مخزن پارس جنوبی دارای 14 تریلیون متر مکعب گاز طبیعی و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی است که این حجم از گاز معادل 50 درصد ذخایر کشور و 8 درصد ذخایر گاز جهان است.

به گزارش جماران؛ مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: تولید گاز طبیعی در پایتخت انرژی ایران 12 درصد افزایش و با توسعه صورت گرفته در پارس جنوبی و افتتاح فازهای جدید در سالیان اخیر برداشت گاز ایران از قطر پیشی گرفت.

روابط عمومی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی روز شنبه به نقل از هادی هاشم زاده فرهنگ اعلام کرد:در سال 97 میزان برداشت گاز از مخزن پارس جنوبی حدود 7 درصدی نسبت به سال گذشته رشد داشته که با برنامه ریزی و انجام فرآیندهای مناسب باعث افزایش حدود 12 درصدی در تولید گاز شیرین و گاز ترش خشک پالایشگاه های گاز پارس جنوبی شده است. 

وی یادآورشد: مخزن پارس جنوبی دارای 14 تریلیون متر مکعب گاز طبیعی و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی است که این حجم از گاز معادل 50 درصد ذخایر کشور و 8 درصد ذخایر گاز جهان است. 

فرهنگ با تاکید بر اینکه ماموریت این مجتمع ارزش آفرینی حداکثری از منابع گازی منطقه از طریق پالایش پایدار گاز طبیعی و تولید محصولات جانبی همراه با توسعه خدمات فنی دانش محور است، اظهارداشت: پارسال تولید گاز و سایر محصولات مجتمع افزایش یافت. 

مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی یادآورشد: با در نظر گرفتن 20 سنت برای قیمت گاز ارزش محصولات پارس جنوبی در سال 96معادل 45 درصد درآمدهای دولت در سال یادشده بوده است. 

وی با اشاره به سهم حدود 74 درصدی گاز طبیعی در سبد انرژی فسیلی کشور گفت: هم اکنون نیمی از این سهم توسط مجتمع گاز پارس جنوبی تامین می شود و پارس جنوبی در سبد انرژی فسیلی کشور حدود 50 درصد سهم دارد. 

مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: چشم انداز افق 1404 این شرکت سرآمدی در عملیات رقابت‌پذیر در تراز جهانی و 

ارزش آفرینی حداکثری از منابع گازی منطقه از طریق پالایش پایدار گاز طبیعی و تولید محصولات جانبی همراه با توسعه خدمات فنی دانش محوراست. 

26 اسفند پارسال در آئینی با حضور رئیس جمهوری از پالایشگاه فازهای 13 و 22 تا 24 پارس جنوبی بهره برداری رسمی شد. 

در سال 1376 نخستین قرارداد توسعه میدان گازی مشترک پارس جنوبی امضا و تا مردادماه 84، بهره‌برداری فازهای یکم تا پنجم پارس جنوبی انجام شد. 

از سال 84 تا 92 نیز پنج فاز نیمه‌تمامی که تحویل دولت یازدهم شده بود( فازهای 6، 7 و 8 و 9 و 10 ) تکمیل شد. 

فاز 12 پارس جنوبی که معادل 3 فاز استاندارد بود، در آخر سال 93 و فازهای 15 و 16 نیز در آخر سال 94 توسط رئیس جمهوری افتتاح شد.

25 فرودین 96، 6 فاز متعارف افتتاح شد که در مجموع از نظر پالایشگاه 15 فاز تا به امروز افتتاح شده است. 

تنها فاز 14 پارس جنوبی که معادل 2 فاز استاندارد است باقی ‌مانده که براساس اعلام وزیر نفت تا سال 99 به بهره‌برداری خواهد رسید اما تا میانه سال جاری سه فاز دریایی را که مربوط به فازهای 22، 23 و 24 و 13 و 14 است به بهره‌برداری می‌رسد. 

هم اکنون یک فاز دریایی فاز 14 پارس جنوبی یعنی یک میلیارد فوت مکعب در درست بهره‌برداری است. 

هم اکنون میانگین برداشت گاز از این میدان مشترک به 610 میلیون مترمکعب رسیده که دارای ظرفیت حدود 660 میلیون مترمکعب است. 

کاهش سهم سوخت مایع نیروگاه‌ها از آثار افزایش تولید گاز در پارس جنوبی است طوریکه سهم سوخت مایع نیروگاه‌ها از 43 درصد در سال 92 به 10 درصد در سال 97 رسید. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.