفت.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۸ سنت (۰.۳ درصد) افزایش نسبت به قیمت نهایی روز پنج شنبه، به ۷۱.۰۷ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۲۶ سنت (۰.۴ درصد) افزایش نسبت به روز گذشته، به ۶۳.۸۴ دلار در هر بشکه رسید.
شرکت "آر بی سی کپیتال مارکت" در یادداشتی نوشت: ما انتظار داریم تا پایان امسال میانگین قیمت برنت ۷۵ دلار و وست تگزاس اینترمدیت ۶۷ دلار باشد. حتی افزایش قیمتها تحت تأثیر عوامل ژئوپلیتیکی ممکن است باعث شود قیمتها برای فواصل کوتاهی در تابستان امسال از مرز ۸۰ دلار فراتر روند.
قیمت نفت امسال تحت تأثیر اجرای دور جدید از توافق کاهش تولید میان کشورهای اوپک و غیراوپک و تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا و همچنین تشدید درگیریها در لیبی، بیش از یک سوم رشد کرده است.
تولید در ونزوئلا به دلیل تحریمهای آمریکا دچار فروپاشی شده و بحران اقتصادی و سیاسی این کشور را عمیقتر کرده است.
بانک جفریز روز جمعه اعلام کرد قطع برق، به موانع پیش روی تولید نفت در ونزوئلا افزوده است. تولید این کشور در مارس ۲۹۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به ۷۳۲ هزار بشکه در روز رسید. تولید نفت ایران که در ۲.۷ میلیون بشکه در روز ثابت مانده است، در صورت عدم تمدید معافیت از تحریمهای آمریکا در ماه مه، ممکن است متأثر شود.
اوپک و متحدانش قرار است در ژوئن برای تصمیمگیری در خصوص سیاست تولید خود دیدار کنند. عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده عضو اوپک است، مایل است به کاهش تولید ادامه دهد اما منابع آگاه اظهار کردهاند اگر این کشور اختلالات تولید در نقاط دیگر را مشاهده کند، ممکن است تولیدش را از ژوئیه افزایش دهد.
بر اساس گزارش رویترز، در بخش تقاضا، عمده رشد تقاضا برای نفت در جهان مربوط به آسیا خواهد بود. طبق گزارش "آر بی سی کپیتال مارکت"، چین و هند حدود ۵۵ درصد از رشد تقاضای جهانی برای نفت را تشکیل میدهند و با در نظر گرفتن سایر نقاط آسیا، این سهم به ۸۰ درصد میرسد.