رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به مردم اعلام می‌کنم در پرداخت خسارت سیل تردیدی نکرده و در روبه‌رو شدن با خطر سیل جات خود را الویت قرار دهند.

به گزارش جماران؛ رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به مردم اعلام می‌کنم در پرداخت خسارت سیل تردیدی نکرده و در روبه‌رو شدن با خطر سیل جات خود را الویت قرار دهند.

علی لاریجانی با اشاره به لزوم پرداخت خسارت به دامداران و روستاییان اظهار داشت: در سیل اخیر برخلاف دفعات قبل که آقایان خلف وعده کردند به سبب دستور رهبری نسبت به پرداخت به موقع خسارات آسیب‌هایی که به روستاییان وارد شده پرداخت می‌شود.

وی با بیان "معلوم نیست بتوانیم ردیفی برای پرداخت خسارت سیل در بودجه 98 ایجاد کنیم" افزود: در بودجه 98 متأسفانه ردیفی برای تأمین خسارت حوادثی مانند سیل دیده نشده و باید تصمیم دیگری برای تأمین پرداخت هزینه‌های خسارت سیل گرفته شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عده‌ای از بابت خانه، مزرعه و دام‌های خود نگرانند و به وعده‌ها اطمینان نمی‌کنند.

لاریجانی تصریح کرد: به مردم اعلام می‌کنم در پرداخت خسارت سیل تردیدی نکرده و در روبه‌رو شدن با خطر سیل جان خود را اولویت قرار دهند.

وی با بیان اینکه در روزهای نخست بیشترین مشکل ما در بحث سیل در گرگان بود عنوان کرد: در آن روزها من مستقیم به شهرهای شمالی رفتن و همان جا بود که به ذهنم آمد مشکل اصلی در خوزستان به وجود می‌آید چرا که بیشتر آب‌های کشور در خوزستان جمع می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همان موقع به اردکانیان نامه دادم که ممکن است در خوزستان مشکل به وجود آید و لازم است وزیر نیرو در آنجا مستقر شود.

لاریجانی افزود: تشکیل ستاد بحران علاوه بر رسیدگی به مشکلات مردم در روستاها سبب کاهش شدت نگرانی های مردم می شود.

وی با بیان اینکه وقوع سیل قابل پیش‌بینی نبود، گفت: با توجه به اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس وقوع ترسالی را پیش‌بینی کرده بود اما کسی نمی‌توانست این حجم از آب را پیش‌بینی کند و میزان آن به گونه‌ای بود که همه را غافلگیر کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نگرانی بیشتر ما نسبت به افزایش خسارت در روستاها است افزود مشکل سیل در شهرها آنقدر بزرگ نیست و آب در شرع کنترل شده است.

لاریجانی عنوان کرد: از اعضای ستاد بحران نیروهای نظامی و انتظامی که با تلاش شبانه روزی به مردم کمک کردند تا فشار مشکلات را مردم کمتر تحمل کنند تشکر می‌کنم.

وی در مورد تامین علوفه مورد نیاز دام برای روستاییان گفت: منابعی برای خرید علوفه باید در نظر گرفته شود که اگر این منابع حدود 10 تا 15 میلیارد تومان باشد می‌توان آن را به آسانی تامین کرد اما اگر بیش از این مقدار باشد باید به شکل دیگری تامین اعتبار شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اولویت با رساندن کمک‌های اولیه به مردم است عنوان کرد: کمک‌های اولیه باید به موقع سریع و به اندازه به مردم داده شود. در این مورد نیاز است استاندار خوزستان یک ارگان را محوریت قرار داده و به سایر دستگاه‌های دیگر اعلام کند که همه  کمک‌ها را به صورت متمرکز به یک ارگان تحویل دهند تا کمک‌های مردمی به اندازه توزیع شود.

لاریجانی در مورد ایجاد وقف برای بازپرداخت وام‌های کشاورزی بیان کرد: در مورد عقب انداختن وام های کشاورزی تصمیم‌گیری شده و همچنین مصوب شد که کشت تابستانه صورت گیرد که دستور آن نیز توسط او به نیرو صادر و ممانعت در این رابطه نباید وجود داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت بازسازی زیرساخت ها اشاره کرد و گفت: استانداران برای تعمیر و بازسازی زیرساخت‌های از بین رفته در سیل باید گزارش‌های خود را آماده کرده تا از طریق آن در مجلس پیگیری های لازم صورت گیرد.

لاریجانی با بیان اینکه مدیریت منابع آب مسئله‌ای تخصصی و مهم است عنوان کرد: کشمکش‌های منطقه‌ای نباید در تصمیمات وزارت نیرو دخالت ایجاد کند هیچ کدام از منابع آبی ما بر اثر این مسائل نباید هدر برود.

وی تصریح کرد: رویکرد وزارت نیرو برای استفاده مردم از شبکه‌های آبیاری کار صحیحی است و مسئله آب باید از حالت دست چندمی در کشور خارج و برای ایران یک مسئله حیاتی شود.

رئیس مجلس در خصوص لایروبی رودخانه‌ها گفت: وزارت نیرو موظف است برنامه ای مدون و علمی در مورد لایروبی رودخانه‌ها به مجلس ارائه دهد تا مجلس آن را به تصویب برساند هنگامی که وزارت نیرو برنامه ای برای لایروبی رودخانه ها ندارد مجلس نیز نمی‌تواند در این کار تخصصی ورود کند.

لاریجانی در موردساخت و سازهای غیرقانونی در حریم رودخانه‌ها نیز اظهار داشت: متاسفانه مزاحمت‌های حاشیه رودخانه‌ها یکی از مسائلی است که سبب به وجود آمدن خسارت زیاد در سیل اخیر شده است.

وی افزود: وزارت نیرو باید در برخورد با متخلفانی که در بستر رودخانه ساخت و ساز و کشاورزی می‌کنند سختگیرانه برخورد کرده و قوه قضاییه نیز باید کمک کرده و متجاوزان به حریم رودخانه‌ها را مجازات کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به وزارت نیرو گفت: با توجه به شرایط موجود باید زمان را برای تعدیل صدها از 15 روز به یک ماه افزایش دهیم لزومی ندارد که همه آبهای پشت سدها را در فاصله‌ای کوتاه تخلیه کنیم چرا که سبب طغیان رودخانه ها و نفوذ آب به زمین‌ها می‌شود.

وی در مورد برخی سخنان رسانه‌های معاند در رابطه با وضعیت رسیدگی به سیل و پیش‌بینی آن عنوان کرد: وقوع سیل در کشورهای پیشرفته نیز اجتناب ناپذیر بوده و اخیراً در آمریکا که شهرهای آن بر اساس جدیدترین روش‌های شهرسازی ساخته شده است نیز در دو طوفان گذشته و سیل اخیر کاملاً نابود شد سابقه تاریخی آمریکا در سیل بسیار بد است اما همین افراد امروز به وضعیت سیل در شهرهای ایران انتقاد می‌کنند. مسئله سیل و پیش‌بینی آن فقط در حد احتمالات است هیچ کشوری نمی‌تواند وقوع سیل را به صورت دقیق محاسبه کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.