جلسه ستاد مدیریت بحران کشور عصر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط برگزار شد.
به گزارش جماران؛ اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به گزارش های سازمان هواشناسی و پیش بینی های موجود درباره استمرار بارش ها طی چند روز آینده، از همه دستگاهها، استانداران، فرمانداران و مسئولین ذیربط خواست در حالت آماده باش کامل باشند و به طور 24 ساعته در محل کار خود حضور داشته باشند و تدابیر لازم را برای مواجهه با وقوع سیل و دیگر حوادث طبیعی بیاندیشند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه اولویت اصلی دولت حفظ جان مردم در برابر سیل است چرا که خسارات جانی مانند خسارات مالی قابل جبران نیست، حادثه سیلاب ناگهانی شیراز و جانباختن و مجروح شدن تعدادی از هموطنانمان را تاسف بار و تکان دهنده توصیف کرد و ضمن تسلیت این حادثه ناگوار افزود: لازم است با اقدامات فوری و پیشگیرانه در نقاط آسیب پذیر که در معرض سیل قرار دارند، هر تصمیم و اقدام لازم با اولویت حفظ جان مردم انجام شود و از مردم هم می خواهیم هشدارهای دستگاه های ذیربط را جدی بگیرند و با مسئولان همکاری کامل داشته باشند.
دکتر جهانگیری با تاکید بر لزوم آمادگی همه جانبه دستگاهها، مدیران و شهرداری های مناطق مختلف تهران برای مواجهه با سیل در یکی دو روز آینده، تصریح کرد: بدلیل تراکم جمعیت تهران و وجود برخی اتوبان ها و تفرجگاهها در حاشیه رودخانه ها، وقوع سیل می تواند خسارات سنگین و غیرقابل جبرانی وارد کند و لازم است با حساسیت ویژه و آماده باش کامل و در نظر گرفتن کوچکترین احتمال، تمام اقدامات لازم برای پیشگیری از بروز خسارات جانی و مالی به مردم انجام شود.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اعزام برخی از وزرا به استانهایی که طی ساعات و روزهای آینده احتمال وقوع سیل در آنها وجود دارد، افزود: تعدادی از وزرا برای کمک به مدیریت هرچه بهتر اوضاع و کاهش آثار منفی ناشی از بارش شدید باران، در استانهای در معرض خطر سیل حضور یافته اند تا تمهیدات لازم برای جلوگیری از آثار زیانبار سیل اندیشیده شود.
دکتر جهانگیری ادامه داد: ستاد مدیریت بحران کشور و استانداران و دستگاههای مسئول، باید با شناسایی نقاط حادثه خیز و در مسیر جریان سیل که تبدیل به معبر شده اند، از تجمع مردم و تراکم جمعیت در این مسیرها جلوگیری کنند تا شاهد تکرار اتفاقات دردناک و ناگوار مثل اتفاق شیراز در سایر مناطق نباشیم.
معاون اول رییس جمهور از همه دستگاهها، استانداری ها، فرمانداری ها و گروههای امداد و نجات خواست هماهنگی لازم را با ستاد مدیریت بحران کشور انجام دهند تا مدیریت اوضاع هرچه بهتر و با کیفیت بهتر انجام شود.
وی از وزارت نیرو نیز خواست گروههای اضطراری در استانهای مختلف و بخصوص استانهای در معرض خطر سیل مستقر کند تا از قطع آب و برق جلوگیری کنند تا مردم با مشکل مواجه نشوند.
دکتر جهانگیری ضرورت آماده باش نیروهای امدادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را نیز ضروری دانست و اظهار داشت: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی باید به موقع و در اسرع وقت به مردم و کسانی که در معرض سیل قرار می گیرند، انجام شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر امدادرسانی گسترده تر نیروهای مسلح، گفت: خوشبختانه ظرفیت گسترده نیروهای مسلح کشور با فرمان رهبر معظم انقلاب پای کار آمده و بخشی از امور توسط نیروهای مسلح در حال انجام است.
دکتر جهانگیری خواستار آسیب شناسی دقیق در خصوص سیل اخیر در استانهای مختلف کشور به ویژه حادثه سیلاب شیراز شد و گفت: بخشی از دلایل مربوط به ساخت و سازها و تجاوز به حریم طبیعت است و باید بررسی شود که با وجود هشدارهای سازمان هواشناسی آیا قصور و خطای انسانی نیز وجود داشته و در صورتی که سهل انگاری و کوتاهی افراد تایید شود باید با آنها برخورد جدی صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به بازدید خود از مناطق سیل زده استانهای گلستان و مازندران، از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دبیرخانه ستاد مدیریت بحران کشور خواست در اسرع وقت گزارش ارزیابی خسارات وارده به این دو استان را تدوین و ارائه کند تا در جلسه چهارشنبه هیات دولت تصمیمات لازم برای تخصیص اعتبار و اعطای کمک های بلاعوض و تسهیلات مورد نیاز برای بازسازی اتخاذ شود.
در این جلسه که وزرای نیرو، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نمایندگان دستگاههای ذیربط نیز حضور داشتند، معاون وزیر کشور به تشریح گزارش های دریافتی از استانهای مختلف در ارتباط با سیل و اقدامات پیشگیرانه پرداخت و از هماهنگی ایجاد شده با استانداران، ستاد مدیریت بحران، نیروهای مسلح و دستگاههای مختلف برای مدیریت اوضاع و پیشگیری از بروز خسارات ناشی از سیل خبر داد.
در این نشست نماینده نیروهای مسلح کشور هم از آمادگی کامل برای کمک به مهار سیل و مدیریت اوضاع خبر داد و گفت: نیروهای مسلح آمادگی کامل دارند تا همه تجهیزات، امکانات و ظرفیت های خود را در اختیار قرار دهند.
در ادامه این جلسه نمایندگان دستگاههای مختلف گزارش هایی از اقدامات صورت گرفته و پیشنهادات موجود برای مدیریت هرچه بهتر اوضاع ارائه کردند و مقرر شد تمامی دستگاههای امدادی، استانداری ها، شهرداری ها و نیروهای مسلح با آماده باش کامل و با هماهنگی با ستاد مدیریت بحران کشور، تمام تلاش خود را برای کاهش آسیب های ناشی از سیل و بارش باران بکار گیرند.