دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه پیشنهاد ایجاد ابتکار سهجانبه میان ایران، چین و روسیه با هدف توسعه همکاریها مورد استقبال این کشورها قرار گرفته است، گفت: انتظار است بعد ارسال نقطه نظرات کشور چین، این مورد بهزودی عملیاتی شود و بیشک تهیه سند آن، در تعمیق روابط سه کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر مؤثر خواهد بود.
به گزارش جماران؛ دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ملاقات با معاون دبیرکل کمیسیون ملی مبارزه با مواد مخدر چین گفت: تهیه سند ابتکار سهجانبه ایران، چین و روسیه در تعمیق روابط سه کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر مؤثر است.
از ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسکندر مؤمنی در ملاقات با معاون دبیرکل کمیسیون ملی مبارزه با مواد مخدر چین که در حاشیه نشست وزرای کمیسیون سالانه مواد مخدر برگزار شد؛ افزود: در سال 2001 میلادی که آمریکاییها، افغانستان را اشغال کردند، تولید مواد مخدر در آن کشور، 200 تن بود اما این رقم بعد از گذشت دو دهه، به 10 هزار تن رسیده و سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
وی یادآور شد: در کشور افغانستان بهعنوان مبدأ مواد مخدر، کل کشفیات مواد مخدر کمتر از 200 تن است، آنهم کشوری که 10 هزار تن تولید مواد مخدر دارد اما جمهوری اسلامی ایران در سال 2018 میلادی، بیش از 800 تن انواع مواد مخدر کشف کرده است.
مومنی اظهار داشت: آمریکا قصد دارد تا در منطقه همکاری ایران، چین و روسیه حضور فعالتری داشته باشد و هدفش تنها توسعه نفوذ در مناطق است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مؤمنی با بیان اینکه پیشنهاد ایجاد ابتکار سهجانبه میان ایران، چین و روسیه با هدف توسعه همکاریها مورد استقبال این کشورها قرار گرفته است، گفت: انتظار است بعد ارسال نقطه نظرات کشور چین، این مورد بهزودی عملیاتی شود و بیشک تهیه سند آن، در تعمیق روابط سه کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر مؤثر خواهد بود.
وی در ادامه بر توسعه همکاریهای دوجانبه در خصوص همکاریهای اطلاعاتی برای مقابله با انحراف پیشسازهای شیمیایی، تأمین تجهیزات نیازهای تجهیزاتی و آزمایشگاهی و مقابلهای و تخصیص بخشی از کمکهای کشور چین به ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر تأکید و آمادگی ایران را برای همکاری با چین اعلام کرد.
همچنین «وی شائوجون»، معاون دبیرکل کمیسیون ملی مبارزه با مواد مخدر چین در این ملاقات گفت: ایران به لحاظ تاریخی همواره شریک راهبردی چین در امور اقتصادی، اجتماعی بوده است بنابراین باید در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز تلاش میدانی بیشتری انجام دهیم و با دشمن مشترکمان مقابله کنیم.
وی ضمن اعلام مجدد برای ایجاد ابتکار سهجانبه ایران، چین و روسیه افزود: باید سازوکار این ابتکار، مشخص شده تا به نتیجه مطلوب برسیم و تلاش خواهیم کرد تا به ایران در زمینه تأمین تجهیزات فنی و آزمایشگاهی کمک کنیم.
به گزارش جماران، نشست وزرای شصت و دومین اجلاس کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد (CND) 23 و 24 اسفند برابر با 14 و 15 مارس 2019 میلادی در مقر اروپایی سازمان ملل متحد برگزار میشود و اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار است در این نشست اقدامات و مطالبات جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه با مواد مخدر را تبیین کند.
کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل (CND) بر اساس ماده 68 منشور ملل متحد در ساختار شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد اکوسوک (Economic and Social Council) به وجود آمد تا بهعنوان ارگان مرکزی سیاستگزاری در درون سیستم ملل متحد در زمینه موضوع مواد مخدر عمل کند.
کمیسیون مواد مخدر دارای 53 عضو از پنج گروه جغرافیایی است و ارتقاء سازوکارهای بینالمللی کنترل مواد مخدر، تأمین انتظارات ارگانهای بینالمللی در زمینه کنترل مواد مخدر و بررسی تمامی ابعاد مواد مخدر (قاچاق و مصرف) در جهان از اهداف این کمیسیون است.