معاون حقوقی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: این اقدام یک بدعت است و سابقه نیز ندارد و خلاف ضوابط و حقوق بین الملل است و نه تنها کمکی هم به آرامش وامنیت منطقه نمی کند، بلکه شاید شرایط منطقه را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش جماران؛ معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: تصمیم کاخ سفید درباره سپاه پاسداران از منظر کمیته تامین مالی تروریسم و سازمان ملل اعتباری ندارد.

«لعیا جنیدی» در حاشیه جلسه امروز –چهارشنبه- هیات وزیران درباره اقدام اخیر کاخ سفید آمریکا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی در جمع خبرنگاران گفت: هیچ گاه این گونه نیست که آمریکا هر وقت و به دلخواه خود فهرستی را اعلام کند آن موضوع مبنا قرار گیرد؛ این فهرست آمریکا است و به سازمان ملل متحد و به کمیته (ویژه) تامین مالی تروریسم که فهرست گروه ها را مشخص می کند، ارتباطی ندارد.

وی تصریح کرد: این کمیته همواره در یک چارچوب که یک وفاق جهانی دارد، عمل می کند و این تصمیم کاخ سفید از منظر این کمیته هم اعتباری ندارد و برای سازمان ملل نیز مبنا نیست. 

معاون حقوقی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: این اقدام یک بدعت است و سابقه نیز ندارد و خلاف ضوابط و حقوق بین الملل است و نه تنها کمکی هم به آرامش وامنیت منطقه نمی کند، بلکه شاید شرایط منطقه را نیز تحت تاثیر قرار دهد. 

جنیدی با بیان این که در سوابق تاریخی هم نداریم که کشوری در مورد بخشی از نیروهای مسلح رسمی کشور دیگر چنین تصمیمی گرفته باشد، تاکید کرد: فضایی که آمریکا ایجاد کرده است فضای ایجاد خطر، تضعیف امنیت در منطقه است که نه کمکی به صلح وآرامش منطقه می کند، نه برای ارتقای امینت منطقه مفید است و نه با ضوابط حقوق بین الملل سازگاری دارد.

جنیدی همچنین درباره واکنش ایران نسبت به اقدام کاخ سفید درباره سپاه بیان کرد: ایران هم نسبت به بخشی از نیروهای نظامی آمریکا که در این منطقه فعال هستند، اقدام متقابل انجام داد، البته چارچوب ها و ضوابط ومجموعه مقررات آن را بخش های مربوطه باید تنظیم کنند که همه چیز در یک چارچوب قانونی انجام شود این اقدام متقابلی است که ایران انجام داد.

معاون حقوقی رییس جمهوری در پاسخ به این که اقدام آمریکا بر روند تایید لوایح مربوط به FATF تاثیرمی گذارد، یا خیر؟ توضیح داد: برای هر اقدامی از سوی ایران، شورای عالی امنیت ملی سازمان ها و گروه های های تروریستی در جهان را تعیین می کند و ما نیز بر اساس این فهرست عمل می کنیم و هیچ نوع تبعیتی از فهرست کشورهای دیگر نداریم.

وی گفت: حتی کمیته ای هم که در سطح جهانی وجود دارد این گونه عمل نمی کند، بلکه اگرسازمانی در فهرست گروه های تروریستی قرار می گیرد بر اساس اجماع جهانی و تعامل این کار را انجام می دهد.

معاون حقوقی رییس جمهوری توضیح داد: معیار ما درباره گروه های تروریستی تصمیم و بیانیه شورای عالی امنیت ملی است، اتفاقا شاید همین مساله اخیر باعث شود که حق تحفظ های جدی درباره دو معاهده پالرمو و CFT در نظر بگیریم که آنها را خیلی صریح تر و قوی تر بیان کنیم.

وی تاکید کرد: هیچ دلیلی وجود ندارد که ما به فهرست آمریکایی ها توجه کنیم و ترتیب اثر بدهیم و تا کنون هم همین روال بوده است.

وی همچنین درباره موضع کشورهای دیگر و سازمان ملل درباره اقدام آمریکا گفت: تاجایی که من رصد کردم بیشتر کشورها نیز اعلام کرده اند اقدام یکجانبه از سوی آمریکا معیار نیست وهیچ کمکی هم به امنیت منطقه نمی کند و حتی ممکن است چالش های منطقه را نیز افزایش دهد و احساس نا امنی در منطقه را دامن بزند.

جنیدی همچنین درباره اقدام حقوقی ایران در دادگاه های بین المللی درخصوص این تصمیم آمریکا، گفت: این اقدام از سوی جمهوری ایران یک سنجش دقیق لازم دارد که باید مبانی صلاحیت دادگاه را بررسی کنیم، این موضوع به تازگی اعلام شده است، باید اولا چارچوب عمل خود را در این زمینه مشخص کنیم. مبانی صلاحیتی که در عهدنامه داشتیم مبنای فعالیت های تجاری و اقتصادی بوده بنابر این باید یک ارزیابی دقیق بشود و بر اساس آن تصمیم بگیریم.

وی درباره تایید لوایح مربوط به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: درباره تایید دولایحه در مجمع نمی توان پیش بینی کرد چون هم نظر موافق و هم نظر مخالف وجود دارد؛ اما نباید بین مساله ای که آمریکا به تازگی مطرح کرده و موضوع این لوایح اختلاط ایجاد کرد، این دو موضوع کاملا قابل تفکیک است. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.