سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به بررسی لوایح چهارگانه در مجمع گفت: مجمع مسئولیتهایی دارد و باید عواقب مسئولیت خود که در راستای خیر و مصلحت کشور باشد، بپذیرد. ما برای روابط خارجی خود ملزم هستیم برخی از ابزارها را بپذیریم و آنها را مورد توجه قرار دهیم.
به گزارش جماران، بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، درباره استعفای وزیر امور خارجه و اختلاف محمدجواد ظریف با حسن روحانی گفت: در این مورد توضیحات لازم داده شده است. بحث استعفای آقای ظریف، یک بحث شخصی بود و نه یک موضوعی که نشات گرفته از اختلاف با هیات دولت و رئیسجمهور.
هماهنگی کاملی میان ظریف و رئیسجمهور وجود دارد
وی ادامه داد: ایشان با توجه به تجارب قبلی در تلاش هرچه بیشتر وزارت امور خارجه و با توجه به شرایط منطقهای و بینالمللی اعتقاد داشتند، وزارت امور خارجه بتواند وظایف ذاتی خود را در زمان لازم انجام دهد و نیازمند هماهنگیهای بیشتر در دستگاه دیپلماسی است.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه این خواست همکاران ما در وزارت امور خارجه بود که برای یک سیاست خارجی توانمند که از ایران دفاع کند، نقش واقعی خود را در مجموعه کشور پیدا کند، اظهار داشت: این نوع شایعات و زمینهسازیها و متنسب کردن این شایعات به مسائل بیمایه، سیاسی و جناحی و حتی اختلاف با رئیسجمهور، تقلیل دادن دغدغه اساسی ایشان بود که در استعفایشان مطرح کردند.
قاسمی افزود: این استعفا ربطی به همکاری با ریاست جمهوری ندارد و هماهنگی کاملی میان ایشان و رئیسجمهور وجود دارد.
از هند و پاکستان خواستیم پشت میز مذاکره مسائلشان را حل و فصل کنند
وی درباره مناسبات ایران و پاکستان تصریح کرد: رابطه ایران و پاکستان، کهن و دیرینهای است که مبتنی بر همکاری، همزیستی مسالمتآمیز است. این روابط ادامه مییابد و برخی از مشکلات الزاما به مفهوم خاص و اراده حاکمیت و دولت مرکزی این کشور تلقی نمیشود اگرچه همواره از آنها خواستهایم و میخواهیم با اراده بیشتری از سوی دستگاههای داخلی امنیت مرزی را تامین کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: علیرغم گلایهها و نگرانیها، این موضوع مانع تماسها و همکاریهای ما نیست. در روزهای گذشته نیز در یک تماس تلفنی با وزیر امور خارجه پاکستان شرایط منطقهای و همکاریهای دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت.
قاسمی درباره میانجیگری ایران میان هند و پاکستان خاطرنشان کرد: ایران از ابتدا مواضع خود را اعلام و ابراز نگرانی کرد و افزایش تنش میان هند و پاکستان را مذموم دانست. با توجه به تحولات منطقهای و جهانی، افزایش تنش را به مصلحت منطقه و دو کشور نمیدانیم. از آنها خواستیم با درایت و ابزارهای دیپلماتیک به کاهش تنش کمک کنند و پشت میز مذاکره سعی کنند مسائل حل و فصل شود و در این مسیر، هر کمکی که از ما خواسته شود و بتوانیم، انجام میدهیم و از هیچ تلاشی ابایی نخواهیم کرد.
اروپاییها میدانند ایران کشور شرطپذیری نیست
وی درباره ادعای اخیر الشرقالاوسط درباره ابراز نگرانی ۴ کشور اروپایی از فعالیت ایران در منطقه ابراز داشت: من چنین برداشت و اطلاعی را ندارم مگر آن چیزی که در برخی از رسانهها به آن اشاره شده باشد که سخنی ناقص و درستی نیست. ما با برخی از کشورهای اروپایی در مورد سیاستهای منطقهای ایران دارای برخی از اختلاف سلیقهها و اختلاف نگاه هستیم و سعی کردیم در مواقعی که ممکن بوده به این کشورها تفهیم کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه بحث نفوذ منطقهای که توسط اسرائیل و آمریکا تحریکاتی انجام میشود، نفوذ تاریخی، ذاتی و مردمی است و ربطی به خواست ما و انجامی از سوی ما ندارد، بیان کرد: از دل تاریخ، این نفوذ معنوی وجود داشته است و این چیزی نیست که به خواست یکی، دو کشور نفوذ ایران را کاهش یا افزایش داد. کشورهای اروپایی هم میدانند ایران کشور شرطپذیری نیست و در مورد مسائل داخلی از دیگران اجازه نمیگیریم و روی پا خودمان و توسط خودمان سیاستهای خارجی و منطقهایمان تنظیم و اجرا میشود.
پیوستن به FATF در شرایط کنونی بهتر از نپیوستن است
خبرنگاری مدعی شد که ظریف پنج ماه قبل در مجلس گفت تضمین نمیدهم با پیوستن ایران به FATF مشکلات اقتصادی ایران حل شود ولی اخیر توصیه به پیوستن به FATF کرده است و در نهایت پرسید که آیا شرایط تغییر کرده است که قاسمی در واکنش به این سوال پاسخ داد: من عین جملات صحبتهای آقای ظریف در پنج ماه قبل و همچنین صحبتهای اخیر ایشان را ندارم. آن چیزی که مهم است، ما در روابط بانکی بینالمللی به یکسری ابزارها و نرمهای جهانی برای کار کردن با کشورهای جهان نیازمندیم و یکی از آنها، مسئله FATF است که موافق و مخالفانی دارد.
وی ادامه داد: مجمع مسئولیتهایی دارد و باید عواقب مسئولیت خود که در راستای خیر و مصلحت کشور باشد، بپذیرد. ما برای روابط خارجی خود ملزم هستیم برخی از ابزارها را بپذیریم و آنها را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه با بیان اینکه در مورد تصور اینکه پیوستن به FATF میتواند همه مشکلات ایران را حل میکند، من چنین برداشتی را ندارم، یادآور شد: فکر هم میکنم آقای ظریف نیز چنین اعتقادی را داشته باشند. مشکلات ما تک عاملی نیست و پیوستن به FATF میتواند مبادلات بانکی را ما تسهیل کند ولی همه مشکل نیست. ولی پیوستن در شرایط کنونی بهتر از نپیوستن است و ما با این کار، میتوانیم از بروز برخی از مشکلات تا حدی ممانعت به عمل آوریم.
ادامه دارد...